• finans sektöründen (bankalar ve factoring vb..) tek seferlik cekilecek max kredi tutari ile bitlikte ortadan kaybolmak.

    toplanin hele size bişey anlatayim belki bu hayattan sıkılan , sikerim bankasını , işini , sgksini emekliliğini diyen vardir içinizde , heh gelsin onlar şöyle yamacıma.. bu başlık size ilham verebilir.

    şimdi hacılar kredi sistemi malumunuz üzerine kontrollerin yoğun olduğu bir sistem.
    bu kontroller icerisinde kkb puanindan tut kredi limitine kadar birçok kistas var..

    simdi sizlere tek seferlik finansal altın vuruşu anlatacağım. bunu anlatmaktaki amacım ilgili sistemlerde çalışan arkadaşların sistem açığını görmesi ve mesleki anlamda önlemler alması filan değil tabi .. sikerim bankasını da finansal sistemini de..

    bunu anlatirken bilmeniz gereken sistem size nasil ve ve hangi limitle kredi verildiği.

    bankalarda bireysel krediye başvurdugunuzda sizi degerlendiren bir model vardır. bu modele girdiginizde size ait bazi veriler input olarak kullanilir. bunlarin en önemli olanlari sirasiyla davranış skorunuz , kkb skoru , borçluluk indexi , varlıklarınız, maaşiniz, yaşınızdir.

    değerlemeye giren inputlar ;

    davranış skoru : bankada yaptığınız islemler sonucunda aldığınız skordur. bankadaki vadesiz hesabindan tutun , kredi karti odemelerini düzgün yapip yapmamaniz , kredi taksitlerini geciktirip geciktirmememeniz vb davranışlarınizin oluşturduğu banka bazli bir degerlendirme skorudur. eger bir bankayla ilk kez çalışıyorsaniz bu skorunuz bankada yoktur. sizi dogrudan kkb ve maaşla modele alirlar.

    kkb skoru ; kredi kayit bürosunun oluşturduğu ve bankalara sattığı bir skordur. (ingiliz menseili experian firmasinin oluşturduğu bir modeldir ve hala kkb danışmanlığı verir bu firma ) tum bankalar ve finans kuruluşları musteriler ait bilgileri duzenli olarak kredi kayit burosuna iletir ayda 1 kez.. bu bilgiler kredi karti , kmh , bireysel krediler , ticari krediler vb her türlü hareketi icerir. kredi kayit bürosu sizin tum finansal davranışlariniza , toplam borç yukunuze , borc geri ödeme alışkanlıklariniza , batik tutarlariniza vb kriterlerle birlikte size bir skor oluşturur. 900 altında batık durumunda olursunuz. 1400 ve üstünde orta iyi 1700 ve üstü genelde a+ segment olarak karşımıza çıkar.. son bir iki yılda yeni bir skor gelmiş olabilir. 2016 ya kadar hala bunu kullanıyorlardı.

    borçluluk indexi ; gene kkb nin son 3-4 yıldır uygulamaya başladığı farklı bir skor indexi olan bu değer kişi üzerindeki borç yükünü belirtir. eğer farklı bankalardan aldığınız kredi, kredi kartı, kmh vb borçlarınız çok ise bu index üzerinden sizi değerlendirir. çok borçluysan indexin daha yüksek olur. belli bir rakamın üzerindeysen bankaların değerlendirmesinden oto red yersin, makina reddeder doğrudan.

    maaş ; bu veri yasal olarak size verilebilecek kredi tavanini ve taksit ödeme kapasitenizi sinirlayan inputtur. max 5-10 kat arası limit çıkar bankalardan .. devlet memurlarında üst sınır 10, özel sektörde 5 ise 5'e yakınsayan şekilde.. ilgili dönemdeki risk iştahı ve piyasa durumu, bankanın nakit durumuna göre bu oranı banka üst limiti geçmeyecek şekilde kendisi ayarlar.

    vadeli veya vadesiz birikimleriniz ; kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diyeyim gerisini siz anlayın.

    yaş ; 18 yaş altındaysanız zaten kredi alamazsınız, ancak yaşınız 25 altında veya 52 üstünde ise çalışan olarak kredi almanız biraz zorlaşır ..

    yukarda ilgili parametreleri biraz açıklamaya çalıştık .. şimdi kimler hangi koşullarda bu işlemi yaparak ne kadar tırtıklayabilir için bir örnek üzerinden işleyişi anlatalım..

    öncelikle ; memur veya sgklı aktif çalışan olmak gerek. öğrenciysen , çalışmıyorsan böyle bir işlemi yapamazsın. (şirket sahibi vb kişileri saymıyorum onlar bizim değerlememizin dışında daha yüksek krediler kullanabilir. onlar konu dışı )
    daha önce kredi kartı takibe düşmüş, en az 1 veya 2 ay gecikme yaşamış , üzerinde aktif bir kredi olan , daha önce kredi kartı veya ufak bir kredi alıp ödememiş kişiler de uzak dursun bu kişiler daha başvuru aşamasında oto red yiyerek engellenir.

    ilgili plan öyle 2 gün önce işe girip hemen kredi toplamak gibi bir yapıdan ziyade orta vadeli bir plan. dolayısıyla okulu bitirip işe başlayacam ertesi gün kredi alıp kaçacam kafasında olanlar oturup bir soluklansın.

