• insanin, bu nasil finaldir ki 11+ defadir bitmemis diyesi geliyor.
  • hayatımda çok büyük bir yer edinmiş, japon sanat eseri oyun serisi. tanışıklığım 14 sene öncesine, babamın yurtdışından getirdiği final fantasy vii'ye dayanır. bu oyun, bir oyun insanı ne kadar etkileyebilirse o kadar etkilemiştir beni. en sevdiğim aktivitenin hayal kurmak olduğu çocukluk dönemimde hayal dünyamın kapılarını sonuna kadar aralamış, ufkunu ona katlamıştır. en önemlisi, yabancı bir dili seve seve öğrenmemi sağlamıştır. malum rpgler dil bilmeden fazla anlam taşımaz, hele final fantasy gibi yüzlerce sayfa konuşma geçen, yoğun oyunlarsa. ffvii'den sonra ileri ve geri olmak üzere neredeyse her oyununu oynamışlığım vardır ve her biri güzel anılar bırakmıştır.
    genel olarak oyunlarının en etkileyici yanı senaryo ve atmosferdir. oynarken insan kendini o dünyada yaşıyormuş gibi hisseder. bu atmosferin oluşmasını sağlayan etkenler arasında, nobuo uematsu üstadın bestelediği, oyun dünyası için şaheser sayılabilecek müzikler en üst sıralardadır. zaten üstadın eserleri oyun dünyasının sınırlarını çoktan aştı. birçok farklı ülkede, farklı orkestralar sadece final fantasy oyun müziklerinden oluşan konserler verdi.
    oyunların bir başka genel özelliği de grafiksel açıdan kaliteleridir. playstation'da çıkan ilk ff oyunu final fantasy vii ilk çıktığında henüz çok az üç boyutlu oyun vardı ve playstation'da neler yapılabileceği konusunda birçok oyun firmasına ders niteliğindeydi. aynı şekilde ps2'deki final fantasy x ve ps3'deki final fantasy xiii çıktıkları konsollardaki çitayı oldukça yükseğe taşıdı.
    tüm bunların yanında final fantasy'den zevk alabilmek için illaki oynamaya gerek yoktur. film gibi izlemek de mümkündür. hele oyunlarda ara ara girmesi klasikleşmiş fmvleri izlemenin tadına doyum olmaz.
    ha bir de çocukken, birgün japonya'ya gidip bu oyunu yapan takıma katılacağımı hayal ederdim. böyle bir durumun pek mümkün olmadığını kavradığımda, sadece oynamakla yetineceğim gerçeğine alıştım. ancak final fantasy severlerin ortak özelliği olan oyunu kendi yapmış gibi sahiplenme, toz kondurmama özelliğine de sahibim. biri oyuna bir laf atsa "sen amcaoğlumla nasıl konuşuyorsun lan!" moduna girebilirim.
    sonuç olarak yapana edene saygı duyduğum, çok sevdiğim bir oyun serisidir final fantasy. kocaman adam olduk demeden hala oynarım, en az beş defa bitirdiklerime altıncıyı bitirmek için başlarım.
  • bu oyun serisinin en güzel tarafı aynı bileşenlerin defalarca kullanılması ve bunun oyuncuyu sıkmaması bilakis tebessüm ettirmesidir örneğin ilk oyunlarda öylesine bir canavar olan mooglelara final fantasy ix'te postacılık yapıp mektuplarını beraber okumamız gibi. kupo!

    aynı şekilde aynı karabüyüler de defalarca kullanılır. fakat bir karabüyünün gelişmişinin ismi tamamen götten sallamadır. cure, cura, curaga, thunder, thundera, thunderaga gibi. bu oyunu türkçe'ye çeviren (olduysa) bunlara ne isim buldu merak ediyorum.

    (bkz: yıldırım)
    (bkz: yıldır)
    (bkz: yıldıray)

