• kısmetse 4 ay sonra yaşayacağım hadise.
  • kiz erkek fark etmezde, dunyanin en guzel duygusudur cocuk sahibi olmak. hic bir duygu onun yerini tutmaz hic bir sekilde kelimelerle ifade edilemez. erkek cocuk sahibi olmanin ayricaligi: ilerde biraz buyusun fifada unutulmaz maclar yapacaginiz, ayrica beraber futbol oynayabileceginiz, gerekirse online call of duty oyunlarinda beraber fink atabileceginiz yeri ve yasi geldiginde beraber karsilikli oturup raki icebileceginiz kendi kaninizdan biri olacak olmasi.
  • 40 gün sonunda henüz idrak edemediğim olay. hanım 1-0 önde ama maç henüz bitmedi.
  • kız çocuk sahibi olmak kadar süper bir olay değildir. eskiden çok ama çok önemliymiş bu. artık değil galiba.
  • tasarruf gerektirir.bedelli askerlige sicak bakan ailelerin cocuk dogar dogmaz bir an once tasarruf yapmaya baslamasi gerekir zannimca,az para degil ne de olsa.
  • idealist ve disiplinli babam için sanırım maddi ve manevi açıdan pek zor olduğu düşünülen durum. ancak benim açımdan gayet eğlenceli idi. zira baba tarafımın tek erkek çocuguyum. aşağıdada görüleceği üzere tek erkek evlat ve torun olmanın avantajını sonuna kadar kullandım.

    liseye başlamamla azan ben şımarmanın ve ergenliğin gazıyla ;

    lisede sahte karne bastım kesmedi diğer karnemde 1 leri 0,7 kalem ile 4 yaptım ( noktalı yazıcı ) babam karnenin sahte olduğunu anladi her iki karneyide parcaladi atti ( okula fotokopi makinesi bağışlayarak olay kapandı )

    lise yasamım içerisinde sayısız kere idare ile disiplinel olaylarla muhattap oldum. sırf mimlenmiş oldugumdan ve isim benzerliginden bir sapıklık olayının bile icinde suphelı sıfatıyla bulundum ( en utanc verıcı olanı buydu cunku magdur hatun asırı derece cırkındı )

    lisede rutine baglanan aşırı durdurulmaz hareketlerimden bunalan okul idaresi 1 haftada bir ailemde birisi ile görüşerek beni zorla mezun etti.

    kendisi gibi avukat olmamı isteyen babam başka okulları kazandıgım halde illa hukuk fakultesi diyerek özel üniversiteye yolladı 4 yıl okul ucretı ev kirasi harçlık felandi felandı derken ankaranın sokaklarını yer altı kahvelerındekı kumar masalarını , ıckı alemlerını arsınlayan şahsım okulu bitiremedi. ( total kayıp 70 bın usd kadar )

    arada yazın gelinen memlekette karışılan kavgalar sonucu darp sebepli 3 kez gözaltı. ( en son olayda babam herkesin ortasinda siktir git lan artık bu memleketten demişti )

    okul bitmeyince gururuna yediremeyen bendeniz evden ayrıldım 6 ay aç bilaç susuz her türlü işte çalışarak zor gunler gecırdım. ailem beni ariyor ancak ben kayıp..

    lan okutacam seni hayvan diye hırs yapan babam bir kez daha özel üniversiteye yolladı zor bela bitirdim. ( adam isini gucunu bırakarak okul okudugum sehıre kontrole gelıyordu )

    sporun her turlusune duskun ve sıgaradan nefret eden babaya defalarca sigara icerken yakalandım.

