• süper olay. almayanı dövüyolar ona göre beyler kartlar hazırlansın.
  • şaka gibi olay velakin gerçektir. illa o acaip zımbırtıların pierre cardin olanı alınmak zorunda gibi yazılı olmayan bir kural var sanırım.
  • tdk resmi internet sitesinde olayın tanımı şu şekilde yapılmıştır;

    bohça : pierre cardin
  • 3 tane sikindirik pijamaya 350 lira verilmesiyle sonuçlanır. ne gerek var falan demeye kalkarsanız sırasıyla önce iç çamaşırcının sonra kayın validenin ve annenizin dehşete düşmüş bakışlarıyla karşılaşır onlar daha ağızlarını bile açmadan dediğinizden utanır ve tamam sar şunu dersiniz.
    ve tabii ki de o pijamalar büyük falan gelir giyilmez hiç kutusunda durur öyle dolabın bi yerlerinde.
  • böyle bir cortlatmaya ben de maruz kalmıştım. ne kadar "harun bunları giymez" desem de dinletemedim ailenin kadınlarına. illa o saten pijama takımıyla o deri terlikler alındı. al işte adam giymiyor pijamayı, yatakta kayıyormuş, bir yere tutunması gerekiyormuş dönerken. zaten evin içinde aborjin gibi yalınayak dolaşıyor, "deri terlik ney lan" dedi bana. terlik...isme bak. ter lik. kendime yabancılaşıyorum üst üste 5 defa terlik dersem.
  • yıllardır süregelen, kız tarafı ile erkek tarafının sidik yarışından kaynaklı, "aman ucuza kaçmış demesinler" mantığı ile şişirilmiş, kimde görsem tiksintiyle baktığım marka alışverişi çılgınlığı.

    misafir odası yapmak için aldığı çift kişilik yatağı ve yatak başını bu markadan alanını gördüm. senede 10 gün kullanılmayacak bir yatağa eşşek yükü ile para vermenin mantığını anlayamıyorum.
  • bunun bir üst versiyonu da kadın iç çamaşırı ve pijama kısmında marks & spencer dayatmasıdır.
    ama yine de bir çeyiz makyaj seti değil.
  • 2014 yilinda hala evlilik alisverisi diye bir kavramin oldugunu gosterek guldurmustur.

    ihtiyacin olan tek sey bir takim elbise, bir gelinlik, bir cift de alyans usta. pijama, bohca, sandik mandik nedir yahu? hele kaynana falan ne alaka? alti ustu bir imza atacaksiniz. ha bir de beraber yasayacaksiniz halihazirda yasamiyorsaniz. olay bu. kaynana baskisiyla pierre cardin bohca falan bunlar komik seyler.
  • oy ne edeyim nerelere gideyim?

    bohça nedir kızlar? biri bana bunu açıklasın? hangi adam saten pijama takımını giyip uyuyor? hangi adam evde deri terlikle dolaşıyor yahu? var mı bunu yapan manyaklar? kimse kusura bakmasın, yatağa saten pijama takımıyla giren adam mı olur be? saten nevresim takımı dediğin şey çeyizin olmazsa olmaz demirbaşı artık. kendisi malumunuz zaten kaydıraktan hallice. kadın da o bohçaya konulan saten bihter geceliğiyle girse yatağa, ömrü billah kavuşamazlar kaymaktan.

    bundan 6 sene evvel nişan yapmaya karar verildiği gün, kayınvalide tutturdu bohça yapıcam, benimle gel ne istiyorsan o olacak diye. ısrarla bohça istemediğimi dile getirdim. nişan elbisemi hatta eşimin nişanda giyeceği takım elbiseyi de kendim almam olay olmuştu ve bunun altında kalamazdı. ne yapıp edip bir gün çarşıda karşıma çıkıp beni o dükkan senin bu dükkan benim dolaştırdı. inatla hiç bir şey almadım ve oğluna da bohça yapmayacağımı söyledim. gittim o dandirik bohçalara verilecek olan parayla dünya kıyafet aldım eşime.

    nasıl bi dünya lan bu? nedir bu, "nişan kız tarafının, düğün erkeğin... yatak odası kızın, gerisi erkeğin.. nişah bohçası olmalı, olacak. gelin saçını erkek ödeyecek, kız alıyosun hacım boru değil" manyaklığı?

    evlenicez lan sadece. adamın giymeyeceği şeye dünya kadar para niye dökeyim? ya da o benim hayatta giymeyeceğim kullanmayacağım sırf "desinler" diye alınmış olan şeyleri niye alsın?

    karşılıklı bohçalar, desinler diye alınmış boş şeyleri bırakın bi kenara. zaten yeni bir ev kurmanın göte kaçtığı bir dönem artık. o deri terliğe vereceğiniz parayı evinizin eksiğinde harcayın.

    5 senelik evliyim, daha evime gelen hiç bir adamın ayağına deri terlik verdiğim görülmedi. zaten aklı başında hiç bir erkek misafirim de ayyyy deri terlik almamış mı bu ne ayıp demedi.

    işte bunlar hep, yapmadı demesinler diye çığırdan çıkan kaynanaların işi.

    https://www.pijakom.com/…run&id=466&detay=urundetay

    ahahahha adam eşofmanla evime gelecek kadar rahat, ben adama bunları mı giydireyim?
  • vardır.

    desinler adına yapılan...

    yapmayınca tavır konulan....

    bir ömür boyu laf yiyip başıma kakılacağına alırım kurtulurum diye düşünülen...
hesabın var mı? giriş yap