• gercek manti ev mantisidir. disarda yapilanlarin icine kiyma yerine yag, artmis et, nohut falan koyduklarindan asla evde yapilanlar kadar lezzetli olamaz.
  • yumurta,su,az tuz ve un yoğrulur. ufak bezeler halinde ayrılır,dinlendirilir.ince yufka haline gelinceye kadar oklava ile açılır.ufak kareler halinde kesilir ve içlerine kıyma,soğan,karabiber konarak kapatılır.kaynar suya atılır (bazı yörelerde önce fırınlandığıda olur).sonra süzülerek tabağa alınır.üzerine yoğurt ve acı biberle yakılmış yağ dökerek servis yapılır.mantı taneleri ne kadar ufak olursa o kadar makbuldur.ellerime sağlık.
  • yol mantisi, ofis mantisi, banka mantisi gibi alternatiflerinde oldugu gibi, sarimsakli yogurda bulanmadikca, ozellikle de pi$irilmeden yendiginde tadi bi boka benzemeyen manti turu ...
  • bu haftasonu annemin bana yaptırdığı yemek.

    hamuru için :

    7-8 bardak un
    tuz,
    ilık su

    bu malzemeler iyice yoğrulur. "hamuru özlemek" diye bir olay varmış. tabi bu hepimizin bildiği özlemek değil, hamurun kendi özünden bahsediyoruz. iyice yoğrulup kıvama getirilmesi oluyor. dinlendiriyoruz bi yarım saat kadar.

    diğer tarafta kıyma ve rendelenmiş soğan karıştırılıyor. oklavayla açtığınız mantı hamurlarını kapatabileceğiniz boyutlarda kutu kutu kesiyorsunuz. kapatıp hafif unlu bir tepsiye ya da evinizde varsa "hamur bezi" diye tabir edilen bezlerin üzerine serip bekletiyorsunuz. yapışmaması için. kaynayan tuzlu suyun içine atıp, ara ara karıştırıyorsunuz. sarımsaklı ya da sadece yoğurda tuz koyup karıştırıp üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. biberli yağınız da isteğinize bağlı.

    mantı hamurunun içine hiç bir şey koyulmadan "toktutan" adı verilen makarna da yapılabilir. kutu kutu kestiğiniz hamur haşlanır, servis kabına alırsınız üzerine beyaz beynir serpip, biberli yağ koyarak servis edebilirsiniz.
  • mide için şölendir. boğazdan yağ gibi kayar. yağ ve nane dengesi de tutturulursa hem kokusu hem tadı mest eder insanı.
  • aynı zamanda anne mantısıdır.

    her hangi bir yerde satılan ve adı "ev mantısı" olan tüm muadillerinden çok daha iyidir. anne eli değecek o mantıya, o kadar!
  • az önce annemle bir işbirliği sonucunda - o açtı, ben doldurup kapattım- yapıp yedik.

    hazır mantı denen şeyin ne kadar boktan olduğunu anlıyor insan. kendimden geçtim yerken. yapımı da sanıldığı gibi uğraştırıcı değil ayrıca.
hesabın var mı? giriş yap