• aamir khan hatrına izledim. ancak 5 günde zor bela bitirdiğim ender filmlerden oldu. abartılı sahneler aamir khan'dan bile soğuttu diyebilirim. bildiğin tabancayla iki helikopter düşürdü adamlar. üstelik atışlardan biri helikopterden helikoptereydi.

    konu ve film alabildiğine uzundu hakikaten. romantik komedi, aksiyon, macera, siyasi, dram ve elbette kör kız, piç evlat muhabbetleri hepsi aynı filmdeydi. nasıl uzun olmasın.
    yine de fenaa değil diyebilirim, ortalama bir bollywood filmi.

    (bkz: sübhanallah)
  • kajol'un gözleriyle rol yaptığı filmdir. aamir khan'ın diğer filmlerinin yanında konusu itibariyle biraz yavan kaçsa bile yine de gayet başarılı bir filmdir.

    filmin en güzel yanı kesinlikle müzikleridir. özellikle mere haath mein ve dekho na her dinlediğimde beni duygulandırmayı başaran şarkılardır.
  • karman çurman hint filmi.

    --- spoiler ---

    film başladı aha dedim bu da çok fazla romantikmiş izleyemeyeceğim herhalde demeye başladım. aamir'imizin hatırına devam ettim derken olaylar çok karıştı yahu. aksiyon filmine döndü iyice sonra hafif gerilim yapmaya çalıştılar ama dağdan düşen bey amcayı görünce beni bir gülme krizi tuttu. ardından yine bir romantizm havası sonra esas kız bizim oğlanı vurur. aamir khan filmleri içinde en beğenmediğim filmi bu oldu. daha önce ghajini, taare zameen par ve 3 idiots filmlerini izleyip oldukça beğenmiştim ama bu vasat. hatta komik. yine de izlenir. zırt pırt çıkan hint şarkıları bazıları güzel ama bak, enteresan efektler gülme krizi tutabilir, 2 kurşunla patlayan helikopterler sanırsın ki kağıttan yapılmışlar kağıt bile daha dayanıklıdır enteresanlıkları olan film. kusura bakma aamir'ciğim bunu biraz eleştirmek lazım.

    --- spoiler ---
  • çok kötü olmayan ama çok da iyi olmayan film. bildiğin yeşilçam tadında, yeşilçam havasında geçiyor her şey. bazı yerde çok güldüm, bazı yerlerde hüzünlendim. garip bir filmdi doğrusu. filmin ilk bir saati ve geri kalanı iki ayrı film gibiydi. bambaşkalaştı film. *

    --- spoiler ---

    aamir khan'ın birçok filmini izlemiş biri olarak beni tatmin eden tek yön aamir khan'ın kendisiydi açıkçası. rehan'ın gerçek kimliğini henüz öğrenmemişken kadınlar, iş, hayat konusunda ne kadar large olduğunu görüyoruz. sonra birdendire her şey değişiyor, görmeyen kızımız ameliyat oluyor görüyor aamir khan kaşmirli bir terörist çıkıyor sonra olaylar gelişiyor..

    hikayeyi anlatacak değilim ama bazı yerler cidden çok komik. film genel olarak klasik bollywood filmlerindeki gibi en kilit noktalarda ya da duygusal anlarda müzik eşliğinde hoop göbek atıyorlar. 170 dakikalık filmin en az 40 dakikası göbek atma. arkadaş yer artık. bitsin diyorum yok oynuyorlar boyuna. ama iyi oluyor bir bakıma. misal filmi durdurmak zorunda kalmıyorsun. o arada mısır patlatıyorum, oda dağınıksa topluyorum, lavaboya gidiyoruz. bütün bunları yapıyorum geri dönüyorum göbek atma. *

    aamir khan çok tatlı adam. üniformanın ne kadar yakıştığını görmüş olduk bu filmle birlikte de. asker ol sen, polis üniforması giy, doktor önlüğü giy. yap böyle şeyler. çok tatlısın, evet. *

    bazı yerler çok komik. misal esas kızın babasının ölüm şeklini öğrenme anı falan. yok artık ali sami diye bağırdım. hüzünlenmem gereken yerde güldüm, ayıp.

    filmin sonlarına doğru bu zooni denilen kızın sezercik'e benzeyen oğlu rehan'a baba diyebilir miyim diye sordu bir an ya orada koptum. asdfghjklş. aamir bu ne? çok mu yeşilçam filmi izledin sen? bir an şu görüntüyü gözlerimin önüne getirdim. zooni hülya koçyiğit olmuş, rehan kartal tibet, oğulları rehan zaten sezercik. olurmuş aslında. yönetmen tabi bu kadar vizyonu geniş bir insan değil, koçyiğitten kartal tibetten faydalansın. yine yamamış kendini filme.

    mutlaka söyleyen olmuştur ben de altını bir daha çizeyim. filmin sonunda o tek kurşunla helikopteri patlatma muhabbeti neydi sahiden? gerçekten çok güzel laflar hazırladım o sahneyle ilgili olarak.

    sonu da türk filmi gibi bitiyor kartal tibet geri dönüyor, ama koçyiğit yine kavuşamıyor, yine kavuşamıyor. sezercik yine mutsuz...

    --- spoiler ---
  • sadece romantizm dolu kısımlarını sevebildiğim değişik bir hint filmi. akılda kalanlar ise bazı müzikleri;

    http://youtu.be/5n4-une1apq
  • kajol'un shahrukh khan'lı filmlerini izledikten sonra benim gözüme batmayan belki de tek filmi diyebilirim. tabi benim izlediklerim içinde. bunda biraz filmin konusu da etkili tabi ama kabhi khushi kabhie gham'daki gibi ya da ne bileyim kuch kuch hota hai'deki gibi cırtlak, itici, kendini sevgi böcüğü zanneden oyunculuğu yok. o yüzden çirkinliği de çok gözüme batmıyor.
  • bollywood filmlerine aşık olmamı sağlamış filmdir. bu filmden sonra aamir khan'ın bütün filmlerini izledim. (bkz: ghajini) (bkz: 3 idiots) (bkz: talaash) (bkz: taare zameen par) gibi bir çok film..ama fanaa gerek konusu gerek müzikleriyle bambaşka bi film. kesinlikle izlenilmesini tavsiye ederim özelikle bollywood filmlerine karşı ön yargısı olanların izlemesini..

    "bir insan bir başkasını nasıl bu kadar çok sevebilir?"
    "derler ki ; aşık olursan devamlı uykuların kaçar,eğer bana aşık olacak biri olursa, acımasızca uyurum, uyurum ve uyurum.."
    "insan arzularını sınırlayamaz, gömülsek de bulutların içine isteriz halen gökyüzüne değmeye.."
    "rehanı sevdiğinden daha çok seviyorum seni"
    "sana aşık olan birine hayatını ver; onurunu, haysiyetini verirsen aşkın yok olup gider.."

    gibi güzel pek çok repliklere de sahiptir. .
  • pek de bir numarası olmayan filmdir.

    değişik bir tarz yakalayalım derken 3 saatlik bir facia çıkmış ortaya da denebilir. romantik komediden salt romantizme, oradan azıcık bir aksiyona ve son olarak da drama kaçmak istemişler, kaçamamış ve oldukları yerde kalıvermişler.

    bir sürü gereksiz sahne, bir ton senaryo boşluğu, epey bir de "tesadüfler zinciri" birbirini takip ediyor ve sonuçta bir hüsranla karşılaşıyorsunuz.

    5/10
  • 2006 yapımı aamir khan ve kajol'un oynadığı bollywood filmidir.
    film önce klasik yeşilcam örgüsündeki aşk hikayesi bazında başlıyor daha sonrasında 'o ne lan' denecek şekilde ilerliyor.
    hindistan, pakistan arasındaki olan keşmir meselesinide baza alıyor. film içinde sanki 2 film daha varmış gibi bir his yaratıyor bitiminde de. 'şöyle başladı nası bitti be' deniyor ama yinede bollywood severleri tatmin edecek, nacizane bir film.
    --- spoiler ---

    zooni, (kajol) kör ama çok güzel bir kızdır. bir gün tur rehberi rehan'la (aamir khan) karşılaşır ve ona aşık olur.
    bir ilişki yaşarlar, gözlerinden ameliyat olduğu sırada rehanı kaybeder onun öldüğünü sanmaktadır ama yıllar sonra rehanla tekrar karşılaşıcaktır. aslında bir terorist olan rehan yıllar sonra yaralanıp zooni'nin kapısına gelir. rehan arşısında onu görünce şok olur ama kız zaten onun yüzünü hiç görmemiştir o yüzden bir şeyler hissetse de tam olarak emin olamaz rehan olduğuna tabi bu arada ikisinin minnak bir cocuğu olmuştur adam kızı tekrar kazanır tam söyleyeceği sırada kızın babası çocuğun terörist olduğunu öğrenir, onu ihbar edecekken yanlışlıkla da olsa zooni'nin babasını öldürür. daha sonra kızda çocuğun terörist olduğunu ve babasını öldürdüğünü öğrenir ve onu polislere ihbar eder ama tam kaçacakken rehanı öldürür.

    --- spoiler --

    bu sekilde bir olay örgüsü olan değişik bir yapım ve filmden sonra dile pelesenk olan şarkısı vardır; burda şarkıdan sonra cannek canne coo diye gezinirsiniz bir süre.
  • film bizi kardeşimle iki defa temiz göt etti. az biraz sipoylir olabilir bundan sonrası. sevgili kardeşim ilk olaylar patladığında, yaa 3 saat ne anlaticaklar piç çocuk kör kız mı izlicez 2 saat daha derken filmin aksiyon patlaması yaşatmasıyla bi bozum yaşadı. sonra da rehan yaralı gelip bunları bulduğunda zoonie rehan deyince hee kız kördü hani diye atlayarak süper zekamizi gösterdik.

    sonra da sustuk filmi izledik. güzeldi. aamir'i öyle bir rolde izlemek zor geldi ama.
hesabın var mı? giriş yap