• bu sezon için az da olsa mevcut olan ihtimal.

    fenerbahçe, galatasaray'ın sahasına;

    eğer 1, 2 ya da 3 puan önde gelebilirse beraberlik,

    eğer 1 ya da 2 puan geride veyahut puan eşitliği ile gelirse galibiyet,

    eğer 3 puan geride gelirse genel averajda gs'yi geçebilecek şekilde alınacak galibiyet fenerbahçe'yi şampiyon yapacak ve kupayı nef stadyumu'nda kaldırabilecek. (şampiyon genel averaja bakılarak belirleniyor)

    görüldüğü üzere çok zor bir ihtimal ama top yuvarlak ve olmaz denilen neler oldu neler bu futbol denen oyunda.

    ama olur da bu ihtimal gerçekleşirse fenerbahçe'nin defalarca yaşadığı travmalardan birini nihayet galatasaray da yaşamış olacak ve travma konusunda çok tecrübesiz olduğu için belki de çok sıkıntılı bir sürece girip yıllarca toparlanamayacak.

    neyse zaman ne gösterecek hep beraber bekleyip göreceğiz. bir fenerbahçeli olarak bu ihtimalin gerçekleşeceğine dair hiç umudum yok ama yine de başlık açmaya değer bir ihtimal olarak gördüm.

    umarım hak eden ipi göğüsler.

    edit: puan hesabı düzenlemesi.

    edit 2: şimdi şükela modunda baktım da en çok fav alan entryler "talimatlara göre mümkün değil" diyenlerinki. burada kupa kaldırmak o teneke parçasını havaya kaldırmak anlamında kullanılmamıştır. o maçta şampiyonluğunu ilan etmek anlamında kullanılmıştır. yoksa mesele sadece teneke parçası kaldırmaksa ben de gider o stadda bir kupa kaldırırım ama bir anlamı olmaz. çocukça düşünmeyi bırakın.

    edit 3: destekleri için nibasnix'e teşekkürler.
  • fenerbahçe 1-2-3 puan olarak önde girerse beraberlik yeter.

    aynı puanda girerlerse fenerbahçe’ye her türlü galibiyet yeter.

    galatasaray 1-2 puan önde girerse fenerbahçe'ye mutlak her türlü galibiyet gerekir.

    galatasaray 3 puan fark ile önde girerse fenerbahçe'ye en az 4 farklı galibiyet gerekir.

    görüldüğü gibi bir sürü olasılık var.

    fenerbahçenin son haftaya kadar kayıpsız gitmesi galatasaray'ın da 2 maçta galibiyet alamaması durumunda(beraberlik de olur mağlubiyette) gs son maça en çok 2 puan önde giriyor ve iş fenerin maçı kazanmasına kalıyor.

    mucize veya imkansız değil. gs 2 maçta bence kayıp yaşayacaktır ama fenerbahçe kayıpsız gidemez. asıl sorun orada.

    edit : ilk entry'e ufak bir atıf vardı. ilk entry düzeltildiği için bu entry'de editlendi.
  • olur da gerçek olursa, şu acayip başlığın 4. entry'sini girmiş olan kişi olmak için buradayım. çünkü olur da gerçekten gerçek olursa buralar bir şenlenir, bir şenlenir, bir şenlenir...
  • duam belli, duyan belli.
  • bence çaylaklar bunun için dua etsin.bu olursa eğer sözlüğün yarısı sevinçten,yarısı da üzüntüden ölür.çaylaklara da yazarlık fırsatı doğar.
  • yok öyle bişey
  • sahasında kupa kaldırdıklarıma bak hele,

    galatasarayın kupa kaldırışını izleyecekleri,
    sezonun son maçıdır.
  • fenerbahçe az toparlansın, az kendine gelsin görürsünüz o zaman ligi bitirtmeyiz tehditlerinin ne boyutlara ulaşacağını... unutmayın ki; beşiktaşlı olduğunu ifade ettiğine dair gazete küpürleri boy boy ortada olan mhk başkanı ile ilgili bile, yok "lale orta sezonu" yok "lale orta, fener gol" algısı yaratanların olduğu bir futbol ikliminden bahsediyoruz. üstüne bir de fenerbahçe seyircisinin başarı özleminden kaynaklanan haklı ancak zamansız tepkileri ve kırılganlığını da düşününce, fenerbahçe'nin bu sezonki şampiyonluğunu çok olası görmediğim bir ihtimal olarak değerlendiriyorum.

    sözün özü; gerek federasyonda gerek kurullarda gerekse de medyadaki gücü bu düzeydeyken, bu sezondan galatasaray'ın şampiyonluğundan farklı bir sonuç beklemek biraz fazla umutlanmak olur. keza kendi adıma galatasaray'ın bu sezonki şampiyonluğu sivas maçı itibarıyla tescillenmişti zaten.

    velhasıl başlığı tanımlamak gerekirse; fazla ümitlenilmemesi gerektiğini düşündüğüm ihtimal diye özetleyebilirim.
  • sıfırdır.çünkü kupa şampiyonluğu garantiledikten sonraki ilk iç saha maçında veriliyor.diyebilirsiniz ki galatasaray neden kayak merkezinde aldı. o da sizin zorlamanızla oldu. kupayı zorla getirttiniz.
    yani öyle bir şey olmayacak bir daha asla. ilk ve sondu.
    tatlı rüyalar...
  • galatasarayım ligin 36. haftasında oynayacağı mke ankaragücü maçı ile şampiyonluğunumuzu garantileyecek, 37. hafta sahamızda oynayacağımız fb maçı akabinde kupamızı kaldırıp sizlere farklı bir travma yaşatacağız.
hesabın var mı? giriş yap