    şimdi ideal örnek üzerinden ilerleyelim ; 3000- 5000 tl maaşlı çalışan biri olarak kredi kartını aktif kullanan ve borçlarını zamanında gecikme yaşamadan ödeyen, arada bir kredi kullanıp düzgün ve gecikme olmadan kredisini ödemiş kişilerin kkb puanı 1500 üstünde oluyor. borçluluk indexleri de düşük olan bu kişiler kredi limit segmentlerinde hep daha üst limitlere sahip olurlar. yani 5k maaş alıyorsan ortalama bir banka 50 k ya kadar onaysız kredi çıkarabiliyor aynı gün .. şube onayı ile ipotekli vb 125 k ya kadar çıkar bu rakam. ama biz oto onay alarak 2-3 hafta içerisinde max toplanacak tutardan bahsediyoruz.

    ideal casede 20 k lık bir mevduatı 10 ayrı banka arasında eft yaparak dolaştırıyoruz. 5 k 5 k birbirine eft yap dur her birinden .. her ay birine gönderiyorsun ve bankada o para 1 hafta bekliyor , sonra diğer bankaya gönderiyorsun. sürekli dolaştır parayı.

    bu işlemle birlikte bankanın sensörlerine yakalanmış oluyorsun, banka adeta serengiti düzlüklerinde impala görmüş çita gibi seni yakalayıp kredi vermek için smslere aramalara başlıyor.. acele etme ve bekle peşine 10 banka takıldığı anda , işyerinden 10 adet maaş bordrosu al , belgeleri hazırla ..

    aynı gün içerisinde tüm bankalara başvuruda bulun. her biri kontroller sırasında senin herhangi bir borç yükün olmadığını başka başvurun olmadığını göreceği için hepsinde max sınırda oto onaylı kredin ya aynı gün ya ertesi gün çıkacak.

    bunun yanı sıra hepsi sana kredi kartı ve kmh hesabı da açacak .. ort 5 k diyelim ikisine de.

    10 bankadan 10 * ( 50 k kredi + 5 k kredi kartı + 5 k kmh ) = 600 k yapıyor )

    maaşının durumuna göre bu rakam yukarı çıkabilir veya aşağı düşebilir. ben ortalama bir beyaz yakalıdan yola çıkarak ilerledim ..

    not : eğer aynı gün başvuru yapmazsan sistem diğer başvurularını görecek ve birden fazla bankaya bir den fazla başvurun nedeniyle risk görüp vermeyecektir.

    kkb ve borçluluk indexi ne yansıması için geçen süre sistemdeki bug olarak karşımıza çıkıyor. bu süre içerisinde birden fazla bankaya çoklu başvuru ve hepsinin oto onay mekanizmasında çıkan tutar oranında kısım toplanabilir hasılatı etkiliyor.

    ilgili tutarları topladıktan sonra en temizi btc alıp parayı binance aktarmak ve gelecek kredi kartlarını beklemek. bu kartlar geldiğinde de nakit avansları çekip bileti alarak gideceğimiz tatil yöresine yol almak.

    not : üzerinde devre mülk , araba , ev , arsa olanlar bunu yapmasın.. paranızı bankada tutarsanız ve bankalar bunu farkederse ilgili hesaplara da bloke koyarlar o yüzden toplanan parsayı hesapta tutmayın. bu açıdan btc vb kriptolar en temizi.

    unutmayın bu 1 kez yapabileceğiniz bir şey.. hayata dair bir çok şeyi koparmadan bunu yapamazsınız. o yüzden iyi düşünün.

    standart kredi alıp ödememe durumunda farklı olarak ilgili durum nitelikli dolandırıcılık olarak değerlendirilebilir , bankalar bu konuda sizi mahkemeye verir ve kazanırlarsa ilgili davayı , hakkınızda cezai işlem uygulanabilir türkiye sınırlarında. bu kısım net değil , normal kredilerde böyle birşey söz konusu değilken planlı ve çoklu bir eylem farklı değerlendirilebilir.

    yakalanırsanız mesuliyet kabul etmem sikerler :)
  • 2 dakikalığına hayal kurdurması bile yetti şu olayın, sağolasın parsadan.
  • anlatılan operasyonun "nitelikli dolandırıcılık" kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği muamması bir tarafa, böyle organize bir biçimde olmasa da bankalara yüklü miktar borç takıp, bu borcu ödemeden türkiye sınırlarında gayet rahat gezebilen insanların olduğunu bildiğim için, bunu yapıp yurt dışına çıkan adamın herhangi bir sorunla karşılaşacağını hiç sanmıyorum.
    gene de bu işin "nitelikli dolandırıcılık" kapsamına girip girmeyeceğini bir hukukçunun yorumlaması gerekir.
  • afrika’da cennet gibi bir hayat yaşanabilir o parayla. ama sadece afrika’da
hesabın var mı? giriş yap