• henüz inşaat halinde olan avm.
  • 13 nisan'da açılacak olan avm.
  • bugün açılan avm.

    ilk gözlemlerim sonucu beklentiyi karşılamadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
    yemek ve cafeleri açısından yeterli olmakla birlikte gel gelelim asıl giyim, ayakkabı, kitap açısından yetersiz buldum.

    lc waikiki, defacto, sateen, koton, colin's zaten şehirde bulunan mağazalardı. tekrar olması ve en büyük mağazaları almalarını yanlış buluyorum. örneğin bir defacto mağazasından 5 farklı tarzda mağaza açılabilirdi.

    d&r bir kırtasiye dükkanından çok daha küçük bir alana açılmış. beklendiği gibi kitap çeşitliliği kategorik derinlik maalesef bulunmuyor.

    ayakkabı dünyası sanki son anda onu da bir yerde açalım boşta dükkan var mı havasında olmuş ufacık bir yer verilmiş. çeşitlilik maalesef yok.

    eyyorlamam bu kadar.
  • edirne'de uzun yıllardır açılması beklenen, mimar sinan spor salonu karşısına açılan, eksi 3 ( -3 ) kat otoparkı ile beni şaşırtan avm.

    öncelikle artılarından bahsedelim. içerisi ferah ve geniş. öyle diğer avm ler gibi ruhunu daraltmıyor insanın. güvenlik durumu iyi. özellikle otoparkı güzel.

    gelelim eksilerinden bahsetmeye. öncelikle edirne'de mağazası bulunan markalar 3 cephe yer almış. (bkz: lc waikiki) (bkz: koton) (bkz: flo) (bkz: defacto) bu mağazaların geniş yer almasıyla mı alakalı bilmiyorum her marka avm de yer almıyor. (bkz: nike)(bkz: sarar) (bkz: d's damat) özellikle de avm de teknoloji mağazası göremedim. (bkz: bimeks)(bkz: media markt)(bkz: teknosa).

    ikinci kez gittiğimde hava yağmurluydu ve içeri girdiğimde aman tanrım dedim. dakika 1 gol 1 misali çatı su akıtıyor ve resmen yağmur içeri yağıyor. yerlere karton sermişler onlarda ıslanmış ve hamur olmuş resmen. yeni açıldı mazur görmek lazım bu tarz şeyleri ama vaziyet içler acısıydı.
  • şimdi buraya genel bir yorum yapalım
    hipermarket:migros var,ancak yetersiz. 5m migros daha iyi olurmuş zaten 3m var edirne'de. alan olarak fena değil. bir de balık reyonu var sanırsam,bu iyi.
    tekno: teknoloji namına samsung,beko vs. yerlerin magazaları var. mediamarkt vatan falan olsa iyi olurdu,olmamış.
    kültür; o ne biçim d r! bizim mahalledeki kırtasiye daha büyük. istediğin kitapları ancak siparişle getirir de mağazaya söyleyeceğime kitapyurdundan eve söylerim.
    optik: atasun optik edirnede yoktu,iyi oldu açılması. optik olarak 3 veya 4 mağaza vardı ki çok iyi. alan olarak da yeterliydiler.
    ev ürünleri: koçtaş tekzen olsa olurmuş. bence eksi puan. ev ürünleri namına pek mağaza yok, bu olmamış.
    giyim:lcw defacto hm koton falan var. genelde giyim mağazaları en fazla yer kaplamış. giyim mağazaları olmuş.
    yiyecek: starbucks kahve dünyası edirne'de yoktu, olumlu buldum. yemek katı genel olarak idare eder.
    sinemaya hiç gidemedim. gidersen editlerim.
    genel puanım:6/10. alanı iyi,otoparkalrı iyi,ulaşımı rahat ama daha farklı mağazalat olabilirmiş.
  • yeme içme ve ucuz giyim dışındaki birçok dükkanın fazla sürmeden kapanacağını düşündüğüm, edirne için haddinden fazla büyük olan avm.
  • birkaç gün önce yeni ziyaret edebildiğim avm. konum olarak hemen kavşak dibine yapılmış. bu bir artı mıdır eksi midir bilemem ama devlet binalarının arasına yapılmış olması çok büyük bir artıdır. yanda dsi, çaprazda trakya birlik, önde gençlik ve spor bakanlığı il müdürlüğü, bu müdürlüğün hemen arkasında üniversite ayşekadın yerleşkesi ve yanlarında da irili ufaklı birkaç mezarlık. devlet binalarının arasına yapıldığı için gördüğünüz yeşillik gözünüzü doyuruyor. manzarası gayet iyi yani. üstüne karşısındaki eğim yüzünden oralara bina da yapılamıyor sanırım. tepeye kadar da full çimenlik.

