• youtube'ta oyun tasarımı ve tarih (ne alakaysa) üzerine inanılmaz komik animasyonlar yapan kanal.

    özellikle birinci haçlı seferini anlattıkları bölüm inanılmaz komiktir.

    kanuni sultan süleyman'ı anlattıkları bölüm de takdire şayan.
  • global game jam 2017'deki motivasyon videolarıyla tanıdığım, oyun geliştirme, tasarım ve tarih konularında güzel videolar yapan youtube kanalı, tarih videolarını pek izlemesem de oyunlar konusunda örneklerle destekleyerek anlattıkları çok güzel videoları var. örnek vermek gerekirse:

    yaşam tarzı olan oyunlar

    bölüm tasarımları

    neden bug'lı oyunlar var?
  • extra credits, oyunları daha derin bir şekilde ele alan, nasıl yapıldıklarını/tasarlandıklarını inceleyen, hikayelerini ve konseptlerini analiz eden ve bu oyunların daha iyi nasıl olabilecekleri hakkında kafa yoran bir youtube kanalı. genelde çarşambaları yeni video yüklerler.
  • tarihi olayları gerçeklerden sapmadan esprili bir şekilde anlatan kanal.

    1. dünya savaşı bölümünde almanyayı yeni doğmuş süper bebeğe benzetmesi harika olmuş.
  • youtube'daki en muhtesem kanal olabilir. oversimplified tadinda ama anlattigi konuyu o kadar da basite indirgemeyen, hatta bazi konular icin video dizisi hazirlama yoluna giden super sempatik bi icerik makinesi. kalitesine zaten kefilim ama bugune dek urettigi materyalin miktari da fena sayilmaz.
  • oyun ve tarih konulu videolar yapan youtube kanalı. bakın burası çok enteresan ben tarih olanları izliyorum.

    olayları derinlemesine çok güzel inceliyor.
    misal: irlanda patates kıtlığı'nı "evet oldu öyle bir şey milyonlarca insan öldü ve ülkeyi terk etti çünkü patateslere hastalık bulaştı" diye bilebilirsiniz. fakat olay tabii ki bundan ibaret değil. hastalık öncesi irlanda halkına getirilen absürt vergiler, kanunlar, hastalık dönemi ve sonrasında ingiliz hükümetinin bu durumu pek de sallamaması vs detaylı ve yapısal anlatılıyor. görüyorsunuz ki sorun patatesleri vuran hastalık değil, başka şeyler. patates zaten bu başka şeyler yüzünden fakirleşen, topraksız kalan halkın tutunduğu tek dal olmuş. o da gidince sonuç meşhur kıtlık.

    çizimler, sunucu, seçtikleri konular ve espriler de seyir keyfini arttırıyor elbette.

    en güzel bölümleri justinian ve kanuni sultan süleyman için ayrı ayrı uzun ve detaylı yapılan serilerdi. (bkz: bizans çocuğu olmak) ikisi arasındaki benzerlik de * işlenmiş.
  • tarih, mitoloji, video oyun tasarımı gibi konularda eğlenceli, bilgi verici videoları tatlı animasyonlar ile sunan yararlı bir youtube kanalı. james(kanal kurucusu/patronu herneyse), efsane bir adamdır.

    justinian ve kanuni sultan süleyman bölümleri favorimdir. bu iki efsane liderin arasındaki benzerlikleri çok iyi yakalamışlar.
  • youtube'daki diğer alternatiflerine göre, ana faktörlerden feragat etmeden en anlaşılır ve eğlenceli özet geçen tarih eğitim kanalı. başka konularda da var ama beni ilgilendiren tarih. osmanlı'nın son zamanlarıyla ilgili güzel bir yapım ortaya çıkacak gibi görünüyor. tavsiye ediyoruz.
  • tanımı: ekşi sözlükte bu kadar az değinilmesine çok şaşırdığım özellikle “extra history” başlıklı tarih videoları ha ri ka olan youtube kanalı.

    animasyonların sadeliği, videoların kısalığı falan derken hem olaydan kopmuyor hem de olayın özetini güzelce anlıyorsunuz. yukarıda da değinilmiş ama özellikle kanuniyi anlatan seri aşırı iyi. boğazın ufkunda düşüncelere dalan kanuni’nin ruh haline böyle basit animasyonlarla bürünebileceğimi düşünmezdim doğrusu. bir göz atın derim :)
hesabın var mı? giriş yap