17 entry daha
  • "sole oldu, bole hissettim, cok kotuydu " diye anlatan bi kiza misal "aci koymus ehehe" diyen bi adam bu tanima girer mi, girer. kimbilir, belki konu erkegimiz muhabbeti biraz daha hafiflestirmek, o huzunlu havayi dagitmak istemektedir. ve hatta, bu taktik daha once erkek arkadaslarinda ise yaramistir belki, gulup sakalasmislardir. ama bu sefer suratina esen buz gibi bir ruzgar yanlis yaptigini hissetirecektir, ne kadar empati yoksunu olursa olsun.
    denilebilir ki "adam istedigi gibi konusmus iste, neyi bilecek, hele ki kizla yatmak istemiyorsa?". fakat niyeyse biz insanlar, ya da sosyal acidan temel seviyede bir yetenegi olan insanlar diyelim, karsimizdaki ile yatmak isteyelim istemeyelim, konusma tarzimizi, ses tonumuzu karsimizdakinin cinsiyetine, sosyal statusune, o anki moduna gore ayarlariz. bir sosyal kuraldir ki, amactan bagimsizdir, ya da amac tek ve basit degildir diyelim. amac ne sadece karsidaki kizi kapsar, ne de sadece o an icindir.
    imdi, derse gelelim; kizlar daha bir ic dunyalarini acik eder sekilde konusurlar, anlayan olur olmaz, o ayri. bunun karsiliginda da empatik bir tepki beklerler. bu tepki ezbere olur, icten olur o da ayri. niye beklerler, cunku kimse kendilerine "zirlama lan kari gibi, mac basliyo yuru gidelim hadi" dememistir. cinsellik icerikli konular disinda, duygusal dunyasindan utanmasi gerektigini bildiren birsey gormemistir (erkekler icin bu cumlecigi ters ceviriverin), kendini bu yuzden komik durumda gormemektedir.
    ama kil etmek istiyorsan kizi misal, yukaridaki laf kesinlikle kizi sinir edecektir, bunu o anda bu kil etme amaci icin soylemek de bir sosyal yetenektir ama durumuna ve olayin ciktisina baglidir bunun senin lehine ya da aleyhine degerlendirilmesi. yularidaki ornekte boyle icten bir sekilde seninle konusuyor pozisyonundaki kiza bu cevabi vermektense, boburlenip kabaran dayilanan bir kiza benzer bir cevabi verilmesi, genel olarak bir basari olarak algilanacak, gonullere su serpecektir.
    bittabi ayni zamanda: (bkz: erkeklerle konusmayi bilmeyen kiz)
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap