• şu başlığı görünce aklima gelendir: (bkz: antalya'da fayton cinayeti)

    artik biz doyumsuz insanoglunun ulasim ihtiyacini karsilayacak her turlu arac var. fayton bir ulasim araci degil. keyif ve simariklik araci halinde. zaten turistik bolgelerde kalmis bu is artik sadece. 40 derece sicaklikta o güzelim hayvanları catlatma pahasina bu zulmun devam ettirilmesi zalimce. bir yerden bir yere gitmek ve giderken yuk çekmek o kadar kolaysa bisiklete binsin bu insanlar.

    eskiden hayvanlarin da bir hukuku vardi. is ve ulasim disinda hayvana keyfi bir yuk yuklemek, gereksiz yere yormak, sagligini ve canini hice saymak yasak ve agir cezalari vardi. simdi atlara yuklenen bu fayton vazifesi bir gereklilik bile degil.

    allahini seven bir devlet yetkilisi bu isin tumden yasaklanmasi icin onayak olsun, harekete gecsin artik.
  • faytonlar yasaklanırsa o güzel atları yeşil çayırlara salmayacakları için yapılmaması gerekendir. hayvanların tek yaşam alanının toynaklarının altından kayıp gitmesi ile sonuçlanacaktır. denetlensin. yasaklanmasın.
  • at kadar özel ve duygusal bir canlıya bu eziyetin bu yüzyılda devam etmesi içler acısı. binmeyin ve yasaklanmasına destek olun lütfen.
  • yasaklanmamalı, denetlenmelidir. yurt dışında faytona sürülen atlar senden benden bakımlı. yanından geçerken yer titriyor. ırkı falan da değişik. heybetli, kocaman, fernando botero tablosundan fırlamış gibi oluyorlar. gerçi aynı özeni ve bakımı beklemek çok ütopik olur ancak denetime alınsa fena olmaz. adalarda falan faytona sürülen atlar mevcut halleriyle gerçekten iç burkuyorlar.
  • faytona binmek, bir ata 3 kişi binmek gibi insanlık suçudur. mümkün olduğunca uzak durun.
  • atlara gerekli ilgi alaka ve dinlenme suresi falan verilmeli yani bunu daha duzgun daha insancil bir sekilde yapmak lazim yasaklamiyorsan da denetle hayvanlar telef olmasin
  • bir atın çekme gücü 50 insanınkinden kuvvetlidir. bi tarafınızdan atmayın.
    argüman yaratırken cahilliğini gururla paylaşmak atların hiç işine yaramıyor zira.

    https://youtu.be/s4frk_og5yc
  • harbiden illa faytona bineceğim diyorsanız amerikada bisiklet ile fayton çekip para kazanan insanlar var, doldur ortalığı bunlarla mis gibide gelir kapısı ve spor..

    gelin çomarlar size iş buldum
  • gökhan kırdar'ın serseri mayın isimli albümünden oldukça eğlenceli, dinlendikçe daha da anlamlı şarkısı. sözleri aynen aşağıdaki gibidir;

    yoksun diye geldi esti bahar
    yoksun diye yandı aşkına can
    gözümün önüne geldi meşk-i zaman
    gecemi şarhoş ederdi hoş bir edan

    sensiz neyleyim dalda çiçek
    günler yıllara oldu da denk
    kapıda nöbete durdu yaşlı seyis
    salına salına geldi aşkı haber

    çek faytonu
    yarime uzanalım
    çağırıyor günlerin hasreti

    ah dize getirdin yüreğimi
    hadi uzat ellerini
    sevişelim sabaha dek
  • bunlardan bir tanesi büyükada'da anneme çarpıp kaçmıştı, bakıyorumda burda denetimden bahseden var. annem ölümden döndü ve ben kimin çarptığını bile bilemedim. direk yasaklanmalı bu boktan gezi aracı.
hesabın var mı? giriş yap