• extra: dışında, terre:toprak, dünya, terreste ise dünyaya ait demektir. sanırım hikayenin ne olduğu isminden anlaşılıyor.
  • adı extraterrestrial olarak da geçen film
  • --- mayısta veba başkadır / may pestilence ---

    barların sokaklara atılmış masalarında bira içilemediği, balkonların tat vermediği, festivallerin yalan, sinema salonlarının hayal olduğu bu dönemde, karantina ve salgına dair saklı dandikler cuma bilimkurgu gecesi'nin lenovo sponsorluğundaki "mayısta veba başkadır" festivalinde!

    --- mayısta veba başkadır / may pestilence ---

    lenovo'nun sponsorluğundaki cuma bilimkurgu gecesinde izlenmiş, uzaylı istilasından bir gün evvel tek gecelik ilişkiye girmemeyi, girildiyse too drunk to fuck raddesinden kaçınmayı ve elbette birlikte olunan kişinin sevgilisi olup olmadığnı öğrenmeyi salık veren los cronocrimenesin mimarı nacho vigalondo'nun yazıp yönettiği romantik (?) bilimkurgu.

    dünyayı uzaylıların basmasına "basılmış" olmalarından daha fazla önem vermeyen bir kadın ve erkek arasında gelişen ve "dar alanda kısa paslaşmalar" içeren ve bir başka vicky cristina barcelona'laşması muhtemel karmaşık ilişkilenme etrafında gelişiyor film. buna eşlik eden yalan sarmalıyla sevilen - bu durumda - kadın için yapılabilecek fedâkarlıklarda işi uzaylı olma raddesine çeken, çiğ ama kaçık romansıyla -birkaç kadeh şarap eşliğinde izlendiğinde- nereden neş'et ettiği belirsiz bir tebessüme sebebiyet veren, dört duvar arasına değil, bitmiş bir ilişkinin sayısız duvarlarına sıkışmış karantinadaki ceremesini kendine has bir mizâhla kurgulayan yapım.
hesabın var mı? giriş yap