• off! çok fena bir kaza. geri geri giderken arkasındaki adamı görmeyip altına alıp öldürmüş. bu servis minübüsleri geri vitese taktığında ikaz sesi çıkarmıyor mu?

    https://twitter.com/…ber/status/1060791309668139008
  • üzücü bir kazadır. bu tip araçlara geri görüş kamerası zorunluğu getirilmesi gerekiyordur belkide.
  • yıllar önce üniversitedeki imal usulleri dersinde hocamızın söylediği bir sözü aklıma getirmiş vahim olaydır.

    " biz türkler şans eseri yaşıyoruz, avrupalılar ise şans eseri ölüyorlar."

    allah rahmet eylesin. çok feci bir olay.
  • üzücü. ama bizim insanımız hala kaldırımdan yürümeyi öğrenemedi. dolayısıyla bütün suçu servise atmamak gerekir
  • kendini usta sofor zanneden bir beyinsiz tarafindan oldurulen vatandasin goruntuleri var maalesef. ailesine sabir diliyorum.

    o yol uzerinde soforun geri geri gitmesini hakli cikaracak hicbir arguman olamaz. yayalar kaldirimlarda isgal altinda oldugu icin yoldan yurumek zorunda kalabiliyorlar, trafikte eger otobanda degilse, hele de sehiricinde yayanin her zaman araca ustunlugu vardir.

    ve dikkat cekmek istedigim bir husus, teknolojinin bu kadar ele ayaga dusup gorece de ucuzladigi bir donemde ozellikle buyuk araclara neden geri gorus kamerasi ve sensor zorunlu kilinmiyor, gercekten anlamsiz. her ikisi de sudan ucuz teknolojiler ve kolaylika monte edilirler, standart donanim olmasa bile. bugun hatchback araclarda bile sirf donanim paketini kalabalik gostermek icin (asla yararsiz demiyorum ama hayati degil) eklenen bu donanimlar devlet eli ile minibus, otobus, kamyon, kamyonet gibi araclarda zorunlu kilinmalidir. hatta arttiriyorum seyir kamerasi da kasko icin zorunlu kilinsin.

    edit 2: bakiyorum ki bir cok yazar ayni fikirde, sosyal medyada bununla ilgili bir tag acilsa fena olmaz.
  • hep demişimdir, araçlarda hangi özellik olsun sorusuna mp3 çaları olmasın ama geri görüş kamerası mutlaka olsun diye. basit bir kamera hayat kurtarır.
  • ıkaz sesi ile çözülemeyecek olay.

    maalesef burası türkiye. ıkaz sesi olsa belki 2 - 3 kişi ölecek. bir taraf nasıl olsa ikazimi yaptım der, bir taraf nasıl olsa 3 kişiyiz, yol da bizim der...

    bu ölüme şaşıran, böyle bir olay nasıl olabilir diyen var mı hakikatten? yok. realitemiz 3. dünya ülkesi olmak. ötesi yok. zamanında çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkılmak istenmiş fakat mezar taşı okunmadığı için vazgeçilmiş.
  • neresinden baksak elimizde kalan kaza. aslında bu kadar ihmalin adı ne kadar kaza oluyor bilemedim..

    yoldan yürüyen adam mı dersin, serviste geri gelirken şarkı-türkü-alarm çalmaması mı dersin, servis arkasını görmüyorsa, sensörde mi yok? kör kör mü geliyorsun arkaya be adam? servis park yerine de girmiyor, servis neden ters gidiyor lan? geniş, bomboş yol dönüş kaçırdıysan u dönüşü yap bişey yap..

    hadi servisçi sığır diyelim. arkadaş, hayatınız yoldan yürüyüp kıla gidecek kadar mı değersiz lan? olması gerekeni yapıp, kaldırımdan yürüyen adamın ölme riski olan ülkede yoldan neden yürüyorsun be amca?
  • servis gördünüzmü kaçın. adamlar bildiğin ne yaptıklarının farkında değil. bir telaş, panik, sağa sola bakmama, sabırsızlık. yayaların ve araçların üstüne direksiyon kırmalar. ne yapıyorsun diye sorunca da boş boş bakıyorlar insanın suratına.
  • ikaz sesi ile çözülecek bir durum değildir. ayrıca geri görüş kamerası da gerekmektedir, hatta zorunlu olmalıdır. bu da ülkemizde insan hayatına ne kadar değer verildiğinin en net göstergesidir.
    kimse belirtmemiş ama kazada servis aracı zaten yolun ters yönünde, bu ayrı bir husus. tabi bunun bir yaptırımı olacak mı bilmiyorum ama şu da bir gerçekki, ölen kişi kaldırımdan yürüseydi, belki de bugün hayatta olacaktı.
hesabın var mı? giriş yap