• kokuşmuş çöpümün üzerinde yoktan varolan sirke sineklerine inanmakla birdir.
  • balinanın iskeletinde, kuyruk kısmında ayak olduğunu bilmektir. eskiden yürürdü karada falan.

    edit:
    merak edenler, öğrenmek isteyenler şuraya bakabilir ingilizce biliyorsa:
    http://en.wikipedia.org/…iki/evolution_of_cetaceans
    yazının bilimsel kaynakları da mevcut. ayrıca tüm bireylerin ne yönden gelip ne yöne evrimleştiği de anlatılıyor. iskeletteki ayak kalıntıları da mevcut resimlerde.
  • güçlü olanın güçsüz üzerinde üstünlük sağlayacağına inanmaktır.
  • mananın inkar edilmesidir, dolayısıyla insanın kendi varlığını inkar etmesidir.
  • mana'nın inkar edilmesi değildir. aksine; mana'ya da, life'a da inanmaktır. firewall falan. çiçekler, butcher, fresh meet...

    ya da ciddi olursak,

    kapitalizmin varlığını bilmekle birdir. hocanın "parayı veren" mottosunu kabul etmekle de birdir.

    maymundan gelmiyor benim atam "bööööheheyyyy" diye çığırmak değildir. öncelikle, insan ile maymunun ortak bir atadan geldiğinin savunulduğunu bilmektir. ve bu teoriye inanmaktır.

    hmm... insandan çok çok çokkkk önce hayatın var olduğunu bilmektir. ki bu 500 milyon yıl gerilere gidiyor.

    okumaktır, sonra araştırmaktır, sonra inanmaktır.

    "böööööheeeheheyyy" dersen, ben de sana: "gonuşma laaayn" derim.
    yok eğer, "okudum birader ama şu eksikleri var, dardışak mı dayoğlu" dersen, ben de sana "hele gel de canımı al yiğen" derim.
  • evrim teorisini bilmeyenlerin yapacagi seydir. ayni cahillerin farkli menseiden gelenleri de evrim teorisine "inanmazlar".

    halbuki evrim teorisinin inanc ile pek ilgisi yoktur. evrim teorisi, diger bilimsel teoriler gibi, olan bitenin bilimsel bir sekilde aciklanmasi icin ortaya atilmis bir modelden ibarettir. inanilacak ya da inanilmayacak bir sey degildir.

    "evrime teorisine inaniyorum" ya da "evrim teorisine inanmiyorum" diyenler arasinda pek fark yoktur aslinda; iki grup da pek bir boka yaramaz. birisinin icinden bilim dergilerini sansurleyenler digerinin icinden din kitaplarini sansurleyenler cikar.
  • evrim teorisine inanan insanlar maymunlara daha başka bir gözle bakabilir.
  • bilimsel gercekler inanc kapsamina girmedigi icin anlamsiz olan onerme. "dunyanin dondugune inanmak" demedigimize gore evrim kuramini da bir inanc meselesi gibi dusunemeyiz.
  • metafizik gerçeklere itibar etmekte zorlanan insanoğlunun yaşadığı hayata uygun bir teoriye inanmaya ihtiyacı vardır. o da evrim teorisidir.
    hala inançlı olmakla ya da olmamakla evrim teorisine inanmanın bir alakası olmadığını iddia edenler de var. bu konuda fikir beyan ettiğinizde bu teoriyi bilmediğinizi söylüyorlar. hiç kimse bir başkasının ilim düzeyi konusunda keskin iddialar sergileyemez herhalde. sergileyememeli. böyle yaparak, haklı olduğu bir mevzuda bile yazısını iyi niyetle okuyanları bile fikirlerinden mahrum bırakabilir oysa. evrim teorisini biliyoruz arkadaşlar. sakin olun. yalnızca siz kitap okumuyorsunuz. gerçi size göre bir yaratıcının varlığına inananlar zeka itibariyle geriler ama napalım biz de olan zekamızla fikir serdetmeye çalışıyoruz.
    yaratılış teorisindeki "mana" kavramı ile evrim teorisindeki "madde" vurgusuna dikkat buyurursanız evrimin yaratılış teorisinin antitezi olduğundan şüphe bile duymazsınız zannediyorum.
hesabın var mı? giriş yap