• “ya kime soracağıdı” dediğim adam gibi adamdır.
    cümleye kanki diye başlayan tip gelmiş adamlık dersi veriyor.
  • artık tek başına değilsin çünkü. bu kişi eşinden korktuğu içim sormuyor. senin yakıştırmaların eşine saygısı olmayan birinin davranışı. her ikisi de birlikte bir hayat kurmuşlar artık kafalarına göre hareket edemezler. sorumluluk dediğimiz şey tam olarak bu. eşlerin birbirine karşı sorumlulukları olur. ona göre bir plan yapılır.

    daha da önemlisi bunu söyleyen kişinin önceliği her zaman ailesi olur. sen artık ikinci plandasın. eşi ile bir planı yoksa sana eşlik eder.

    evlilik iki insanı birbirine bağlar. bekar olduğun zamanları yaşamayazsın artık. özgürlüğün tek kişilik değil. bir insana karşı sorumlulukların var. aynı şekilde onun da sana karşı sorumluluğu olur. birbirinize göre plan yaparsınız.

    sen vurdurmaya devam et eşinde seni boynuzlasın. mutlu mesut yaşayın.

    edit. bir kaç tane çürük vatandaş buna karşı çıkıyor. akşamdan akşama karısının koynuna girmek için gelen birinden, karısının köpeği olduğunu düşünen insandan ancak bu kadarı çıkar. tohumu sağlam değil ki mayası tutsun.

    aile sorumluluğunu bilmeyen insan ancak bu kadar olur. çocuğunu mahallenin abileri büyütür. anne babasının dünyadan haberi olmaz. biri sürekli yemek yapıp ev işlerine bakar, diğeri arkadaşları ile keyif çatar. çocuk da aradığı ilgiyi arkadaşlarından görür ve ona göre yetişir.
  • 10 yaşına kadar nasıl annesine sormadan hareket edemiyorsa evlendikten sonra da eşine aynı davranışı gösterir. ama eşi öyle yapmaz arkadaş ortamı gezme tozma vs ne varsa ayarlar sonra eşini o randevuya göre yontar. hatta fuckbuddy'si ile bile görüşüp ona göre hareket edenleri var ki çok fazla çoğaldı bu kadınlar. eşine sormadan karar alamayan kocalar eşlerine anca tamam hayatım der.
  • aile sorumluluğuna sahip, ortak karar alan adam gibi adamdır.
  • bazen istemediğim bir teklifi reddetmek kabalık olur düşüncesi ile ertelemek için sarfettiğim cümledir. (bkz: ben bilmem beyin bilir)
  • nesi yanlış tam anlamadım?
    iki insan beraber bir ilişkiye başladıktan sonra karşılıklı sorumlulukları olur bahsettiğiniz durum da bunlardan birisi işte.
    kılıbıklık, meriçlik, çavdar erkeği diye tabir etmediğiniz başka herhangi bir durum kaldı mı?
    hani yakında iltifat eden, araba kullanan veya yürüyen insanlara bile meriç diyecekmişsiniz gibi geliyor çünkü.
  • ideal erkek olmak bunu gerektirir. ideal evlilikte son sözü erkek söyler.

    son söz peki hayatımdır.
  • 2 farklı gerekçeyle eşime sorayım der. ilki tabi ki kılıbık olduğu için değil, aile içi sorumlulukları ve ortak karar verecekleri bir şey olduğu içindir. yoksa yemekte ne söyleyeyim diye eşine soracak değil.
    ikinci gerekçe ise yapılan bir teklifi kendi geri çevirmeye utanmış olabilir. bu nedenle de eşime de sorayım diyerek hem zaman kazanır hem de reddetmek için daha güçlü bir hayır deme temeli oluşturur.
    bunu kılıbıklık olarak değerlendirenler ya klavye delikanlısıdır ya da bencil bir hödüktür.
  • klasik türk tipi evlilik yapmış adamdır. türk tipi evlilikte kişisel alan yoktur. yapışık ikizler gibi sürekli beraber gezilir.
  • olması gereken erkek tipi. burada eşine sormaktan kasıt eşinin sözünden çıkamamak değildir. birlikte bir hayatı paylaşmanın bazı gereklilikleri ve sorumlulukları var ve bunları yerine getirmek gayet normal. plan yapmak istediğiniz tarihte yapılacak önemli bir iş, randevu, iptal edilemeyecek bir durum olabilir. bunun için eşine sorması gerekir.

    ama bu durum 'eşimden izin almam lazım'a dönüştüyse bu sıkıcıdır tabii ki.
hesabın var mı? giriş yap