• google chrome benzeri google ürünlerinin beraberinde gelen programcık. kaldırmak için regedit'i açıldıktan sonra "run" anahtarlarları altındaki "googleupdate.exe" satırı silinmelidir. mesuliyet kabul edilmez, ben yaptım oldu.
  • google'ın karanlık tarafa geçme sinyalleri veren programı. habersiz yüklenmesi ile mide bulandırıyor.
    güce dengeyi kim getirecek ?
  • kaspersky 2009'un trojan sandığı updater
  • chrome un neden firefox olamayacaginin gostergesi olan kucuk uygulama. sadece chromela degil artik butun google programlariyla gelmeye baslamasiyla akilla real player'i getirmistir. mide bulandirmistir. oeghegh dur
  • siz de: "google kime sordu, kimden izin aldı da, trojan tipli, spy tipli bu exe dosyasını benim bilgisayarıma kurdu, sabah-akşam sürekli çalıştırıyor, download/upload yaptırıyor ulan!" diyorsanız:

    kendisinden şu şekilde kurtulmak mümkün:

    1)ctrl+alt+del yapıp, görev yöneticisinden kapatıyoruz.

    2) başlat/ çalıştır dan regedit yazıp, enter a basıyoruz. soldan şuraya giriyoruz:

    hkey_local_machine\software\microsoft\windows\currentversion\run

    dan varsa sağdan kaydını siliyoruz.

    3)denetim masası/zamanlanmış görevlerden zamanlanmış görevini siliyoruz.

    ben sinir oldum, üstüne google chrome'u da kaldırdım.

    not: google chrome'u kaldırırken şikayet bölümü olacak, buradan googleupdate.exe ile ilgili şikayetimizi, güvenlik kaygısı ile ilgili sekme altında belirtiyoruz. "arkada sinsi sinsi çalışır, nasılsa anlamaz salaklar" diye düşünen google'a gereken dersi veriyoruz.
  • task manager'dan kapatmak, regedit'le silmek, dosyayi silmek vs vs fayda etmiyor. mutlaka geri geliyor ve 4mb'a yakin sistem kaynagi tuketiyor. casus olsun olmasin, ben istemiyorum istenmeyen programlarin zorla calismasini. update edecekse google earth'u actigimda kendisi bi kere kontrol etsin sonra ellesmesin. google'in ufak baslayip sistemi ele gecirme taktiklerinden bir tanesi. kimbilir zamanla ne gibi seyler yaptiracaklar bu open-source (!) programciga. toolbar'i sayesinde yillardir yaptigim butun aramalar, girdigim siteler google'un derinliklerinde karsima cikinca şoke olmustum, adamlar herseyi kaydetmis, silmeye izin vermiyor, sadece "pause" ediyor.
  • öcü değildir bu program. istenilen şekilde yönetilebilir, buyrun: http://goo.gl/zz5ba
  • tüm google yazılımlarının hediyesi.ne işe yaradığını bırakın, zaten sisteminize geliş şekli truva atı. kurulduktan sonra windowsun açılışına yerleşir bu "googleupdate.exe" zımbırtısı. msconfigden kaldırırsın, yine sistemle birlikte açılır. hizmetler listesinden silersin ama o da ne, ne yapmış ne etmiş yine açılmış. nasıl olur, nasıl açılır msconfigde de işaretli olmadığı halde diye düşünürken, şerefsiz programın zamanlanmış görevlere yerleştiği fark edilir(win7 de ise yönetimsel araçların içindeki görev zamanlayıcı). günün belli saatlerinde otomatik olarak çalışmaya zamanlanmıştır. oradan da silersin ve artık otomatik olarak çalışmaz ama hemen kurtulduğunu düşünme, google yazılımlarından herhangibirini çalıştırdığın anda az önce anlattığım temizliği hiç yapmamışsın gibi tüm sisteme tekrar yerleşir. git defol be pis.
  • google chrome'un kullanıcıya farkettirmeden her an en güncel kalmasının yegane kahramanı. üstüne bu kadar gidilmesini anlamak imkansız. "hangi bilgileri nereye yolluyor allah bilir" deniyor. üstelik "açık kaynak ama olsun ne belli aynı açık kaynak kodu kullandığı" deniyor. yahu:

    - sen o çalınmasından korktuğun bilgilerin çoğunu zaten facebook'a gönüllü olarak girdin
    - senin en özel bilgilerin diskinde değil zaten google'ın gmail sunucularında
    - türkiye'den google'a o büyüklükte bir porno arşivini upload edecek bandwidth yok

    yani farzediyorum ki google abd anayasasını ihlal edecek ve kapatılmasına varacak kadar hayvani şeyler yapmaya karar verdi. böyle cia ile anlaşmaya girdi. fbi'dan destek aldı, obama'dan emir geldi, illuminati düğmeye bastı falan "project googleupdate'i başlatın beyler". hangi data oğlum bu? google'ın, feysbukun, cia'in, fbi'ın sahip olmadığı hangi data sizin diskinizde duruyor? neyse o ben de istiyorum.

    onu geçtim madem komplo teorisinden girdik, task manager'da "yok bu benim en özel bilgilerimi cia'e falan kesin yollamıyordur" diyebildiğiniz hangi exe duruyor ve neden? o exe'nin sizde bu güveni hangi olaylar sonucunda nasıl yarattığını açıklayınız.
  • kullanici bilgilerin gizliligi konusuna iki baslikta yaklasalim

    1 - toplumsal: google ve digerlerinin (ve istedigi her bilgiye milli guvenlik gerekcesiyle el koyabilecek hukumetlerinin) dunya uzerindeki tum toplumlarin, devletlerin veri akislarini modelleyerek bilmesinin bizler icin hicbir avantaji yoktur. dunyada su ara buyuk bir savas yok diye, yarin olmayacagi anlamina gelmez. (bkz: belle epoque) "her seyi ama her seyi tek merkezden nasil kontrol ederiz" ya da "acaba baska ulkeleri daha da nasil somururuz" diye dusunmekte beis gormeyen muhtemel siyasetcilerin ulasabilecegi yerlere bir ulkenin vatandaslari hakkinda en detayli bilgiler tek tek konulamaz.

    2 - bireysel: politik tarih konusunda okumalar yapmis birisi cia'nin ellerinin nerelere uzanabilecegini tahmin eder. haklarinda anlatilanlarin %1'i dogruysa bile girdikleri dalaveralar korkunctur. yarin oburgun toplum uzerinde yonlendirici etki yaratabilen insanlarin gecmisinden bulup cikarabilecekleri ilginc bilgileri yine adamlarin neredeyse kucagina birakmak pek akillica degildir.

    ozetle,

    yazilim muhendisligi olanak veriyor: aldigimiz internet hizmetlerini isgalci, kotu niyetli olabilecek bir ulkenin en acgozlu servisine teslim etmek zorunda degiliz. hedefleri buyuk insanlar, gelecekte mesela basbakan olabilecek insanlar simdiden hayatlarini google urunleriyle ya da facebook kanaliyla kendi elleriyle ac gozlu guclere teslim ediyorlar. basbakan degil muhtar bile olabilecegimden degil, dunyanin bin turlu hali var diyerek google urunlerinden bu yuzden ben de alakami kesiyorum, tek tek daha guvenli olduguna inandigim servislere tasinmaya basladim.
hesabın var mı? giriş yap