• kendisi gibi beden eğitimi öğretmeni olan eşiyle birlikte tmokta oldukça faal görev alan çapa anadolu öğretmen lisesi beden hocası..
    okulun basketbol takımına ''yarın idman var. malzemelerinizle gelin'' deyip gelmeyişleri ve maçlar sırasında sportmenliğe aykırı hareket yapan oyuncularını oyundan alıp bir daha şans vermemesiyle aklımda kalmış. duyuyorum hala da öyleymiş.
  • sabancı üniversitesi bilişim teknolojileri yüksek lisans programında, iterative software development for project managers adında bir ders veren eğitimci. kendisi hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.

    sevgili hocam, derslerde anlattığınız şeyleri iş hayatınızda uygulayarak çok başarılı bir çalışan veya yönetici olabilirsiniz ancak öğretmenlik konusunda ne yazık ki o kadar başarılı olduğunuzu düşünmüyorum. ayrıca sınıf olarak derste yaptığımız ve ortada salak salak dolaşıp "ne yapıyoruz olum biz" diye gezindiğim uygulamaların ne amacı olduğunu, bize izlettirdiğiniz videoların ne anlama geldiğini, neden film izleyip özetini çıkarmamızı ve neden yazdığınız makaleleri okuyup onlar hakkında essay yazmamızı istediğinizi de dersi verdiğiniz birkaç ay boyunca bir türlü anlayamadık. zaten bir çoğumuz da bunları yapmadık.

    umarım verdiğiniz dersten bir şeyler öğrenmeye hevesli ben ve benim gibi sınıf arkadaşlarımın yaşadığı hayal kırıklığını önümüzdeki senelerdeki öğrencileriniz yaşamaz.
  • sabancı üniversitesi it (information technology) ve da (data analytics) yüksek lisans programlarında ders veren öğretim görevlisidir.

    farklı, alışılagelmişin dışında bir ders işleme tekniği vardır.

    dersin önemli bir değerlendirme ölçütü olan final sınavı; eğitim hayatında girilebilecek en özgün sınav olabilitesine sahiptir.
  • bilgisayar bilimcisi görünümlü antropolog kendisi - öğrencilere garip ödevler vermesinin sebebi, öğrencileri gözlemlemesidir - böylece homo erectuslar ile homo sapiensları filtreler. kitabını okuyanlar (16 kişi falan sanırım? *) ne demek istediğimi anlamıştır...

    bugün kendisi ile bira içerken, aradan geçen 13 yılda çok değiştiğimi anladığımda o'nun pek değişmediğini farkettim - gene antropolog gözlükleri ile bakıyordu dünyaya - bugün verdiği mesaj ise "bir hedef belirleme, hedef mutsuzluğun temelidir" minvalinde bi'şey söyledi.

    hayatımı hep hedefler koyarak ve o hedeflere bazen ulaşıp, bazen ulaşamayarak yaşamış biri olduğum için, hedefsiz yaşamak bana zor geliyor. bir hedef olmadan, sadece "yaşamak".

    yapmayı denemiştim bunu, sevmedim. hedef heyecan veriyor bana. derken aynı gün jason fried'ın aynı mesajını okudum. bu bir raslantı mı? algıda seçicilik mi?

    özetle kendisi bu hayatta karşılaşabileceğiniz en ilginç insanlardan biridir - bilecik maceranda bol şans *
  • erol hoca çöken türk eğitiminin içinde direnmeye çalışan, eskinin o idealist öğretmenlerinden biriydi. spora yatkın bir insan değildim, yolumuz pek o konuda pek kesişmedi ama son sene sınıf öğretmenimiz olduğunda biraz tanıma fırsatımız oldu. bugün ölüm haberini aldım. huzur içinde uyuyun hocam. "ikinci ders istasyon çalışması".
hesabın var mı? giriş yap