• muhtemelen üniversite çağında birinin önermesi.

    ben de o yaşlarda "son zamanlarda kafka çok popüler" diyordum, bundan 10-15 sene önce filan.
  • "biliriz ki hiçbir boşluk, insanın kendi içinde oluşan boşluktan daha derin değildir" demiş adam daha ne desin.

    şaka lan şaka bu nurdal durmuş'a ait hiç sesler kitabından.
    kafka yazmış olsaydı bin tane entry girerdiniz.
  • hakikaten bu sefer derdinizi sikeyim sevgili dostlar. doğum tarihi 199* ve yukarısı olan bir genç "cool görünmek" için bile olsa kafka muhabbeti yapıyorsa bu iyidir. sizin gibi malların gözüne batmamak için van persie ya da kim kardashian'ın götü muhabbeti mi yapsın?
  • ilgili karikatür

    her yerde dizleri yirtik siyah pantolon ve yuvarlak gozluk gormeye benzer.
  • değerini bilmediğiniz popülerlik. alın size şimdi aşkım kapışmak'lar, allah de ötesini bırak'lar, kötü çocuk-büşra küçük'ler. kafka iyi gene hiç olmazsa oradan pessoa'ya, biraz üstünde dursan hewingway'e, biraz daha üstünde dursan iain banks'e kadar yolu var. ama büşra küçük-kötü çocuk kitabıyla başladığın zaman varacağın yer ancak "popçu doğuş'un yeni kitabı var mı" merakı olur.
  • özelikle facebookla yükselişe gecen,sadece franz kafka'nın değil can yücel,turgut uyar,sabahattin ali,cemal süreya ve daha birçok şair, yazar'ın da aralarında bulunduğu kişilerdir .
  • kötü bir şey olduğunu söylemiyorum. hatta iyi bir şey. ama;

    ekşi sözlük'e armağanı da şudur: (bkz: hamamböcekli tüm başlıklara franz kafka yazmak)
  • bunun cevabını en güzel yine kendi sözleri açıklar bence, günümüzde söylenmesede cuk oturur.

    ''herkes, beraberinde taşıdığı bir parmaklığın ardında yaşıyor. şimdi, hayvanlarla ilgili bunca şey yazılmasının nedeni de bu. özgür ve doğal bir yaşama duyulan özlemin ifadesi. oysa insanlar için doğal yaşam, insanca yaşamdır. ama bunu anlamıyorlar. anlamak istemiyorlar. insan gibi yaşamak çok güç, o nedenle hiç olmazsa kurgusal düzeyde bundan kurtulma isteği var... hayvana geri dönülüyor. böylesi insanca yaşamaktan çok daha kolay. herkes sürüye katıldığından ötürü güven içerisinde, kentlerin yollarından geçip işe, yemliklerin başına ve eğlenceye gidiyor. tıpkı büroda olduğu gibi, sınırları iyice çizilmiş bir yaşam. böylesi bir yaşamda mucizeler değil, yalnızca kullanma talimatları, doldurulacak başvuru formları ve kurallar var. özgürlükten ve sorumluluktan korkuluyor. o nedenle insanlar, kendi yaptıkları parmaklıkların ardında boğulmayı yeğliyorlar.''

    makina olduk, makina haline dönüştürüldük, doğru sözler duymak hoşumuza gidiyor ama ne olursa olsun sistemden kopamıyoruz, yapamayız, olmaz.
  • kesinlikle facebookta son 5 yılda yaşanan 60-70 yıl öncesinin yerli şair ve yazarların sözleri popülerliğinin yanında hiçbir şeydir.galiba tüm sosyal medyayı kontrol eden bir güç var ve ne popüler olsun istiyorsa onu popüler yapıyor.

    geçenlerde bir sahafta şahit olduğum bir diyalogtan örneklemek gerekirse "abi yusuf atılgan ve sabahattin ali kalmadı elimizde yetişemiyoruz."

    canına yandığımın instagram kahveli kitaplı fotosu ve facebooktaki yazılı resimleri...

    anladık amk "hayat kısa,kuşlar uçuyor."
  • sosyal medya manyaklığı sayesinde baş gösteren bir popülerlik. sırf bir fotoğraf için kitap alan insanlar ve sosyal ağlarda hem edebi hem de filozofi 2, 3 salvo ile dikkat çekiyimciler farkında olmadan edebiyata bulaşmışlar.

    bu güzel bir şey gençler.
hesabın var mı? giriş yap