• ironinin .mına koyularak, "paganist mit ve efsanelere dayanan inanç." şeklinde iddia edilen dindir.
    bu açıklama usta bir trollün beyanı olmasa, evrim hakkında "paganist mit ve efsanelere dayanan inanç" tanıma benzer bir tanım yapan ikinci bir kaynak göster, be sözlüğü bırakacam derdim ama başarılı bir troll denemesine olduğundan, vay be diyip kahkaha atmak en doğrusu.

    (bkz: büyüksün)
    (bkz: baştroll)
  • bu dinle uğraşanlar, maymundan gelmedik diyenler, maymunlarla uğraşa uğraşa atalarına benzemişlerdir. öyle de enteresan bir dindir yani.

    maymun oldunuz amk.
  • inanani olmamasina ragmen dusmani surusune bereket bir din. baska dinin mensubunun uydurdugu din bu kadar olur zaten.
  • evrime "inananlar" olduğu müddetçe var olacak olan dindir. geçmişte ve günümüzde bir teorinin bu kadar hararetle savunulduğunu görmedim. teoriyi yanlış bulan dindar kesimler "benim dini inançlarıma ters bir teori ve ben bu teoriyi (bilgim olsa da olmasa da) eleştiriyorum" diyor. adam bilim adamı değil ama (haklı ya da haksız) bu bilimsel bir teoriyi eleştirmesine engel değil. çünkü durduğu yer net: "ben dindarım ve bu benim inançlarıma ters".

    peki bu teoriyi hararetle savunanların durduğu yer neresi? gerçek bilimde inanma yada savunma yoktur. sen teorini ortaya atarsın; varsa kanıtların, gözlemlerin, ispatların ortaya dökersin, o kadar. ben bu güne kadar kütle çekim kanuna inanan, savunan görmedim. birisi çıksa "bu kütle çekim kanunu benim inançlarıma ters" dese "he" kardeşim deyip döner giderim. bu kadar formülü, ispatı, kanıtı görmeyen bir kişiye kalkıp neyi savunayım. buna rağmen bu çok emin (?) olduğumuz kanunlara bile bilimsel eleştiriler yapılabiliyor, açıkları var, yanlış hesapları var denilip düzeltmeleri yapılabiliyor. sen kalkıp bir teoriyi belli bir kesim (bilimsel yada bilim dışı olarak) eleştiriyor diye savunamazsın. o teori bilimsel bir kanuna dönüştüğü; kanıtlarını, ispatlarını ortaya döktüğü an kendini çatır çatır savunur. "yok ben bu teorinin gerçek olduğuna şu bu nedenle inanıyorum" dersen yeni bir inanç yaratmış olursun. ben de sana "bilimi dinleştiren ve evrime inanan dindar" gözüyle bakarım.
  • yakın gelecekte önceden müjdelenmişti diyebilmek için kuran'da fellik fellik evrimden bahseden ayet arayacak efsanevi neslin uydurduğu din. şimdilik çamurdan yaratılan bir ataya, onun kaburgasından imal edilen eşine ve ikisinin çocuklarının kurduğu ensest ilişkiden meydana geldiklerine falan inanmaktalar. o kadar bilimsel ki tüm bunlar.
  • var olmayan ancak karşıtı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim din. yani asıl, evrim karşıtlığı dini ve bu dinin inananları var. ve o denli kolay çürütülebilir safsata fikirleri var ki bu kişilerin, insanlar yazıp düzeltmekten bıktı. kütle çekim teorisinin doğruluğunu anlamak için fizik bilmeye dahi ihtiyacınız olmadığı gibi, evrim için de herhangi bir biyoloji bilgisine ihtiyaç yoktur, insan bakmayı bilirse evrimin ispatlarını kendi vücudunda bile rahatlıkla görebilir. buraya gelip evrim hakkında saçmalayan zatların bir tanesinin bile kanatlı ve uçamayan kuşların varlık nedenini açıklayan bir entry'sine rastlamadım, 20 yaş dişi şu sebeple vardır diyeni, insan ceninin kuyruğu bu sebeple oluşur diye anlatanını görmedim. asıl evrim karşıtlığı din haline gelmiş, yani evrim herhangi bir mantıklı gerekçe aranmadan reddediliyor, burada evrim karşıtlığı bayraktarlığı yapanların tek bir entry'si bilimsel veri (veriyi de geçtim sav) içermiyor.

    anlıyorum, abileriniz bu aralar evrimi "dinleştirmek" ve bu yolla reddedilmesi mümkün bir olgu haline getirme aklını veriyor sizlere. zira bilimi inkar etmek kolay değil. bakanınız da bakmayanınız (!) da aynı lafları ediyor. ama oradan ekmek çıkmaz size.
hesabın var mı? giriş yap