• "ıyy evlilik mi, iğrenç", "hmm çok sorumluluk istiyo, aşk düşmanı", "biz zaten evlenmeyi düşünmüyoruz", "ay evlenip de napıcam bi de çocuk doğurayım da tam olsun ahah" şeklinde beyanatları olan kadındır.

    bunların yüzde 80'i* geceleri yastıklarına sarılıp hırs içinde ağlarlar.

    nerde parmağında alyans olan bir arkadaşlarını görseler; dalga geçer tavırlarda, bastırılmış, belki de kendilerinin bile farkında olmadıkları korkunç istekleri yüzünden konuştukça battıklarının farkında olmamalarıyla neşe kaynağı olurlar.
    evlenen her kadını çocukluğundan beri tek hayali evlenmek olan, sığ, aptal ve de cahil sanmalardan dolayı da yer yer kendilerince modernize olmuşlardır.

    umarım bir gün ya komplekslerinden kurtulur ya da hayallerine kavuşurlar da rahatlarız.
  • hakkaten tiksiniyordur..
    "muş gibi.." yapması sizin yargınızdır..
  • evlendikten sonra evlilikten tiksinmiş olan modern ve modern olmayan erkeklerle aynı dalga boyunda olma ihtimali yüksektir.
  • imansipasyona (bkz: emancipation) uğramış kadınlardan çekinen erkeklerin sarf ettiği kelimeler yığını.
  • tiksindiği evililiğin kaderi mutlak olduğundan habersiz kadındır. ilerde evlenir çocukları olur bunun. mutluluktan dört köşe olur.
  • bahsedilen kadın, içten içe evlilik için çıldırıp etrafa tamamen farklı görünen kadın olduğundan, yurdum tespit insanlarına neşe kaynağı olmuştur. olmaya da devam edecektir.

    (bkz: okuduğumuzu anladık mı)

    entrysi zamanın ötesine gidince yerinde duramayan heyecanlı ergen tribiyle savunmaya geçer gibi olmak pahasına verilen edit:
    "bahsedilen kadın" 'dan kasıt; tanımlanmış kesimdir. evlilikten tiksinen her modern kadın kendini bu kategoride görmemeli, zira başlıkta da 'mış gibi yapmak' kalıbı kullanılarak bu ayrım vurgulanmıştır.
  • başından en az bir evlilik geçmiş ve " daha da evlenmem" diyen kadınlar var ve bunları anlıyorum, tamam. ama hiç evlenmemiş olan ve yine "ıyy benim tarzım değil, aşkı öldürüyo vs" diyenler nedense samimiyetsiz diye düşünüyorum. kaç kere evlendin de aşkın öldü? ya da evlenmedin ve aynı evde yaşadığın sevgilinle ilk gündeki coşkunla aşık mı kaldın? bence türkiye'de evlenmekten korkmak için en etkili neden evleneceğin insanın sebil gibi akrabası olması, ve senin sebil gibi akraban ile birlikte oluşacak bu dev ordunun ilişkinize karışacağı ve zedeleyebileceği ihtimalidir. onun dışındakiler standart bir ilişkide evlilik olmadan da karşılaşılabilecek sorunlar.

    tabi herşeyi deneyip de fikir sahibi olmak zorunda değiliz ama iki gün önce "evlilik için acele etmiyorum, olmasa da olur, resmi orospuluk yani" bile demiş kimi tanıdığım kızların gelen ilk evlilik teklifiyle gelinlik modelini anlatmaya başlaması beni hayrete düşürüyor.
    bu başlık altında modern kadının özellikle de belirtilmesi tabi ki doğru. ben çalışmayan/taşrada yaşayan bir kızın hiç "evliliğe karşıyım aşkı öldürüyor" dediğini duymadım. duruma göre, "karşıma uygun biri çıkmadı", "yaşım ufak"," benim beğendiğim beni beğenmedi" diyenler oluyor ki bence moderni/modern olmayanı için gerekçeler üç aşağı beş yukarı budur.
  • yeni boşanmıştır.
  • simsiyah giyinip 2 biradan sonra gogol bordelloyla kopan kadından bi farkı yoktur.
hesabın var mı? giriş yap