• iş yerinde konuşacak kimse yokken biri gelir ve sizin en iyi iş arkadaşınız olur. konuşursunuz, güler eğlenirsiniz. sevgililerinizden bahsedersiniz birbirinize derken işten ayrılmak zorunda kalırsınız. üstelik ikinizde. vedanın ardından arada görüşelim dersiniz. ilk zamanlar maillerle görüşürsünüz, bir kerede telefonda ve sonra eski iş arkadaşı eski dost olma yolundadır. hani dark side geçer ya skywalker işte obi-wan ın içerlemesi gibi hissedersin. daha dün çok iyi iş arkadaşı sonra çok iyi bir arkadaşken bugün eski bir dost ve eski bir iş arkadaşı olmuşsunuzdur.
    tam olarak budur eski iş arkadaşı.
  • siz o işten ayrıldıktan sonra belirli aralıklarla arayıp yeni hayatınız hakkında bilgi sahibi olmak isteyen gereksiz, eski sevgili modundaki tiplerdir.
  • bir dönem birlikte çalışılmış, günün sekiz saatini doldurma kaygısını paylaşmış, işin kahrını ortaklaşa çekmiş insanlardır. tayin olunup geride bırakılmalarına rağmen, arada telefonla arayıp "sen ne güzel komşumuzdun fahriye abla" kıvamında ki ses tonuyla konuşulur, konuşma içeriği her ne kadar en az eski zamanlardaki kadar ciddiyet içerse de, satır aralarında " ah üleyn, bende sizi özledim" geçer.
  • ilk ayrılıktan sonra en fazla 2 yıl sürer. sonra hayat gailesi ile iki taraf da birbirinden yavaş kopar. bir zaman beraber yiyip içtiğin insanların adlarını bile unutursun ya da ben vefasızım bilemedim.
  • son 6 aydır arayan arayana , soran sorana. az önce yine biri yazdı. ne yalan söyleyim ben de çok özlemişim, eski muhabbetleri, eski arkadaşları.

    beni arayan soran herkes “esprilerini ve enerjini çok özledim “diyor. çok hoşuma gidiyor, ne kadar zayıflamışın gibi bir etki yaratıyor bende.

    tüm eski iş arkadaşlarımı bir araya getirmek de benim görevim olsun. kötü ayrıldıklarımı da dahil edeceğim güzel bir organizasyon ayarlayacağım.
  • eski mesai arkadaşı özel sektördeyse ikiyüzlüdür,vefasızdır,üzerinize gül koklar.

    istifa ettim. 2 aylık uğraşlarım sonucu istifa edebildim. şimdi bakınca bir sürü işaret beklemişim bunun için ki işaret gelmedi de değil. bizzat yukardan hem de. bunları başka bi entryde anlatırız.
    neyse istifa ettim bi şekilde.ihbar sürem dolmadan yeni birini almışlardı alışması için. yeni kişiyle öyle çabuk kaynaştılar ki her şey gözümün önündeydi.şimdi eski mesai arkadaşlarım ile yeni çalışanın samimi hallerini görüp kıskanıyorum. ne çabuk unuttunuz lan beni ihbar süremde dahi istifamdan vazgeçirmeye çalışan eski mesai arkadaşlarım.neyse önemi yok artık çünkü soğudum hepsinden.iyi ki de istifa etmişim.
hesabın var mı? giriş yap