568 entry daha
  • kolay ve beleş olduğu için” şeklinde yanıt verilebilecek sorunsaldır.

    fotoğrafla ortaokul zamanlarında tanışmış, filmli makinelerle çekim yapıp filmi karanlık odada yıkamış ve siyah beyaz tab etmiş biri olarak instagram yokken flickr vardı oraya yüklerdim.
    flickr’dan önce de kendi websiteme koyardım ama ftp ile yüklemek, önizlemesi için ayrı boyutta düzenlemek vs son derece uğraştırıcı olurdu. domain ve hosting için ise godaddy’e ciddi para ödemek zorunda kalırdım.

    o zamanlar takipçi ve takipçi sayısı gibi bir kavram yoktu, sırf ego tatmini için de para ve zaman kaybı yaşadığım halde neden uğraşıyordum peki? sebebi çok basit: paylaşmak ve mutlu olmak. çünkü ben de başka bir sitede güzel bir fotoğraf gördüğümde mutlu oluyordum benim fotoğraflarımı görüp gülümseyecek birilerinin olması düşüncesi bile beni mutlu ediyordu. (miniatürk ilk açıldığında hemen gidip fotoğraflarını çekmiş ve tek tek açıklamalarıyla siteme koymuştum da; yabancı bir turizm sitesi bana mail atıp fotoğraflarımı kendi sitelerinde kullanmak istediğini belirtmişti. sevinerek kabul ederken yaşadığım mutluluğu hala unutmam)

    şimdi hem hızlı, hem ücretsiz, hem de filtre ve düzenleme araçlarıyla fotoğrafı daha cazibeli hale getiren bir uygulama varken kullanmamayı aklımın ucundan bile geçiremiyorum.
689 entry daha
hesabın var mı? giriş yap