• tcl'de mücadele eden 8 takımdan yedisinin dahil olduğu espor birliğidir. duyumlarıma göre de birliğin başkanlığına sina afragetirilmiştir.

    sina bey'in bu işi layığı ile yerine getireceğinden zerre şüphem yok. ülkemiz esporu adına böyle bir oluşumun çok daha geç olmadan kurulması güzel lâkin kurucu takımların league of legends tabanlı takımların yer alıyor olması beni biraz tedirgin etmekte.

    5mid'in haberine göre bu takımlar:

    1907 fenerbahçe espor
    oyunfor.crew esports
    dark passage.bkm express
    hwa gaming
    oyun hizmetleri
    team aurora
    team galakticos

    sup ise bu oluşumun dışında kalmayı tercih etmiş.

    işin aslı bu birlik sadece league of legends ekosistemi düşünülerek oluşturulmuş. ilk okuduğumda daha kapsamlı bir birlik düşünmüştüm. belki de öyledir gerçekten. belki de gerçekten türk league of legends'ını değil de türk esporunu kucaklayacak, arka planda kalan kişilere, takımlara, oluşumlara kol kanat gerecekler.

    bundan yaklaşık 10 ay evvel karşıyaka espor duyuruldu. sadece duyuruldu. zaten sonrasında da pınar patlak verdi. kitleleri oyun merkezlerinde toplayıp turnuva düzenlemeleri de öyle havada kaldı.

    bakın, bu çok yanlış bir tutumdur. arkanızda destek olmadan, daha yapacağınız işin bile kesinliği ortada yokken böyle girişimler sadece kitleler üzerinde bir beklenti oluşturmaktan öteye gitmez. anket yapmıyorsunuz burada. varsa gücünüz kullanacaksınız. yok ise arkanıza gerçekten sizi destekleyebilecek, sudan sebeplerden size sırtını dönmeyecek kişiler alacaksınız.

    dilerim league ekosistemini güzel bir şekilde elden geçirirler. bu iş sadece para, yatırım işi değil. kitle ile, kitleye göre hareket edilmeli. kitle dinlenilmeli. kitleden olunmalı.

    sadece tek temennim bu birliğin gerçek bir türk espor kulüpleri birliği olması. espor sadece league of legends değil.

    isimlerindeki birliği ülkemizdeki espor branşlarına doğru bir şekilde yansıtmaları dileğiyle.
  • 1907 fenerbahçe, dark passage, team galakticos, crew, team aurora ve hwa gaming'in katılımıyla kurulmuştur.

    esporun federasyonlaşma sürecinde şüphesiz ki etkin rol oynayacak bu birlik.

    ilk başkanları ise sina afra oldu.
hesabın var mı? giriş yap