• biri türkiye'de biri hollanda'da yaşayan ancak ikisi de türk olan eşcinsel çift, evlenmeye karar vermiş. aileleri eşcinsel olduklarını bilmiyor. aile büyüklerindeki sağlık sorunlarından dolayı da söylemeye hiç cesaret edememişler. bu sebeple ailelerinden destek alamıyorlar ve özgür aşka inanan bizlerden yardım istiyorlar. sadece hollanda'da evlenebilecekleri için ve aşklarını orada özgürce yaşayabildikleri için orada yaşamak zorundalar. yardım etmek isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.

    [http://igg.me/at/true-love http://igg.me/at/true-love]
  • ajdar ödeyebilir belki
  • paraları yoksa evlenmesinler aga. çalışsınlar, didinsinler, kazansınlar ve sonra evlensinler aceleleri ne? ne güzel dünya valla herkes her boka utanmadan yardım talep ediyor. bana evlenecekler sanki.

    benim kuzen de çocuğuna kardeş yapacak ama maddi durumundan dolayı yapamıyor. hadi ona da bir kampanya yapalım para toplayalım. diğer çocuk yalnız başına nasıl büyüyecek değil mi ama?
  • son günlerde ülkece ebemizin kukusuna mart karı yağmış zaten. kim takar lan bunları.

    (bkz: her boyayı boyadın bir fıstık yeşili kaldı)
  • ben de kendime bir scirocco almak istiyorum, bir miktar borcum olduğundan dolayı şu an aile büyüklerimin sağlık sorunları sebebiyle onlara söyleyemiyorum (mazallah babamın kalbine iner), ilgilenenler yeşillendirsin hesap numaramı göndereyim. teşekkürler.
  • ihtiyaç listesi de şöyleymiş.

    --- spoiler ---

    travelling:

    return ticket for k. (at marriage process) - 250eu
    one-way ticket for k. (relocation) - 100eu

    setting up home:

    rental fee for one time - 200eu
    deposit - 1.000eu
    rent for 3 months - 3.000eu
    bills for 3 months - 600eu
    furnishing the house - 2.500eu
    --- spoiler ---

    ba ba ba, 3 aylık ev kirası için 3000 euro.
    yani ayda 3000 tl.

    ulan bu nasıl bir iş? yani yardım toplayacaksın, o yardım paralarıyla da ayda 3000 tl'lik evde oturucan ha.
    yavrım, madem aşıksınız amsterdam'da bir samanlığı seyran yapsanıza.
    kusura bakma ama yemişim böyle kampanyayı.
  • lan güzel iş haa.. böyle feyk bi foto atsam güzel de bi hikaye yazsam. yolumu bulurum valla. çok değil 1000 lira işimi görür bereket versin derim.

    belki saçmalıyor olabilirim ama ya başlığı açan yaptıysa bunu :) mantıklı hareket yani düşündüm de...
  • olm homofobik falan değilim lakin, adam olun az yaa. normal olmayı deneyin, olmuyorsa tekrar deneyin. ama farklı eğilimlerinizi normal gibi yaşayabileceğiniz bir dünyayı ancak rüyanızda görürsünüz, adamı deli etmeyin sikerim dümen sakalınızı.

    şimdi bunlara yardım edip düğüne gitsek, soranlara "biz oğlan tarafıyız desek" sorumsuz derler mi?

    edit. ne ibne varmış sözlükte arkadaş, her gün birisi taciz ediyor. götünü siktirmenin, modern yaşamın gerekliliği olarak bile gören çıktı yuh amk. ! kişisel prensibim "göt verenlerle konuşmuyorum" msj atıp durmayın.
  • lgbti "dostları" tarafından "paranız yoksa neden evleniyonuuuz?" biçiminde kınanıvermiş hemen. çok bilmişliğine soktuklarım.

    eşeğin zikinden dolayı.

    adamların türkiye'de ne senin kuzeninin çocuğu ne de hetero bir insan olarak sevdiğin kişi ile özgürce paylaşabileceği türlü şey olan sen kadar hakkı var. yaşam hakkımız yok gerizekâlı, anlıyor musun? senin möslümaaaannn, insan hakları bakımından aşmış ileri demokratik ülkende sıçtığımın bedevileri sokaklara öldürülmemiz için posterler asar ve en ufak bir yaptırım görmezken, sen sevgilinle el ele sokakta yürüyüp onu ailenle tanışmaya götürebiliyorken bizler ailelerimiz tarafından dışlanıyor, şiddete mâruz kalıyor, hattâ öldürülüyoruz (kendi ailem buna dâhil değil neyse ki, onlara açığım ve gâyet düzgün bir ilişkimiz var. ben genel olarak konuşuyorum.). zorla karşı cinsle ilişkiye girmeye teşvik ediliyoruz. iş bulamıyoruz. hepsinden ötesi, öldürülüyoruz!!! yaşarken ölmek, şu saydıklarımın yarısını bile deneyimlemek senin gibileri intihara sürükleyebilecekken bizler hâlâ yaşamaya çalışıyoruz. ama onda bile gözü var kokuşuk heriflerin, al bak adam ankara'da asılan eşcinselleri öldürün afişini paylaşmış. al bak, iyi bak!

    sen, seni sırf sen olduğun için, sırf sevdiğin ve arzuladığın insanın cinsiyeti yüzünden dışlayan bir aileye sâhip oldun mu? korkudan gebererek girdin mi her gün evine? "ya anlarlarsa? ya duyarlarsa?" diye gizlilikten kafayı yiyerek okşadın mı sevgilinin saçlarını hiç? sırf bunlara mâruz kalmamak için hemcinsinin elini tutup dudaklarını öperken, onunla sevişirken düşünebiliyor musun kendini? işten sırf erkek/kız arkadaşın yüzünden kovulmak, alay edilmek, şiddet görmek, dilindeki en çirkin küfürün sana mâl edilmesi nedir hiç hayal ettin mi?

    hah, o zaman insanların bu bok çukuru ülkeden defolup gitmek için çabalamasına ve bunu olabildiğince çabuk istemesine de dil uzatmayacaksın. adam oraya yazmış, ingilizce bilmiyorsan ben çevireyim sana: "euro'ya çevirince maaşım üç kat değer kaybediyor." demiş. toplamda minimum 7650 euro gibi bir masraf var ortada ki çalış kazan biriktir yapmak, hele de ailesinden gizli ve olanakları çok da olmayan insanlar için bir yandan yaşamını sürdürmeye çalışırken çıkarması çok zor bir meblâğ. adamlar kimseyi zorlamıyor, isteyen katılsın.

    ayrıca ellerine geçen paranın % 25'ini trans derneğine bağışlayacaklarını söylemişler. ki bu insanların yaşamı bizimkinden bile zor. sırf bu bile sempatimi toplamaya yetiyor.

    tl o para karşısında 3 kat değersiz imiş. inan bana yaşamlarımız bu ülkede sizlerinkinden en az 10 kat değersiz. anlamanızı bekleyen yok. utanmadan lgbti dostu olduğunuzu iddia edip bir de gelip şurada sıçmayın yeter.
hesabın var mı? giriş yap