• üst edit: kampanyaya gelen sayısız destek mesajı için teşekkür ederim. acımasız ev sahipleri tutuşmuş durumdalar. saat 21.00'da twitter'da hashtag çalışması yapacağız #kirayıdevletbelirlesin hashtag'i ile. desteklemenizi rica ederim.

    3 gündür sarı sitede ilan bakmaktan imanım gevredi.
    kiralar uçuyor, 3 gün içinde bile 500 tl artan fiyatlar var.

    önerim şu, sosyal bir devlet olarak, devlet her evin muadil kirasını çıkarsın. belediyeler ile ortak çıkarılsın ve tavan fiyatlar belirlensin.

    şu anda piyasada kiralık ev yok diye azgın ev sahipleri fahiş fiyatlar çekiyorlar. keçi gibi inatçılar inmiyorlar.

    böyle bir fiyat kontrol mekanizması ile enflasyon da engellenmiş olacak, barınma hakkı en kutsal şekilde insanlara verilecektir. bu arada 19cm. eğer daha yüksek kira isteniyorsa, eğer kiracı da razı gelirse ev sahibi evini kiracıya satmalı ve kiracı da kira öder gibi ev sahibi olabilmeli. herhangi kredi vb ihtiyacı olmadan.

    eski kiracısı 2500 tl'ye otururken geçen ay çıkmış, şimdi 4200 tl istiyor örneğin. devletin buna dur demesi, 2800 tl'den fazla alması durumunda da %80 ek vergi koyması gerekli.

    ayrıca 1'den fazla evi olanlarda evlerinden en fazla asgari ücret kadar kira alabilmeli. bunlar şart.
  • devlet de kara kara düşünüyor kiracıları nasıl ucuza oturturuz acaba diye. ta amerika'dan bilim adamları getirdiler sorunu çözmeye çalışıyorlar. şaka bir yana devlet ne diyecek bana gelip ssmm kardeş senin 5 evin var niye kiracıları 5 bine oturuyorsun ayıp olmuyor mu? kiracılara mı diyecek!!! ee zamanın da faiz'e,dolar'a,borsa'ya para bağlamayıp betona bağlayarak zarar ettiğim kısım ne olacak ,senelerce kredi ödemişim onun faizi ne olacak bir talep de bulunuyor iken karşı tarafın durumunu da değerlendirin lütfen.

    *: tutuşan ev sahibi felan yok sen rahat ol ay sonu 2 kiracım çıkıyor.anneleriyle oturacaklarmış. sarı siteye gireyim de ilanları güncelleyeyim 300'er lira daha. geçen hafta pazar'a gittim domates 3 liraydı bugün 5 lira olmuş.
  • haklı olan kampanyadir.
    vergiye gelince evlerin cogu taban fiyattan godteriliyor. kira odemeleri desen cogu ev sahibi bankaya kira olarak yatirma diyor. sapina gelince ise herkes mee diyor.
  • siz ne istediğinizin farkında mısınız? yağmurdan kaçarken doluya tutulmak mı istiyorsunuz ? kiradan fazla vergi ödemek istiyorsunuz herhalde.
  • evlerin fiyatı tabandan gösteriliyor, vergi kaçırılıyor muhabbetini kim çıkardı olm herkesin dilinde.

    alım-satımda vergiye esas değeri belediye verir. belediyeden kaat almadan alım-satım gerçekleşmez.

    birilerinin bu öneriye ciddi ciddi destek verip diğerlerinin de ciddi ciddi karşı çıkması, gerekçeler saymaları inanılmaz.
    sonra ülke olarak birlik ruhumuzu kaybettik, bölündük.
    ulan sizi bölmek ekmeği bölmekten daha kolay.
  • delisiniz siz.
    lan her yerde, "elektrik faturam su kadar oldu", "gitmedigim yola neden oduyorum" gibi yakinmalardan sonra, ev kiralarini devlet belirlesin...

    belirlesin. bakalim arabalardan sonra, evlere ne kadar vergi isteyecekler.

    umarim belirlerler.

    tanim : ne yaptigini bilmeyen yazar istegidir.
  • bir de devlet kiradan ötv alsın deyin de tam olsun amk
  • (bkz: komünizm)
  • bazı orospu çocuğu ev sahipleri ise, 5 yıllık kiracısına sen 1750 tl'ye oturuyorsun, evimden çık. burada kiralar 2800 oldu, yada 2500'e yükselt diyorlar. misal benim ev sahibim. sakalını s.ktimin ibnesi demiyorki 5 yıldır tıkır tıkır düzenli ödeyip evime kendi evin gibi sahip çıkıyorsun.

    bende ev sahibiyim benimde 5 yıllık kiracım var, zam ayında bile konuşmadım. en son yıllar önce konuştuk, evime sahip çıkıyor, düzenli her yıl artışını da yapıyor. ben şimdi sen çık ben daha yükseğe kiraya vereceğim diyebilir miyim. ne ahlâka, ne hukuka sığar bu.

    edit : onlarca mesaj aldım, hepsinde de küfür edilmiş. arkadaşım anlayışın mı kıt.
    ben bu adamın ev kirasını, aidatını ödüyor muyum, ödüyorum. kombi, klima, panjur, tesisat, cam balkon bakımlarını yaptırıyormuyum, evet yaptırıyorum. evini daha yeni boyattım, kornişlerini yenilettim, evine kendi evim gibi baktım mi baktım.

    bu muhitte olması gereken kira 1000-1500 arası, bir kaç kişi 2500 ve üzeri oturuyor diye, bunlarda evini o fiyata tekrar kiraya vermek istiyor, ama düşünmüyor ki.... ben bu eve girmeden önce bi astsubay oturmuş 3 ay boyunca ne kira vermiş ne aidat, sonra basmış gitmiş. bu muhitte 2500 ve üzeri kira verecek kişi, tamamen ev sahibi s.kme odaklıdır. ha iyisi denk gelir mi gelebilir. ama ya kötüsü denk gelirse?????

    son edit : beğenmiyorsan, çık evinden s.ktir git diyen, yavsak ev sahiplerine de sesleniyorum.
    beğeniyorum ki, evinde hak ettiği değeri günü gününe ödeyerek oturuyorum. bunu da sözleşmemizi yaparak senin rızanla oturuyorum.
    ama sen kalkıp yavşak olduğun için, daha sözleşmenin 6. ayında kapıma gelip evimden çık veya yüzde 50 daha zam yap diyebiliyorsun.
  • "hani şu enflasyonu, büyümeyi, maaş zamlarını belirleyen devlet mi" sorusunu akıllara getiren barbekü soslu kampanya.
hesabın var mı? giriş yap