1051 entry daha
  • bugün (bkz: #99042988) entryimle ilgili (bkz: #99108529) şöyle bir entry debeye girmiş.

    öncelikle benim entryimde yer alan
    "yunan mitolojisinde morpheus, rüyalar tanrısıdır. morpheus'un buradaki rolü düşünüldüğünde bu isim biraz ironikleşir. yunan mitolojisindeki morpheus rüya tanrısıyken filmde morpheus insanları hayallerindeki durumdan gerçeğe uyandırmak için uğraşmaktadır. "

    paragrafla ilgili arkadaşın yazdığı da şu:

    "ama benim için serideki en iyi isim tercihi morpheus'unki olabilir. su yukarıdaki paragrafı yazmak için ya sadece ilk filmi izlemiş olnak gerekir, ya da genellikle insanların yaptığı gibi 2. ve 3. filmleri sevmeyip yok saymak. zira yalnızca ilk film izlendiğinde bu fikre kapılmak oldukça makul. morpheus geliyor, insanlara kırmızı hapı vererek onları kurtarıyor, bir nevi rüyalarından uyandırıyor. adeta bir rüya bozan."

    bu paragrafı yazmak için sadece ilk filmi izlemiş olmak ve diğerlerini yok saymak gerekirmiş. evet farkındaysanız yazdığım entry the matrix başlığında. yani ilk filmin başlığında. eğer biraz sabırlı olsaydı ikinci ve üçüncü filmle ilgili de bilgileri burada paylaşacaktım. (hatta ilk entryimde link verdiğim gibi kendi youtube kanalımda zaten 2 ve 3. filmle ilgili trivialar da var.)yani ilk filmin başlığında son filmde ortaya çıkan veya animatrix i izledikten sonra ulaşılan bilgiyi verip benim yazdığımı yanlış yorumlamak bence anlamsız.

    ayrıca arkadaşın entrysinde yer alan

    "matrix üçlemesini her ne kadar çok sevsem de isimlendirmelerin üzerine düşünülerek mi yoksa kabaca mı yapılmış tercihler olduğundan emin değilim. tabii ben de çözememiş olabilirim. örneğin entride de bahsedilen nebukadnezar ismi yahudilerin vaat edilmiş topraklardan ilk büyük sürgününü başlatan babil kralı. o tarihi olayları çok iyi bilmemekten kaynaklanıyor olabilir ama neye gönderme yaptığını çözemiyorum. keza trinity ismi de üçleme ya da teolojik çevirisiyle teslis demek olmalı. ama onun da tam olarak neye işaret ettiğini bilmiyorum."

    kısmında geçen nebukadnezar ve ve trinity ile ilgili aklına takılan herşey de videom da var entry de o bilgilere yer vermemiştim.

    amacım sadece cevap hakkımı kullanmaktı aslında arkadaşın dediği doğru sadece yanlış açından bakıyor. entrysi de güzel bence
604 entry daha
hesabın var mı? giriş yap