• dikkatsizlik, yangını önlemeye yönelik hiç bir politika ve çalışma bulunmaması, işgüzarlık ve aptallık bu durumun ortaya çıkmasında önemli rol oynamaktadır.
  • üniversite yangınlarının giderek artması ve öldürülen amerikalı turistlerin giderek artmasıyla aynı dönemde gerçekleşmiştir.

    edit: ne meraklısınız komploya! sigortadan tek bi şekilde kar edilir: adamlar riskini eksik hesaplarsa, hakkettiğinden daha az prim ödersin. risk gerçekleşmediği sürece, zarardan kar edersin. eksik hesaplanan risk gerçekleşirse, yine de malının bedelini, iş kaybının bedelini tam alamazsın. üstelik "senin yanlış bilgi vermen sebebiyle hesap yanlış yapılmış"ı bi şekilde kabul ettirebilirse şirket, alacağını da alamazsın.

    istisnası olmayan bir politika olarak, bir sigorta şirketi asla senin malını, zamanını, senin için ettiği bedelin üstüne sigortalamaz. sigortalamamalıdır da. sigortalarsa "risk" diye bişey kalmaz, sigortalanan her risk gerçekleşir.

    bir hatayla 3 liralık x'i 5 liraya sigortalasa, risk gerçekleşmediği sürece primini 5 lira üzerinden takır takır alır. gerçekleştiğinde aşkın sigorta der, ödemez. poliçesine bağlı olarak fazladan ödediğin primin üstüne de yatabilir, beni yanlış yönlendirmişsin diyip, ödeyeceği tazminatı da kısabilir.

    sigorta bir para kazanma yolu değildir. dolandırıcılık olmadığı sürece (ki deve dişi gibi firmalar sigorta şirketleri, dolandırmak büzük ister) sigortadan para kazanılmaz. en en iyi ihtimalle, zararın tamamen karşılanabilir, ki halihazırda çalışan bir ticari işletmede bunun olması pek de mümkün değil. iş kaybı, rakiplere iş yapma fırsatı, ticari ilişkilerin soğuması, nakit akışı problemleri, kaybedilen kullanılmış malın, binanın yerine yenisini koymanın her zaman kullanılmış malın sigorta bedelinden daha pahalı olması, tazminatın gecikmesi vb. şirketleri %99 zarar ettirir. zaten ettirmese, fabrikasının manzarasını beğenmeyen, tatile çıkmak isteyen basardı kibriti.
  • finansal sebepler kaynaklıdır. hiç bir fabrika amatör bir şekilde, benzin dökülüp yakılmaz. makinaların aşırı ısınması, yanıcı maddelerin tutuşması, işçilerin dikkatsizliği gibi sebepler fabrika yangılarının kılıfıdır. bu tarz bir yöntemi başbakan'la yurt dışı seyahatlerinden kafasını kaldıramayan iş adamları bile uygulayabilirken, görece ufak sermayeli şirketler için işten bile değildir.
  • bakınız türkiye'de bir çok sanayi bölgesi yeni yapılanlarıda dahil ruhsatları yoktur. bahsettiğim ruhsat inşaat ruhsatlarıdır. yüksek harç ve proje bedellerinden dolayı. ee hal böyleyken ruhsat aşamasında değerlendirilecek yangından korunum yöntemleride belirlenmediğinden bu tarz olaylar kaçınılmazdır. proje aşamasında yangın algılama - söndürme acil kaçış uyarı sistemleri tasarlanmıyor ardından işletme ruhsatındada bunlar yaptırılamıyor? neden bitmiş bir binanın betonları kırılabilir mi? tabi ki de hayır işin tabi çok yönlü detaylarıda var ama uzuun hikaye...

    derseniz lan dana koskoca fabrikan var neden inşaat ruhsatı almadın böyle bir risk alınır mı? şöyle şimdi bu fabrikatör abiler zengin adamlar bunlara yönetmelik, kanun falan filan pek işlemez. hallediyorlar yani... tabi bu sadece hikayenin bir bölümü daha nice ayrıntılar gizli... bir de boya üretiyorsun be adam yüksek tehlike sınıfı-4 sulu sprink bile değil co2 söndürme gerekli.

    edit: tuzlada ki yanan boya fabrikası başlığı sanmışım. neyse konuyu bağlamış olduk.
  • bu zamanlardaki artış ekonomideki yangınla alakalıdır.fabrikayı yak sigortadan paranı al işçi tazminatından kurtul elini yıka çık şeklindedir.

    daha da artacaktır dikkatle takip ediniz.
  • ekonomik bir kriz olduğunun göstergesidir. "ne zaman fabrika yangınları artarsa o zaman ekonomi tehlikededir" sözümü tarihe not olarak geçiniz
  • 2018 yazındaki fabrika yangınlarının artışını da ekonomik duruma bağlamak mümkün olabilir.
  • bugün bir yenisi eklenmiştir:

    yangın
hesabın var mı? giriş yap