    (bkz: şifa)
    (bkz: şifo)
    (bkz: şifomehmet)
  • final fantasy gerçekte yapımcı firması squaresoft'un (ki artık square enix) son fantezisidir. squaresoft oyun sektörüne girer ve bir kaç tane oyun üretir. fakat bu oyunlardan hiçbiri tutmaz ve şirket iflasın eşiğine gelir. son bir oyunla şansını denemek ister şirket yetkilileri, bu onların son fantezisi olacaktır, yoksa iflas bayrağını çekecektir şirket. dramatik olabilir ama son oyun öyle bir tutar ki dünya çapında satış rekorları kırar, nintendo'nun en çok satan oyunlarından biri olur. ve fantezi gerçek olur.
  • şu anda single player olarak tasarlanan onikincisi yapım aşamasında olan, tarzı, müthiş videoları ve özellikle inanılmaz derin öyküleriyle interaktif anime zevkini tattıran, arada filmi ve online versiyonu da çıkmış (bkz: final fantasy 11) efsane oyun serisi.
  • squaresoftun en son 9. su çıkan console rpg serisi.isimleri aynı olsada oyunların birbirleriyle pek alakası yoktur mesela 8 bilimkurgu-fantazi karışımı bi dünyada geçerken 9 dungeons&dragons tadında bi dünyada geçer.final fantasy 1-2 nesde,3-6 snesde,7-9 playstationda çıkdı;10 ise playstation 2 için yapılıyor.ayrıca 7 ve 8 pc ye uyarlandı.
  • squaresoftun ünlü oyunlar serisi
    gelmiş geçmiş en iyi crpg (computer/console role playing game) lerden/serilerden biri
    serinin 1. 2. 3. oyunları wonderswan color için tekrar yapıldı
    5. ve 6. oyunlar final fantasy anthologies adı altında psx de tekrar çıktı
    7. ve 8. oyunlar pc ye uyarlandı
    9. oyun psx de çıkan son final fantasy olma ünvanına sahip
    squaresoft şu anda 10. oyun ile uğraşıyor (ps2 tabanında)
    e3 2001 fuarında son tanıtımı da yapılan oyun yakında japınyada piyasaya sürülecek
    final fantasy xi "playonline" desteği ile yanı kısaca multiplayer olarak piyasaya sürülecek
    final fantasy the spirits within gelmiş geçmiş en iyi bilgisayar animasyon filmi olmaya aday
    final fantasy artık oyun dünyasına adını platin harflerle yazdırmış bir oyunlar serisi
    bir kült haline geldiği büyük bir gerçek

    long live squaresoft, long live final fantasy saga
  • ankarada kugulu parktan gecen otobuslerin muavinlerinden sozlu uyari almamiza sebep olan film . olayin oldugu mekan cift katli otobustur , bir arkadasla kugulu parktan sonraki durakta inilecektir ve arkadas cift katli otobusun alt katindan seslenmektedir ;
    arkadas : final fantasy gelmis gidelim mi ?
    cabin5 : ok
    (oradan hemen muavin atlar)
    muavin : ne dedin sen ? ar yu frend mi dedin sen ? gevur musun ?
    (muavin sert bakislar icerisinde)
    arkadas :yok agabey
    (gulerek)
    muavin : haaaa ona gore
  • serinin adı olmasının yanı sıra ve daha önemlisi serinin ilk oyununun adıdır.

    az önce android portu üzerinde bitirme şansını yakaladım.

    öncelikle her zamanki final fantasy hissini kesinlikle veren bir oyun. zaten bütün seri bu oyundan esinlenilerek hazırlandığına göre bunda şaşılacak bir şey yok.

    hikaye örgüsü her zamanki gibi ilgi çekici, şaşırtıcı ve mistik. ancak oyunun en büyük eksikliği karakterlerin oyundaki ağırlığında görülüyor. zaten oyunun başlangıcında karakter sınıflarını ve isimlerini siz sıfırdan belirliyorsunuz. (sistemin otomatik olarak atamasını da tercih edebilirsiniz). ama bence bu isim eksikliği, karakterlerin karakter yoksunluğunu güzel bir şekilde ortaya koyuyor. zira bütün oyun boyunca dört ışık savaşçısı olarak anılıyorsunuz. karakterlerin bireysel hiçbir etkileşimi olmuyor. sadece savaş ekranlarında görülen karakter çokluğu ise bir ilüzyon olarak kalıyor. oyun boyunca karaktere gerçek birer karakter kazandırmak için sıkça hayal gücüme başvurduğumu söyleyebilirim. onun dışında gayet geniş ve çeşitli bir dünya var. npc'ler ile iletişiminiz sık sık esprili bir dil kazanabiliyor. oyun süresi yaklaşık 12 saat kadar. 1987 yapımı bir oyun için gayet iyi.

    eferim square soft, bir efsanenin ilk taşını koymuşsun.
  • an itiabriyle kendisindende altı sıfır atılacağına inandığım oyun (bkz: yeni türk lirası)
hesabın var mı? giriş yap