• twitter kullanmayanlar için haberin içeriği;

    36 yaşındaki sevinç çelik, 2014 yılında sağlık bakanı fahrettin koca'nın sahibi olduğu medipolitan sağlık ve eğitim hizmetleri aş’ye bağlı medipol koşuyolu hastanesi’nde burun estetiği ameliyatı oldu.

    ameliyat sonrası şiddetli ağrı ve yüksek ateş başlayınca sevinç tekrar hastaneye gitti. doktorlar ameliyat nedeniyle bunun normal olduğunu, sadece "canının çok tatlı olduğunu" söyleyerek geri gönderdi.

    ne var ki çelik'in ağrıları giderek daha da arttı. durumu kötüleşen çelik devlet hastanesi acil servisine kaldırıldı.

    devlet hastanesinde yapılan incelemede çelik'in kanına mikrop karıştığı ve mikrobun tüm vücuduna yayıldığı tespit edildi. yoğun bakıma kaldırılan kadının ailesine doktorlar iki seçenek sundu: "ya hayatı ya ayakları..."

    aile çaresizlik içinde onay vermek zorunda kaldı, çelik'in bacakları diz altından kesildi.

    çelik, burun ameliyatının yapıldığı hastaneye 300 bin tl maddi, 700 bin tl manevi tazminat talebi ile dava açtı.

    açılan dava 10 yıl sonra sonuçlandı. mahkeme, sağlık bakanı fahrettin koca'nın sahibi olduğu hastanenin bir kusuru olmadığına hükmedip sevinç’in açtığı davanın reddine karar verdi. kararla birlikte avukatların vekâlet ücretinin de iki ayağını kaybeden çelik’in ödemesine karar verildi.

    hastane, kararda belirtilen tutarın ödenmesi için çelik hakkında icra takibi başlattı.

    haber linki kaynak

    olayla ilgili en can alıcı detay,hastanenin sahibi sağlık bakanımız fahrettin koca….filistinli,gazzeli yaralıların uçağını karşılayan,öpüp koklayan fahrettin bey,ben miyim öz yurdumda garip?yavuz hırsızlık yapmayın,kadın cehennemi yaşamış daha fazla çektirmeyin.
  • trajik bir olay olduğu kadar da hukuksal anlamda rezillik içermektedir.
  • büyük rezalet. ıki bacağın değeri mi olur milyon dolarlar ödesinler.
  • yöneticiler için hiçbir canlının değerinin olmadığı bir ülkede yaşıyorsunuz. başınıza gelebilecek olası bir kötü olayda sadece yakınlarınız üzülür gerisi yalan.
    kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağımızı bilemiyorum artık.
  • mahkeme doğru demiş hastanenin bir kusuru yok, kusur biz halkta. ayagimizi da kesseler, agzimiza da etseler, evimize de el koysalar haklilar.abla niye dava açmış anlamadim sonucu belli zaten.
    çok üzücü bir olay. bu ülke için her gün "daha fazla ne ümidimi kesmeme neden olabilir?" demeye fırsat bile olmuyor.
  • gündem oluşturması gereken kadındır.
    hastane mikrobu diye bir şey var ve bunun çözümü de var ancak bizim hastaneler filtreleme işlemini `apdullahoğulları sanayi ısıtma soğutma inşaat ltd. şti.` ye verdikleri için çözümlenemiyor.
    edit: herkes çözümü var mı diye sormuş havalandırma filtre sistemleri düzgün değiştirilse problem en aza inecektir.
    bunun çözümü yok demek 1950 model araçla kaza yapsam da aynı hasarı alırım o nedenle hava yastığına gerek yok demek gibi bir şey!

    edit2: doktorlarla alakalı bir şey söylemediğim halde doktorların suçu ne diyenler oluyor okuduğumuzu anladık mı diye ders vardı ilkokulda orayı kaçırdılar sanırım;
    1- ben konunun uzmanı değilim ama zor yoldan hastanelerde filtreleme işleminin ne kadar kritik olduğunu öğrendim burayı okuyanların da bilinçlenmesini istedim
    bakın bir devlet hastanesinin filtre bakım ihalesi;
    link
    filtre sistemi önemli olmasa bu kadar ayrıntılı ihaleye çıkılır mıydı?
    geri kalanı sizin hayal gücünüze kalmış.

    edit3: nickinin başında dr olup kendisi hariç herkesi cahillikle suçlayan birisi de “hastane mikrobu” tabiriyle dalga geçmiş google’a yazsa isminin başında dr. harici prof. yazan hocalarının bile sunumlarında bu tabiri kullandığını hatta bu tabirle açılan davaları fark edebilirdi!
  • bu nasıl olur? hastanenin yanlış işlemi yüzünden bir insanın hayatı kararmış. ve hakim aman başka yere tayinim çıkmasın diye resmen hastaneyi aklıyor. ve kadını diri diri mezara gömüyorlar.

    adaletiniz batsın. bu lanet akp düzeni yıkılmadan bu ülkede kimseye rahat yok. allah belanızı versin. bu ülkenin başına geldiğiniz güne lanet olsun.
  • iki ayağını kesiyorlar ve kusur yok bu işte diyorlar.

    işte türklüğün değeri budur bunların gözlerinde. zaten türkler ayaksız olur. kusur yok o olayda...
  • belli ki mahkemeye talimat gelmiş
    bir insanın hayatını kaydırıp kuruş vermemek nasıl bir insanlıktır
  • burun ameliyatına gidip bacaklarından olmakta varmış. doktor dayanışması devreye girmiş suç hastaya çıkmış hakim olsam başlarım böyle bilirkişi raporuna deyip başka bir kişi raporu isterdim.
hesabın var mı? giriş yap