• resmen hesap kapattıracak facebook yeniliği olabilir tek başına. birden fazla sebepten dolayı sorunlu:

    1) mesaja ne kadar sürede yanıt verilmesi gerektiğine dair yollayanın beklentileri ile mesajı alanın imkanları ve öncelikleri arasında sürtünme yaratıyor. otomatikman "ee? gördün mesajı niye yanıt vermiyorsun?" sıkıntılarına yol açacak. okunma bilgisi yokken bu sorun değildi çünkü yollayanın elinde "okunduğu zaman" gibi koca bir bilinmeyen vardı. artık yok.

    2) "mesajı görmek" ile "mesajı okumak", "mesajı anlamak" vs aynı şey değil. bu da son kullanıcıya "mesajınız okundu anlaşıldı şahane oldu" intibası yaratıyor. bu da iletişimde yanlış anlaşılma yaratmaya müsait.

    3) ters yönde mesajı alan tarafından "mesajı okuduğumda zaten biliyor yanıt vermeme gerek yok" varsayımı yaratmaya da açık. bu yüzden normalde olmayacak başka bir sosyal sürtünmeye kapı aralıyor.

    4) sistemin güvenilir olması teoride imkansız. zira tümü yazılım tarafından teyid edilebilir bir süreç değil. bu yüzden sistemin hata payı ayrıca bu sistemin hatalı çalışabileceğine ihtimal vermeyen son kullanıcıya ciddi sıkıntı yaratacak.

    faydası ne derseniz? en naif düşünceyle sms'teki alındı bilgisi gibi olduğunu farz edebiliriz. "mesajım ulaştı mı? gitti mi?" sorusuna yanıt olarak düşünülmüş olabilir. ama sms'teki alındı bilgisi "okundu" bilgisi değil. o yüzden buradaki potansiyel sorunların hiçbirine sahip değil.

    facebook öyle kenarda durmak yerine artık bir anda siz değişik hiçbir şey yapmasanız dahi insan ilişkilerine zarar verir hale geliyor. tabi ki aklı başında insanlar sözkonusuysa bu yüzden yuvalar yıkılmaz ama sadece yaratacağı vakit kaybı bile dertsiz başımızı facebook'tan uzak tutmaya yeterli.
  • iğrenç bir olay.eskiden ne güzel aa görmemiştim şimdi gördüm derken şimdi laps diye 'görüldü' yazısı çıkıyor.
  • çapkın erkeğin hayatını yıkan olaylardan biri.

    bir diğeri için;

    (bkz: last seen)
    (bkz: whatsapp)
  • bir de rahmetli google wave'deki gibi yazilanin es zamanli karsida gorunmeye baslamasi ozelligi de gelirse amaci iletisim kurmak degil sinsilik pustluk yapmak olanlara kallavi bir darbe indirecek yenilik.
  • önemli, hayati mesajlarin karsi taraf tarafindan okunup okunulmadigini teyit etmek ve böyle yeniliklerden memnun olacak ergen kitleyi mutlu etmeye yarayacak durumdur. ayrica batili insani rahattir olayin sosyo-psikolojik durumlarini da fazla sallamazlar diye düsünüyorum.
  • gelen mesajın üzerine tıklamadığınız sürece olmayacak durum. bu durumda da mesajın sadece bir bölümü görünüyor ki mesaj uzun olsada ilk cümlelerinden ne olduğu tahmin edilebilir.
  • herhangi bir faydasını, amacını göremediğim sikko facebook ''yeniliği''.
  • iki gunde benim ayarlarimi bozmayi basarmis yeni facebook ozelligi. mesajlari mailden okumaya basladim sirf bunun yuzunden, okudugum an cevaplamak zorunda miyim nedir yani.
  • biz türk milleti numaracı olduğumuz için bizim buralarda sevilmez bu.

    ''dur hemen cevap vermeyeyim de beni kolay zannetmesin''
    ''olumsuz yanıt vermeyeyim, olumlu da vermeyeyim, aslında hiç cevap vermeyeyim, şimdilik kenarda dursun bu herif''
    ''aaa mesaj mı atın? görmemişim, bu aralar feys'e girmiyorum zaten''
    '' ..... misafirliğe geldi. bilgisayarda mesajını görmüş. kavganızdan sorumlu ben değilim yane''

    gibi örneklerle uzar. netice itibariyle hayatımız yalan olduğu için ''hay aksi nerden çıktı'' tribi olasıdır.
hesabın var mı? giriş yap