• evet bu ülkede yaşamak çok zor, evet emeğinin karşılığını gerçekten alamıyorsun, evet bu gündem hepimizi yoruyor ancak herşeyin ötesinde insanoğlu sevdikleriyle var. yurt dışına gittim herşey harika güzellemeleri bana tamamen yapmacık geliyor, belki belli başlı şeylerden geçici de olsa mutluluk sağlayabiliyorsunuz ancak alt toplamda hep eksiksiniz, eminim orada bulunan arkadaşlarda bunu ciddi şekilde hissediyordur. burada terazinin iki ucunu kabaca incelersek ; birinde daha refah yaşayabildiğin sevgini limitli şekilde paylaşabildiğin bir taraf varken diğerinde refah seviyesinin nispeten düşük olduğu ancak dileğinde sevdiklerinle beraber olabileceğin bir durumun içindesin. ben de ikincisi şimdiye kadar hep ağır bastı, yapmaya çalıştığım şey türkiye sınırları içerisinde olabildiğince izole, sadece sevdiklerimi dilediğimde içine alabildiğim ve kazancımı da belli bir oranda tutarak bir yaşam alanı oluşturmak. yoksa gidene de kalana da zor. hayat, temel ihtiyaçların giderildikten sonra tamamen senin yaşama şekline bağlı olacak şekilde mutluluk sunuyor, ay sonunda eline ne kadar geçtiğiyle değil.
  • 2014 yılından itibaren aralıksız katıldık. 3. katılımımızda kurayı kazandık. bir heves, heyecan formları doldurduk, gönderdik ve konsolosluk randevu sırası bekliyoruz. derken kaygılanmaya başladık. bu yaştan sonra doğru muydu, türkiye’deki gelirler üzerinden amerika’da vergi vermeye değer miydi? aile büyüklerini bırakacaktık. öte yandan gitmezsek çocuğumuz tek başına amerika’da kalacaktı. ülkede de her şey kötüye gidiyordu. kafamız karışık.

    böylece aylar geçti. her ay, ertesi ay konsolosluk randevusuna gidecek numaralar açıklanıyor. nasıl da yavaş ilerliyor, yoksa sıra gelmeyecek mi? derken son aya geldik: ağustos vize bülteni açıklandı. dv 2018 avrupa için kura sıra numarası 25,775'den büyük hiç kimse greencard alamadı. biz ise açıkçası rahatladık. karar vermek zorunda kalmamıştık.

    o günden sonra da katılmıyoruz. kurayı kazanmış ama sıralamadan greencard alamamış bir kişi olarak son sözüm "the grass is always greener on the other side of the fence".

    tanım: amerika’da yasal olarak ikamet edip çalışmanızı sağlayan kart. bu başlıkta, ise green card lottery diye adlandırılan, her yıl amerika’da az bulunan ülke vatandaşlarından 50bin kişiye (onların eş ve 21 yaşından küçük çocuklarına) kura ile verilen dv -çeşitlilik vizesi- tartışılıyor.
  • --- spoiler ---

    dv 2018 avrupa için kura sıra numarası 25,775'den büyük hiç kimse greencard alamadı.
    --- spoiler ---

    #116693170
    burası işte sıkıntılı kısım. çekilişi kazanıyorsun ama sıra gelmediği için gidemiyorsun. o yüzden eğer numaranız böyle büyükse, gelir mi diye beklemeden bir sonraki çekilişe başvurun. sıra gelirse de kimsenin hakkını yemiyorsunuz. zaten fazla fazla açıklıyorlar.

    bir ay önce burayı foruma çevirip, "herkese sıra geliyor, yanlış bilgi vermediysen çelişi kazandın demek kartı kazandın demek" diyen arkadaşın bunu okuması isterim. ısrarla herkese sıra gelmiyor dedikçe bana küfretmişti.
  • seçildikten sonra verilen sıra numarası hangi kriterlere göre veriliyor merak ettiren kart.
    edit: sıra numaraları random(rastgele) imiş.
  • "the grass is always greener on the other side of the fence. çitin diğer tarafında çim her zaman daha yeşildir" demiş bir arkadaş. doğru bir yaklaşım bence.

    kişisel olarak, doğduğum ve yaşadığım topraklarla ilgili büyük bir sıkıntım bulunmuyor.

    elimde tek bir ömür var farklı yerleri de turist olarak değil yaşayıp çalışıp deneyimlemek istiyorum.

    en önemlisi özel derste alsam ingilizce öğrenemedim, yeni bir dil öğrenmek istiyorum.

    yaşam standartlarımı düşürmeyecek farklı bir ülkede legal olarak yaşamak niyetim.
    kuraya yıllarca katılma nedenim bunlardır, şu ana kadar çıkmadı. umarım en çok ihtiyacı olana çıkar. hayırlı ise beri hayırsız ise geri

    edit: dv 2022 çıkmadı >> dv 2023 başvurdum
  • yaşımı yeni doldurduğum için 2022 çekilişini kaçırsam da 2023 için şimdiden hazırlanmaya karar verdim. umarım covid ya da siyasal nedenlerden iptal olmaz veya zorlaşmaz.

    küçük detayları ve değerli görüşlerinizi beklerim.
  • şu sıralar tek umudum
  • green card başvuruları için sürpriz gelişme!

    daha önce çok tartıştık her green card kazanan görüşmeye çağrılıyor mu diye ?

    habere göre;
    mülakata alınıp alınmayacağı artık dosyayı inceleyen görevli kişi tarafından karara bağlanacak.

    eğer bu şekilde olursa , numara sırasına göre değil de tamamiyle görevlinin incelemesine göre mi belirlenecek mülakat göreceğiz , konuşmak için erken haberi paylaşalım ve güzel haber bekleyen bütün arkadaşlara bol şans dileyelim ...

    kaynak
  • bu sene başvurmadığım göçmen lotosu. geçen seneden çok umutluydum ama.
  • türkiye için kazanma yüzdesini merak ettiğim hede.
hesabın var mı? giriş yap