    mimariyi çok beğendim. üst tavan camları ve öndeki devasa camlar binaya güzel bir hava katmış. gün ışığını da içeriye çok iyi alıyor. içerisi de havadar ve geniş. büyüklüğü edirne için bence gayet iyi. çorlu'lu olduğum için orion ve trend arena ile karşılaştıracağım ama ikisi birleşse ancak bir erasta yapar herhalde.*

    içerisindeki mağazalar ve mağaza çeşitliği ve büyüklükleri bence yine edirne için gayet iyi. ancak ben mi dikkat etmedim yoksa gerçekten yok muydu bilmiyorum ama elektronik satıcısı olarak ne teknosa, media markt ne de vatan vs bir satıcı yoktu sanırım avm içerisinde. gerçi avm'nin hemen dibinde vatan var ama avm içerisinde sanırım elektronik ile ilgili satıcılar çok az. bir de spor mağazası olarak decathlon yok tabi ki. edirne gibi bir öğrenci şehrine yakışırdı ama decathlon genel olarak birçok şehirde yok maalesef. son olarak da sineması. cinemarine'ye kaptırmışlar avm'yi. girin okuyun memnun olan yok neredeyse. çorlu'da da bunlar var. cinemaximum'u mumla aratırlar.
  • eski belediye, sonradan da iftaiye arazisi olan araziye açılmış olan alışveriş merkezi, 2011 senesinde açılması planlanıyordu ama arazide sıkıntılar olunca açılması 2017 senesini buldu. ilginç bir şekilde hep aynı mağazalar açıldı, 4. lc waikiki, 3. de facto, 3. kiğılı filan açıldı, insan şu alışveriş merkezine decathlon açar, trakya'nın ilk ikea'sını olmadı koçtaş filan açar, marks & spencer, intimissimi, victoria's secret filan açar, mediamarkt şubesi açılmalıydı. enplus bekliyordum gelmedi. bir tanecik teknoloji marketi bile yok.

    d&r bildiğiniz bir evin salonu kadar :)

    ayrıca leva 2.5, euro 4.6 tl olunca yakın illerden gelen (kavala, dedeağaç, xanthi, orestiada, feres, svilengrad, plovdiv, habipçeova, haskovo, harmanlı vs.) yunanlar ile bulgarların favori avm'si olmuştur ki, hafta içi 10 kadar, hafta sonu da minimum 15-20 yabancı plaka otobüs (hatta bazıları çift katlı :) bekliyor alışveriş yapanları avm önünde :)
  • tantuni yapan yer yoktu edirne'de de mersin tantuni franchise acildi erasta'ya iyi oldu. en azindan franchise da olsa oldu bir seyler. ve bursa kebap evi'de kapaliyken erasta'da acildi o da iyi. cunku iskender yapan yer yoktu baydoner'den baska ve citirusta'dan baska. ki bu iki iskenderci en igrenc iskenderi yapiyor.

    sinema salonlari maalesef kotu... hatta rezil... bazi salonlarda klima bile yok, calismiyor. ses sistemleri yeterince iyi degil, ve perdelerin bazilari hasar gormus.

    otobus duraklari ise erasta onunde degil. sadece 1 numara otogar yonunde giderken duruyor. diger numaralar sizi yurutuyor. ki bu etus'un sorunu aslinda.
hesabın var mı? giriş yap