• --- spoiler ---

    morris ve tayfasi yemekhanede yemek yerken, daha sonra kacacak oldugu 2 elemanla arasindaki diyalog yarar adami:

    - geldigimiz yerde, onceki hapishanemizden tam kacacakken ufak bir sorunla karsilastik.
    morris: ne oldu?
    - bizi gorduler.

    --- spoiler ---

    bu arada oz hastasi olarak fena sarmistir film.
  • bunun bi bilgisayar oyunu vardi. amstrad'da oynar idik. real time bi oyundu:p kaçmaya çalışırken yakalanınca hücreye kapatılıp bekliyordun epey bir. ne çok mallık yabtık yahu.
  • eğer daha önce shawshank redemption'u izlemişseniz izlememeniz gereken filmdir. lakin bu film shawshank'ın sonrasında çok yavan kalmaktadır.
  • aynı mekanda gecen daha güzel bir film icin:
    (bkz: birdman of alcatraz)
  • clint dedenin* en çok etkilendiği iki yönetmenden amerikalı olanın filmi (bkz: don siegel).. diğeri ise spagetti westernlerin usta yönetmeni italyan sergio leone'dir (bkz: alman ernst).. bahsedildiği üzere shawshank redemption'ın atasıdır.. kaçış hazırlıkları esnasında clint dedemizin gösterdiği el hünerleri ve pratik zeka itibariyle çocukluğumuzun unutulmaz dizisi macgyver'a bile ilham vermiş olabilir..
  • --- spoiler ---

    ingiliz 99+99 yıl hapis yemişken ve de morris ve saz heyetinin kaçacaklarını bilirken neden kaçmak için morris'in başına ekşimemiştir diye düşündürtür.

    --- spoiler ---
  • clint eastwood un oynadığı hapishane ve hapishaneden kaçış temalı film. the shawshank redemption ve bu filmde de kurtuluş incildedir ve her ikisinde de orospu çocuğu müdür rolü vardır. filmin en ilginç tarafı mahkumlar kendi aralarında seyredilecek sinema filmlerinden bahsederlerken "boktan bir kovboy filmi var" repliği sırasında kameranın morris rolündeki clint eastwood u göstermesi kahkaha attırır.
  • --- spoiler ---
    gerçek öyküye sadık kalarak kaçan mahkumların sonu hakkında bir bilgi vermeyerek izleyicileri rahatsız edici bir merakla hayaller kurmaya iten film. aklıma en yatanı ve en güzel olanı -frank'in azmini kendimce ödüllendirmek adına- shawshank redemptiondaki gibi başka bir ülkede biten mutlu sondur.
    --- spoiler ---
  • o değil de, kaçtılar mı, öldüler mi, ne oldu aga sonunda bu hikayenin. geride kalan, beceremeyen elemana ne oldu?

    ayrıca bir çok filme ve diziye ilham vermiş bir film sanki bu.
  • güzel film, iyi film. ne kadarı geçmiş diye baktığımda bir buçuk saati gördüğüm film. zaten 107 dakika yanılmıyorsam.

    --- spoiler ---
    filmde durdurup şöyle önünde eğildiğim bir sahne var. şu metal kama sahnesi. guard frank'e aptal dedikten sonra ayakkabıdan kamayı çıkarma kısmı gerçekten helal lan dedirtti.
    bunun dışında diyaloglar çok ayar verme odaklı. yani tamam, gülüyorsunuz da, hiç mi normal bir cevap verilmez, clint her sözünde mi karizmatik olmalıdır?
    bir olay daha var ki kaçış esnasında hiçbir şekilde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmiyor. kazarken kaşığın falan kırılsın abi, bu nedir? tamam böyle olma ihtimali de var. ama biraz fazla ütopik gibi geldi.
    kaçarkenki kısımlar gerçekten %1'lik bir ihtimale dayanıyor gibi. bunların dışında gerçekten güzel film.
    beyaz+siyah arkadaşlığı, siyahın başımı derde sokmayayım tripleri, nemden yumuşamış beton ve pantolonun içine toz-toprak sokma fikri daha sonra bilindiği üzere shawshank redemption'da kullanıldı. bu film onun atası diyebilirim.
    son kısımda da tam olarak ne olduğunu anlayamadım açıkçası. biraz daha uzatsalardı yazıları, biraz daha fazla bilgi verselerdi iyiydi.
    --- spoiler ---

    başta da söylediğim gibi güzel film olmuş. clint eastwood bu filmde oynadığında 49 yaşındaymış. yemin ederim ancak 30'ların sonu gibi görünüyor. sağlam vücut ve karizmasıyla yine kendini dönemin kızlarına hayran bıraktırdığı bir film olmuştur muhtemelen. izlemekte fayda var.
hesabın var mı? giriş yap