    özenerek aldığı , otoparkçından bile sakındığı yepyeni arabasıyla kafam 80 trılyon 4.5 takla attım ( takrıbı 80 bın tl zarar )

    uzun sureli aile dostumuzun , babamın gelın adayı , kızıyla kısa surelı flort , flort sonlarına dogru kıza telefonda sıktır gıt lan sulalesını sıktıgımın kevasesi dıyerek ıkı aıle arasında ki 50-60 yıllık dostlukta kucuk caplı bır krıze sebep olmak. ( ama ben haklıyım )

    bunlar ilk etapta aklıma gelen vukaatlarim . bunun dısında gunluk olagan vukaatlarıma alıskınlar artık. ses cıkarmıyorlar cok.

    ancak yinede babam kocum gel bı boyunun olcusunu alayım der . 60 yaşına bakmadan benimle kumsalda boğuşur. denıze gırer bogusur. akşam dışarı çıkarken güzel hatun varsa bende geleyim der. oğlu gezip dolaşınca güzel giyinince kaliteli yaşadıkça sevinir hoşuna gider. ne zaman besiktas muhabbeti yapsam dikkatini bana verir dakıkalarca besıktastan , barcelonadan bahseder. ne zaman bilgisayarını bozsa arayacagı ılk ınsan yıne benımdır. her yurtdısı gezısınden donuste en pahalı ve orjınal hedıyeler oglana getırılır. velhasıl erkek evladın da torununda yerı ayrıdır.

    ama bu demek degıldırkı bır baba bu kadar emek vermeye calıstıgı ogluna hıc kızmaz ıcınde bırsey ukte kalmaz.

    cooook uzun bır araba yolculugunda uykum kacan ben muhabbet acmak ıcın gayrı ıhtıyarı ;

    - ya baba bu kadar yıllık hukukcusun hıc kazanamadıgında ah ettıgın dava yada durusma var mı ?

    - var tabı amına koydugumun evladı !!

    - hııı nea höööa !!

    - sensin ulan. herşeyi hallettim ipten adam aldimda seni adam edemedim. tek kazanamadıgım davamsın !!!! hmpss hmpss

    derin sessizlik
  • oğluna hiçbir kızı layık göremeyen anneleri birazcık anlayabilme nedeni.

    çok komik, velet daha 2 yaşında, şimdiden ya ilerde onu üzerlerse, ya saçmasapan birine aşık olursa diye düşünürken buluyorum kendimi arada.

    bugün çocuk parkında birkaç tane 4-5 yaşlarında kızla "koşmaca" oynuyorlar. daha doğrusu nasıl olduysa kızlar çığlık atarak bundan kaçıyor, bu da onların peşinde koşuyor. kızlardan birine bayıldım resmen. en fazla 4 yaşında ama o nasıl bir tarz, o nasıl bir hoşluk! kıvır kıvır saçlar, acaip modern bi kesim, gri bi kıyafet giymiş, spor ama çok cool, boncuk gözler falan. bizim akıllı bu kız dururken resmen ileride kezban olacağı çok açık olan pembe hırkalı, çiçekli etekli, saçı kafaya yapışık atkuyruklu olanın peşinden koşup duruyor habire! oğlum manyak mısın bi kendine gel la!

    yok ama o psikopat annelerden olmicam ben söz. senin sevdiğini ben de severim evladım.
  • eskiden beri, içinde en çok olmayı istediğim durum. bütün kız arkadaşlarım kız çocuk sahibi olmak isterken ben hep üç tane oğlumun olmasını istemişimdir. henüz ikisinden de yok ama etrafımdan gözlemlediğim kadarıyla, o oğlanları büyütürken bana yardımcı olacak bir kız gelse önden fena olmayacak.

    (bkz: en az üç çocuk doğurun)
    (bkz: bunu ben mi dedim)

    yıllar sonra gelen edit: evet önden bir kızım oldu çok şükür. hem de tam bir yaşında. ama kesinlikle başka çocuk düşünmüyorum*. bekarken kolaymış isterim yazmak ama işin içine girince olaylar hiç de sanıldığı gibi olmuyormuş. (bkz: ben yoruldum hayat)
  • erkek çocuk için baba, annenin çocuğa yemek yedirmek için yarattığı en büyük rakiptir.-hadi oğlum ye bak yoksa baban bitirecek-hayııl, hayııl
hesabın var mı? giriş yap