• techcrunch'a bu akşam düştü haber. globalde 4480 kişiyi işten çıkarıyorlarmış küçülme nedeniyle. içerden arkadaşlarımın söylediğine göre türkiye'de bu sayı 800. nazım salur bir toplantı yapmış ve açıklamış durumu, kime denk gelirse demiş. herkes diken üstünde anladığım kadarıyla.

    habere şuradan ulaşabilirsiniz:

    https://tcrn.ch/3wrlzd6

    internet şirketleri tüm dünyada zorlanıyor. sıcak para bulmak eskisi kadar kolay değil. tüm dünya resesyona giderken getir gibi henüz karlı olmayan iş modelleri için tünelin sonu pek aydınlık görünmüyor. umarım yanılırım ve toparlanırlar ancak bu sürecin devamı çeşitli ülkelerdeki operasyonların kapatılması olacaktır.
  • birden ve saldırgan bir şekilde büyümenin sonucu gibi gelen durum. 81 ile ve yurtdışına hızla yayılma, depo açma, her ay yüzlerce işe alım.. işten çıkarılacak olanlar en yakın sürede toparlanabilir inşallah.
  • hızlı market/hızlı teslimat uygulamaları hiçbir yerde kar etmiyor. sıcak para varken yatırımcı için pazar kazanmak önemlidir, kolay yakarlar milyar dolarları ancak dünya ekonomisi kötüye gittiğinde kazanılan pazar değil, para önemli olur, karlılık tek hedef haline gelir ve bunu başaramayan tüm girişimler sıkıntı çekmeye mahkumdur. getir bunu yaşıyor. iş modelini karlı hale getirebilseler zaten 100 milyar olurdu değerleri ancak çok zor bu. küçülme süreci bir kez başladığında durdurmak zorlaşır. allah yardımcıları olsun.
  • madem küçüleceksin niye o kadar büyüdün demezler mi adama?
    bu nasıl plansızlık bu nasıl aymazcılık bu nasıl adamsendecilik bu nasıl bana dokunmayan yılan binyaşashshshsjscılıktır yau. ihsan yıldırım duymasın.

    edit: ayrıca
    buna inanabiliyor musun sevinç??
  • bu ülkede bir günde iyi haber alsak şaşıracağım artık. türkiye'de işten çıkarılacak 800 kişiye üzüldüm. umarım yasal haklarını bari öderler bu insanlara.
  • çok agresif bir büyümeye gitmişlerdi son zamanlarda. bir çok ülkeye yayılmaya çalıştılar. bu sonuç olması normal. umarım zamanla toparlarlar.
  • yemeksepeti'ne göre daha çok beğendiğim ancak işin içinde türk varsa işte böyle oluyor dediğim olay. şaşırtmamıştır.

    edit: saçma sapan “türk nefreti” diye hortlayıp durmayın mesaj kutuma. profesyonellik, liyakat gibi konularda karnemizin ne olduğunu sağır sultan biliyor.
  • - patron işler kesat, küçülmeye gidip yurtdışı işini askıya almamız lazım.
    + çağırın ibrahim'i amerika'dan, "bu topraklaaaar..." temalı reklam yazsın.
  • pandemi bitti ortaklik bozuldu diye dusunduren haber
  • valla yemeksepeti yeni arayüzü kullanışsızlığı sebebi ile patlamışken tr de böyle bir hamle yapmasını yersiz buldum doğrusu. yurtdışında bir anda gereksiz fazla büyüdüler heyecana kapıldılar maalesef şaşırtmadı.
hesabın var mı? giriş yap