• mozilla'nın 14 kasım'da çıkaracağı internet tarayıcı. dediklerine göre çoklu çekirdek desteği sayesinde eski internet tarıyıcılarının 2 katı hıza sahipmiş, %30 daha az bellek kullanmasına rağmen. daha fazla bilgi için şuraya bakılabilir.

    betasını kullanıyorum birkaç saattir. ilk görüşüm oldukça hızlı ve stabil olduğu yönünde.
  • firefox 57'nin takma adı. beta'ya çıktığını bilmiyordum bunun, nightly iken bir süre kullanıp uzaklaşıp dönmüştüm chromium'a. lakin şimdi sürekli olarak kullanmaya başlayabileceğimi düşünüyorum. nightly'den bu yana bayağı yol katettiklerini görmek gerçekten çok güzel. çok eklenti kullanan birisi olmadığım için doğabilecek uyum sorunları karşısında büyük darbe yemiş değilim, hatta kullandığım bütün eklentiler oldukça iyi çalışmaya devam ediyorlar. ancak bu büyük değişimin başka insanlar için bir acı veya potansiyel bir skeptisizm doğurabilmesi ihtimalini anlayışla karşılıyorum. yine de firefox quantum adı verilen bu 57. sürümü bir kenara koyun ve gelişimini izleyin derim.

    hala kullanışlılık açısından bir vivaldi değil. hatta hiçbir tarayıcı değil. fakat firefox için büyük ve doğru bir adım. gelecek güzel olacak.
  • bugün hem mac hem de windows bilgisayarlarıma kurup denediğim ve beğenip kullanmaya başladiğim beta versiyon tarayıcıdır.

    sekme yerlerini değiştirmede ufak problemler yaşamış olsam da performans anlamında gerçekten güzel olmuş. diğer sürümlerle kıyaslanamayacak bir fark var.

    beta versiyon olarak yüzümü güldürmüştür. şu an ki versiyonda yaşadığım donmaların hiç birisini yaşamadım şimdiye kadar.

    edit
    linkler:
    https://www.mozilla.org/en-us/firefox/quantum/
    https://blog.mozilla.org/…m-beta-developer-edition/
  • (bkz: firefox 57)
  • firefox developer edition ile az önce kurduğum mükemmel tarayıcıdır.
    aman allahım bu ne hız böyle. daha önce de nightly kanalından denemiştim. açıkçası biraz sıkıntıları vardı. ama olmuş fena geliyor.
    yayınlanma takvimine göre 2017-11-14 tarihinde yayınlanacak.
    burada firefox developer edition olarak kurabilirsiniz. kendisi 57.0b3 versiyonundadır şu anda.

    anladıgım kadarıyla firefox 57 sürümünden itibaren firefox quantum ismiyle piyasada olacak. hadi hayırlısı.

    not: gerçekten hız ve görsellik olayı aşmış.
  • tek kelime: mükemmel.

    birkaç gün önce kurdum bu tarayıcıyı ve bugün itibariyle tam manasıyla kullanıyorum, kesinlikle kullandığım en hızlı tarayıcı. arayüzü çok hoş ve özelleştirilebilir, kesinlikle 1. tarayıcım olmayı hak ediyor ve üstelik gözlemleyebildiğim kadarıyla ne edge, ki kendisi hala tam bir hayal kırıklığı, ne de chrome kadar kaynak tüketmiyor. helal olsun mozilla beyciğim.
  • dün itibariyle chrome'u bırakmama sebep olan tarayıcıdır.

    bazı eklenti sıkıntıları olmasına rağmen gösterdiği performans, "varsayılan tarayıcınız olsun mu?" sorusuna doğrudan "evet" dedirtmiştir. mutlaka deneyin.
  • azılı bir firefox kullanıcısıyım. evde bilgisayarda direkt açtığım şey firefox'dur ama iş yerinde olsun cepte olsun chrome kullanmaya alıştım. çünkü çalıştığım bazı şeylerde firefox şekilden şekle giriyordu...

    lakin! quantum. allah be! işte bu.

    şikayet ettiğim bir sürü yönünü törpülemişler. hız anlamında zaten kurulum sonrası insan şaşırıyor. bellek kullanımı mükemmel. sayfa geçişleri, yükleme hızı. önyüklemesi, önceden açılı kalmış pencerelere geçiş. yeni sekme, eski sekmelere genel bakış.
    sorun olarak:
    1) eklentilerde uyumsuzluk sorunu var şimdilik. onlar da zamanla düzelir sanırım.
    2) cursor bazen salakça davranıyor. yanıp sönmüyor böyle asılı kalır gibi yapıyor. bazen fazla hızlı yanıp sönüyor adamı aptal ediyor.
    3) kullanım alanı hiç değişmemiş. çok fazla ölü alan gidiyor.
    4) menüler aynı. bundan 3-4 sene önceki hali bundan çok daha iyiydi menülerin. aradığım şeyi bulana kadar canım çıkıyor.
    5) arada sayfa geçerken veya sayfayı kaydırırken glitchimsi böyle garip anlık animasyonlar beliriyor.

    genel anlamda beğendim ben quantum'u. işyerinde tam sürümü çıktıktan sonra deneme amaçlı chrome yerine de denerim. en azından chrome'un yerleşik düzenini biraz zorlasa chrome da tekrar atılım yapar. böyle rekabetler hep iyidir. aferin mozilla.
  • buralar değerlenir (hiç tarzım değildir aslında ama... afedersiniz, çok az girdi görünce şaşırdım aslında, bu sebepledir.)

    ön izlenim olarak; birkaç platformda denediğim kadarıyla beta hali bile şu an birçok tarayıcıyı sildirir (hatta normal firefox tarayıcısını da -sanırım bir süre sonra bazı eksiklik ve uyumsuzluklar giderilir, daha stabil hal alır-) aslında teknik detaylar ile kimseyi boğmaya gerek yok, deneyen hemen her türden kullanıcı anlayabilir, kelimenin tam anlamıyla olmuş bu.

    tüm ekibe teşekkürler ve tebrikler.
  • normal kullanıcılara dayatılmadan önce firefox'un otomatik güncellemelerini devredışı bırakıp yıllarca eski sürüm tarayıcı kullanmaya sebep olabilecek gereksiz güncelleme...
hesabın var mı? giriş yap