• müthiş türk aile yapısını örnekleyen bir ifade.

    ilgisiz bir baba, vizyonsuz bir anne ve bu ikisinin arasında sıkışıp kalan ufku dar çocuklar.

    bu insanlar niçin böyle bunun da sebepleri var mutlaka.
  • çekilin 20 yıllık evliyim.

    evliliğin ilk 5 yılı + iki taraf 30 yaşın altında + "kayın" aileler ev yaşamının çok içinde ise mümkün olabilecek durum. biraz sabır, gereksiz kibir yapmama, ben doğruyum inadından vazgeçme, hata aramak yerine huzur aramaya odaklanma, karşı tarafı anlayıp değiştirmeye çalışmazken, isteklerine de dikkat etme ile baya bir yol alınabileceğini düşünüyorum. bir de işi küskünlüğe götürmeden konuları kapatmak, çoğu kez sıkıntıyı o anda çözmeye çalışmadan zamana bırakmak ve iki taraf soğuduktan sonra uygun zamanda ele almak, bazen de unutup gitmek çok faydalıdır. bu şekilde 8-10 yıl sonrasında zaten pek çok şey aşılmış oluyor.
  • valla yalnızım huzurluyum veya kendimi kandırıyorum. ama en azından rahatım. yalnız ölmek istemiyorum hayatıma huzur katacak birisi umarım çıkar gelir karşıma.

    tanım: hayattan soğutan durum.
  • maddi sıkıntınız varsa, sevişemiyorsanız normaldir.
  • fazla shamaless izlemenin zararları.
  • çok büyük ihtimalle evin erkeğinden kaynaklanan durum.
  • (bkz: ülkede huzurun olmaması) hatta ilerisine gidiyorum
    (bkz: coğrafyada huzurun olmaması)
  • birbirlerini sevmeyen insanların, nefes almalarının bile batması sonucu yaşanılan durum...
  • bazen kavga edip bir kaç gün eşimle konuşmadığımız oluyor, sonra bir sebeple tekrar barışıp bir kaç gün de ısınma evresinden sonra normale dönüyoruz. o bir kaç gün bile gerçekten sinir bozucu bir süreç eve gitsen bi türlü, gitmesen bir türlü, gitsen yapacak bir şey yok ortam kasvetli, gitmesen iş uzayıp varmaması gereken yerlere varabilir boktan bir açmaz yani.

    ancak başlıkta bahsedilen evde gram huzurun olmaması süreklilik arz eder bir hale geldiyse, sanırım o evliliği sonlandırma zamanı gelmiştir. kimse kimsenin huzurunu kaçırmamalıdır.

    aile dediğin şeyin içinde huzurlu yaşanmalı, ancak ekomomik zorluklar, aile büyüklerinin baskıları, eşlerin uyumsuzluğu, cinsel hayat sorunları eşleri birbirinden soğutabiliyor. sorunları çözemiyorsanız evdeki yaşamın çekilmez olacağı aşikar kaçarı yok.
    kangren olan uzuvu kesmezseniz sizi öldürür, evlilik artık işkenceye dönüştüyse bitirmek en güzeli. bitirince oluşan boşluk biraz zamanla kaybolur su akar tekrar yolunu bulur.

    hayat mutsuzlukla geçen yılları çöpe atacak kadar uzun bir süre değil.
  • çözümü olan yazsın
hesabın var mı? giriş yap