• metropolis vokalisti. 1992 yılında ankara semalarında egemen ünal ve orkun aldemir'le metropolis'i kurdular. son zamanlarda da hayal kahvesi ve line civarlarında indigo adlı grupla beraber çalıp söylemekte.

    bonus: şu aralar solo albüm çalışmalarına yoğunlaşmış.
  • yanlış hatırlamıyorsam ankara üniversitesi iletişim fakültesi'nde öğrenci idi. tanınmadan önce sbf'nin karşısında yer alan akademi bar'da çalarlardı.
  • neredeyse söylediği her şarkının hakkını veren vokaldir. hatta onun gibi u2 söyleyen vokal gelmemiştir türkiye'ye.* bu tabi metropolis'in bile eski zamanları.. gruplar değişti , repertuarlar değişti. ama o ne söylese yine hakkını veriyor..
  • (bkz: makine)
    ve hatta
    (bkz: her cennet)
  • dupduru ruhuna hediye edilmis enfes bir sesi var gibidir bu insanin...

    bir albumu oldugunda da hazimsizlik cekecegini hic zannetmedigim durulukta da bir insan oldugunu dusunuyorum.
  • sesiyle insanın içine işliyor.yıl sonunda albüm çıkaracağı umudumuz yaşama sebebimiz oldu adeta.
  • çok yakında çıkacak ilk solo albümünün ilk videosunun "duvar" isimli parçasına çekildiği ve albümünün ortalığı yıkacağı bilgisi tarafımıza henüz ulaşmış olan şahsına münhasır müzik insanı...
  • onun sesini önce belki de türk rock müzik tarihinin en iyi gruplarından biri sayılacak metropolis albümünde gel gör beni, makine gibi unutulmaz şarkılarda duyduk. istanbul gecelerinin en sevilen cover gruplarında sadece sesi ve olağanüstü şarkıcılık yeteneği için gelen dinleyicilere uzun yıllar müzik ziyafeti verdi. bir çok albümde tamam bunu o yapmış diyeceğiniz karakteristikte ve güzellikte şarkıları yer aldı. işte şimdi beklenen an geldi ve 2 yıllık titiz bir çalışmanın ardından e8 projesiyle ercüneyt özdemir tekrar dinleyicileriyle buluşuyor. çok yakında müzik marketlerde yerini alacak albümün ilk konseri mojo’da 29 mayıs akşamı gerçekleşecek. e8 albümünün şarkılarının dışında bir çok sevilen şarkıya yer verecek ercüneyt özdemir’ e sahnede okay aynur (davul), gültekin kaçar (gitar), murat ejder (bas), ayhan mutluer ( keyboard) eşlik edecek.
  • 'çok' bilinmese de 'çok' tanınan müzisyenlere söz ve beste vermiştir. ki bunlardan biri de aşağıda okuyaağınız dizelerdir, pek güzellerdir...

    bahçemde küçük bir çocuktun
    aklıma salıncaklar kurdun
    solgundum boyandım rengine
    kendimi suretinde buldum
    hesapsızca geldin
    bıraktın zehrini
    senden öncesi
    silindi gitti
    oysa ben senin en çok sevdiğin kölendim
    seni sevinçli yaz günleri gibi bekledim
    kendime yeminler ettim, direndim
    el sürmemeye tenine
    ardında ne küller savruldu
    omuzunda melekler suskundu
    hüznüm taze dayandım sihirine
    ruhunda incelikler buldum

    sonunda onun sesini duymak ve (pek istemesem de) tüm türkiye'yle paylaşmak vakti... yürrü ercü!
hesabın var mı? giriş yap