• macera akademisi yarışları kapsamında belgrad ormanı'nda düzenlenen patika koşuları.
    http://www.macerayarislari.com/…11/geyik_kosusu.php
  • 14k'sı oldukça keyifli ama özellikle fazla patika koşusu tecrübesi olmayan insanlar için bayağı bir zorlayıcı olan koşu. 28k'si nasıl olur düşünmek bile istemiyorum.
    (bkz: dostum koşu demişsin ama bu mokoko)
  • geçen pazar günü 14k'sına katıldığım koşu. heralde benim gibi eşofmanla gelen 10-15 kişi varızdır. millet koşu taytı ve asics muadili özel ayakkabıları ile gelmişti. 2 saat 2 dakika ile çok kasmadan tamamladım, ama gayet zorlayıcı bir parkur, bildiğin çamur deryası ile savaşıyorsun. bir daha uğraşır mısın derseniz, kışın yapmam snowboard yapmak varken, ama bahar aylarında gayet yapılabilir bir aktivitedir. parkuru 1.5 saatin altında bitiren hatunlar da varmış, saygı duymak lazım onlara, normal şartlarda türk kadını pek spor yapmayı sevmiyorken böylesi zorlu parkurlarda hemcinslerinin aksine hiçbir zorlama olmaksızın koşuyorlarsa saygıyı hakediyorlar bence.
  • 14k'sına katıldım bugün ben bunun. zor parkur gerçekten. normal zeminde 14-15 km'yi rahat çıkarıyorum bu sebeple bunu da yaparım hacı düşüncesiyle giderseniz antrenmanlı olduğunuz için 1,5 saatin biraz üstünde tamamlayabilirsiniz ama ilk defa yapıyorsanız o yokuşları gördükten sonra "ulan yoksa tamamlayamadan yıkılacak mıyım?" düşüncesi de aklınızdan geçebilir. hakkını vererek iyi bir sonuçla yapabilmeniz için normal zeminde şöyle en az 20 km'lik antrenmanlarla hazırlanmanız, bu antrenmanları yaparken de parkurlarınızı 400-500 metre kadar yokuş içeren yerlerden seçmeniz tavsiye olunur.
  • arazi koşusudur. bugün yine koştum bu mereti 14 kilometrede, 1 saat 45 dakikada ama 9. kmden sonra yine doğru ayakkabı tercihi yapmamam sebebiyle bildiğin yürüdüm. buna ragmen 1 saat 45 dakika gibi bir süre çıktı. düzenli spor yapıyorsanız doğru ayakkabı tercihiyle çok rahatlıkla 1 saat 30 dakika veya alında bitirilebilecek parkura sahip bir koşudur. ancak 58 dakikada bitiren insan evlatlarına sormak isterim, arkadaş makine misiniz siz? 1 saat 12 dakikada bitiren hatunlar da var bu arada. gerçi ben öyle sürekli koşan bir tip değilim ancak spor salonunda 6-8 km arası koşup bırakıyorum ama cidden sağlam süreler bunlar parkura göre. saygı duyulması gereken insanlar, bunu 1 saat 20 dakikanın altında bitirenler.
  • 14k kategorisi ile ilk defa katıldığım, yarısını küfrederek tamamladığım yarış.
    düzenli koşarım, patika tecrübem de vardır ama bu ne arkadaş...
    1:33'te bitirdim ama iflahım kesildi.
    hafta içi biraz fazla koştum, onun da etkisi vardır ama ilk defa bir yarışta yürüdüm.
    o yokuşlar neydi öyle...
    katır bayıltan cinsten...
    ama her şeye rağmen çok keyifliydi.
    "koşuyorum" diyen herkesin tecrübe etmesini tavsiye ederim.
    en azından 4k'sını bir denemek lazım.
    ıyiydi, güzeldi, yaşandı bitti saygısızca...
  • ikinci yarışımı koştuğum organizasyon. ilki nike run istanbul'du 7k. antrenmanlarda 12k'ya kadar çıkmıştım. yeni koşmaya başlamıştım ama 14k yarış tecrübesi olsun nasıl olsa bir şekilde bitiririz dedim katıldım. daha sonra yaklaşık 1 senedir koşan iki arkadaşımın daha katıldığını öğrendim ve hep beraber belgrad'ın yolunu tuttuk. herkes ilk defa koşacaktı. sonra arkadaşların arkadaşları olan tecrübeli koşucu arkadaşlardan parkur hakkında bilgi aldık ve gözümüz korkmaya başladı. neredeyse yarı maraton eforu sarf edilen bir parkur olduğunu öğrendiğimiz an hepimizin suratındaki ifade tanımlanamaz. bir şekilde bitiririz herhalde dedik başladık. zaten direk tırmanışla hoş geldin diyor parkur ve sen hah bitti sonunda tırmanış dedikçe bir evvelkinden daha çok tırmanıyorsun öyle deli bir parkur yanlış yönlendirmiyim ama 8-9 km'ye kadar hep bu düzen arada uçurumdan aşağı yuvarlanan taşlar gibi indiğiniz yerlerde mevcut tabi.

    parkurda karşınıza çıkan manzaralar ise çok güzel. en ihtiyacınız olduğu yorulduğunuz yerlerde hep sizi dinlendirici rahatlatıcı manzaralar karşınıza çıkıyor.

    102 dakika civarında bir sürede bitirdim ki çok şaşırdım bu kadar iyi olduğuma, tabi bunda tecrübeli arkadaşların yarıştan evvel "yokuşlar bitmiyor koşmaya çalışmayın yürüyün ilk seferinizde" tavsiyesi çok yardımcı oldu. yanılmıyorsam 2k'ya yaklaşırken bir türlü tırmanış bitmemişti artık nabız tavan yapmıştı yokuş yukarı koşmaktan ki artık yürüme hızına düşmüştük düşündüm önümde 12k var dön geri manyak mısın neyine senin burası dedim.zaten koşmaya başlıyalı ne kadar oldu ki ilerde koşarsın diyordum ki tam o anda organizasyonun patikanın yanına koyduğu "yavaşlamak sorun değil, ama durursan kaybedersin" tabelası devam etmemi sağladı. buradan sonra istinasız her yokuşta yüksek tempo yürüdüm yarışın sonuna kadar.

    senede 3 kere yapılıyor ve önümüzdeki sene yarış tarihleri şu şekilde 15 şubat - 18 ekim - 13 aralık 2015.
  • 18 ekim için 14 k parkurunda kayıt yaptırdığım, istanbul'un en eğlenceli patika koşusu organizasyonu
  • bugün hava şartlarının elverişli olmasıyla keyfin ve adrenalin yüksek olduğu bir patika koşusu geeçekleşmiştir.ayrıca koşu sonrası zengin bir aperatif menü ikramla gönülleri de fethetmiştir. şimdiden aralık 2015 geyik koşusuna kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap