• garanti kapsamındaki bilgisayarı tamir edemeyen, edemedikten sonra hiçbir mesuliyet kabul etmeyen, ürün bedelini iade etmeyi reddeden, bu yönde çıkan mahkeme kararını kabul etmeyen, tarafımdan en kısa sürede icraya verilecek firma.
  • ne kadar kötü müşteri hizmetleri ve teknik servislerinin olduğunu daha önce tecrübe etmiş biri olarak, mazoşizmime yenik düşüp, yeni topladığım bilgisayarın ekran kartını sipariş ettiğim süper firma.

    siparişten sonra "ürün 3 gün içinde elinizde olacaktır" yazan sayfa belirdi monitörümde. sonra sipariş takibi için üyelik girişimi yapıp sipariş takibi bölümüne girdim. sipariş no istediler. bana vermedikleri sipariş numarası. dedim, yine başlıyoruz. (bkz: #11450848)

    ertesi gün aradım, ses tonundan dünyasına gri renklerin hakim olduğu tahminini çıkardığım abla, ben daha sorunu söylerken sonunu dinlemeyip "bi saniye" diye beni dring ding hololoy eşliğinde bir numaraya bağlamak istedi. kalbi temiz değilmiş, 5 dakika çalan telefon açılmayı bekledi, tekrar müzikle sakinleştirilme çabalarını dinledim, tekrar açılmadı telefon.

    bu böyle birkaç uğraş devam ettikten sonra "acaba bana mı uyuz oldular" düşüncesiyle abime arattım. sanırım sesini beğendiler ve bağladılar. sonuçta sipariş numaramızı aldık, müşteri temsilcimiz gayet inandırıcılık dışı bir sesle "hee, ya o sipariş.. ya tamam o daha yeni geldi, elimizde yoktu o yoktu.. ben veririm ya bugün falan kargoya" açıklamasını yaparak rahatlığıyla bizi mest etti.

    ertesi gün sitelerinde kargoya verildiği yazmıyordu, bir gün sonra da yazmadı. aradım, sordum, zahmet etmiş canım müşteri temsilcisi arkadaşım ve kargoya vermiş. internette siparişin durumunu güncellemesini isteyemezdim tabi, o kadarı da fazla!
    "abi be" dedim, "son bir iyilik istesem senden. ya bana şu kargo numarasını da versen, ups'i arayıp cumartesi getirmelerini söylesem? hadi be abi, yap bi büyüklük".. demedim tabi. ama abi öyle anlamış ve büyük bir iyilik yapmış psikolojisine sahip olacak ki, "554...44e" diyip suratıma kapattı. ben de ahizeye teşekkür ettim.

    siparişin tedarik kısmında, yani vazgeçebileceğim, siparişi iptal ettirebileceğim kısımda bu kadar ilgililerse teknik serviste cümbüş var düşüncesiyle günlerim daha bir huzursuz, daha bir heyecan dolu. teşekkürler gold!
  • tüketici kanunu'nu bilen insanların şebeğe çevirmeleri muhtemel firma.

    bir de vatan computer var. ikisi de teknik servis bakımından rezalet durumdalar. en sıradan arıza için bırakılan ürün 2 ayda anca teslim ediliyor. aç tüketici kanunu'nu bak. azami tamir süresi 30 iş günü. bu süre dolar dolmaz çekersin bir ihtarname. yeni ürün isterim dersin. vermem derlerse ömer ve önder dinç'in alınlarını karışla.

    ondan sonra, burada girileri müşteri değil firma sahipleri yazar, kendim ettim kendim buldum tadında.
  • sattığı ürünleri üzerine vade farklı fiyatları yazan, eğer kredi kartı ile tek ödeme ya da pe$in yaparsanız ciddi indirimler yapan firmadır. ama bütün reklamlarında bilmem ne karta vade farksız taksit gibi tanıtımları vardır. taksitli ürünlere vade farkı uygulamasının ba$ka bir boyutunu sergileyen firmadır.

    ayrıca bir garip/ilginç çalı$anlara sahiptir. anlatılmaz ya$anır cinsinden. bahçelievler'de ki mağazasına ses sistemi için gittimiz sırada, bir çalı$ana acaba ba$ka bir marka olup olmadığı sorulduğunda, çalı$tığından haberi olmayan ki$i nasıl bir $ey aradığımızı sorar. haliyle anlatırız. kullandığımız bir sistemin olduğu ama deği$tirmek istediğimizi söyleriz. çalı$ıyor gibi görünen arkada$ ise; sende varsa ne gerek ba$ka $eye, o çok iyi, haa bir yere para sıkı$tıysa o ayrı, ben olsam $imdi giderim sinemaya ne ses sistemi ama, zamanın yok.

    ahhh be gold ben bize ne deyim. biz senden ses sistemi almaya gidiyorum, siz ama akıllınızca akıl veriryorsunuz. $imdi ne diye ben size gelim, $imdi ne diye ben sizden alı$-veri$ yapım.
  • kulaklık almak için gittiğim kadıköy firmasında stokların tükenmiş olduğunu fakat altunizade şubesine gidersem alabileceğimi söyleyen. altunizade şubesinde is 25 dolarlık kulaklık için(ki internet sitesindede bu fiyat) 44$+kdv para isteyen ve bölgeler arası farklı fiyatlar sunabileceğini idda eden satış temsilcisine sahip kendi içerisinde tutarsız bir firma.
  • uyanıklık yaptığını sanan firmadır.

    öncelikle şunu anlatmam gerekecek herhalde. pc gold ve benzeri firmalardan laptop gibi ürünleri alırken araştırdıysanız herhangi bir markanın herhangi bir modelinin bu firmalarda birbirine yakın fiyatlarla satıldığını görmüşsünüzdür. sadece anlaşmalı oldukları kart sahiplerine iyi bir indirim yaparlar. fiyat burda biraz değişir. ama bunun haricinde fiyatlar hepsinde birbirine çok yakındır.

    gelelim pc gold'un uyanıklığına

    bu firma yeni kampanyasında laptop veya şu an hatırlamadığım başka bir kaç üründen (bu ürünler arasında dijital fotoğraf makinası da vardı galiba) herhangi birini aldığınızda kdv'yi kendilerinin ödeyeceğini söylemektedir. hakkaten dediğini de yapmaktadır. tam bu noktada kurnazlıklarını devreye sokmuşlar. firma bu kampanyası sırasında kampanya dahilindeki ürünlerinin fiyatlarını belirlerken almayacağız dedikleri kdv oranını satış fiyatının üzerine eklemiş ve kdv'li fiyat üzerinden almaları gereken kdv'yi almayacaklarını taahhüt etmiş. yani zaten kampanyaya göre müşteriden almayacaklarını söyledikleri kdv'yi fiyatlara yansıtmıştır. bu fiyatlar üzerinden kdv hesaplayıp bunu almayarak müşterinin gözünü boyamaya çalışmaktadır.

    keşke hiç bu kampanyayı yapmamış olsalardı. benim için bir şehir efsanesini yıkmış oldular. hani derler ya bir firma fiyatlarda indirim yapacağı zaman önce fiyatları arttırır sonra onun üzerinden indirim yapar. işte o efsanenin gerçekleştiğini görmüş oldum.
  • dünya dışı bir tür protein enzimiyle uzaylıya dönüşüp, müşteri sinir sistemi kemirerek beslenen bir ana beyinin kölesi haline gelen çalışanlara sahip bilgisayar firması. gün ortasında karabasan.
    gitmeyin, sizi de elegeçirebilirler.
  • pci dan usb çıkışı olan (pci - usb dönüştürücüsü) kartı bi türlü anlatamadığım, internet sitelerinde bulunmasına rağmen, öyle bir kartın olmadığını iddaa eden çalışanlara sahip şirket.
  • iade konusunda oralı değilmiş gibi yapınca amaan diyip pes eden firma. hani almayacağız demiyorlar ama sanki yüz bulsalar ama olmaz ki bunun poşeti açılmış gibi laf edebilme potansiyeli taşıyan çalışanları var. gerçi o maaşa yine iyi davranıyorlar.gülen kıkırdayan oluyor arada. garip.
  • laptopa ram almayi düsünüp, bir türlü karar veremedigim firma. hayir gidicem, alicam, bi terslik cikicak, deliricem, parlayip agzima gelen bütün hakaretleri siralayip, siraladigimla kalicam diye korkuyorum, ki küfür etmeden de cok güzel hakaret edebilen bir insanim. düsüncelere gark etti beni an itibariyle. *

    (bkz: sözlük bana ram bul lan allahsiz)
hesabın var mı? giriş yap