• geekvape'in gayet güzel bir rta atomizeri (rta: rebuildable tank atomizer, yani tanklı [likit depolu] + telini kendin sarıyorsun)

    iki çeşidi var, top-airflow'lu olan ve olmayan.
    top airflow'lu: https://www.fasttech.com/p/4423200 (39.99 dolar)
    top airflow'suz: https://www.fasttech.com/…vape-griffin-25-6-2ml-rta (35.99 dolar)

    top airflow nedir? normalde altta olan hava kanalları üstte de var, akımı ve haliyle buhar miktarını arttırıyor. şurada riptripper abi anlatmış: https://www.youtube.com/watch?v=aqp_opgqqaq (ingilizce)

    normalde 2'li (dual) sarım için kullanılan bir atomizerdir ama içinden çıkan seramik blok sayesinde tekli sarım da yapılabiliyor. ("tekli sarım nedir, atomizer ne ola ki?" vb diyorsanız yanlış yerdesiniz. şuraya gidin: (bkz: e-sigara))

    şu sıralar "deals" kodu ile yaklaşık %25 indirimli alabiliyorsunuz.

    ps: pil ve likit düşmanı olduğu ama buhar yoğunluğunun *aşırı* olduğu söyleniyor. elime geçince ayrıca gözlemlerimi yazarım.
  • bu atomizeri (top airflow'lu olan) nihayet edinebildim. ilk denememde güzide kurumumuz ptt'nin oldukça sakıncalı bulması sebebiyle geri göndermesinin ardından ikinci denememde adrese teslim aşağı yukarı 13-14 günde elime geçti.

    henüz dün aldım, ilk sarımımı yaptım (kanthal; 3,5mm - 7 bitişik sarım x 2 coil = 0.78 ohm).

    bu sarımla birlikte ilk gözlemlerimi yazmak ve böylelikle bu atomizeri almak isteyenlere bir nebze olsun yardımcı olmak istiyorum.

    öncelikle griffin rta'nın (top airflow'lu veya normal olanı) en dikkat edilmesi gereken olayı pamuk. yoksa velocity stilindeki deski (coil sarılan kısım, türkçe bir şey bulamadım -önerilere açığım) coil sarımına gayet uygun, ferah. yani coil sarması mesele değil, pamuğu nasıl ve hangi miktarda yerleştirmek lazım, asıl problem bu.

    pamuğu az kullanırsanız = sızdırıyor (denedim)
    pamuğu çok kullanırsanız = yeterli likit beslemesi almıyor yanık tadı geliyor (denedim)
    pamuğu pamuk kanallarının dibine kadar indirirseniz = yine yeterli likit beslemesi almıyor ve yanık tadı geliyor

    yapılması gereken şu; uygun miktarda pamuğu (uygun miktar = deneme yanılma yöntemi veya rip tripper abi'nin videolarında gördüğünüz miktarın 2/4 ila 3/4'ü) pamuk kanallarını etraftan saran halkanın tam ağzına "oturacak" şekilde yerleştirmeniz gerekiyor (bunu da rip tripper abinin şu videosunda daha net görebilirsiniz https://youtu.be/aqp_opgqqaq?t=6m54s video ilgili noktadan başlıyor)

    bu pamuk - seviye ilişkisini ayarladıktan sonra göreceksiniz ki, rüya gibi bir alet. hava akımı öyle çok ki, üst hava kanallarını tamamen kapatıp alt hava kanallarını en kısık seviyesine getirdiğiniz halde güldür güldür çekim yapabiliyor, ortalığı dumana boğabiliyorsunuz.

    ek olarak diğer atomizerlerde (subtank, toptank ve taifun) yaşadığım çektikçe aroma hissindeki azalma hissiyatının da griffin'de pek olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

    bu pamuk - seviye ilişkisini ben de mükemmel ayarlayabilmiş olduğumu söyleyemeyeceğim, zira 4'er 5'er saniyelik üst üste 5-6 çekimden sonra yanığımsı bir tat veya o olmasa bile ek bir cızırtı duyuyorum. belki ilerleyen zamanda bu atomizerin de hakkını vererek coil sarabileceğim. işte o zaman unutmazsam buradan nasıl sardığımı -hatta vaktim olursa fotoğraflarla birlikte- söylerim.

    özet: alın.
  • e-sigara başlığında top airflow versiyonu hakkında naçizane fikirlerimi sunduğum atomizer
    (bkz: #64339482)
  • --- spoiler ---
    aslında bu yorum griffin 25 plus için yapılmıştır. başlık açmaya üşenildi ki aşağı yukarı aynısı.
    --- spoiler ---

    subohm için geekvape tarafından üretilmiş atomizer.

    vazgeçilmez 4 atomizerimden birisi. * pratik sarımı, geniş çalışma decki, geniş likit haznesi, tatminkar aroması ile en çok kullandığım atomizerim. ayda 2-3 atomizer alır denerim hepsini sattım ama griffin 25 plus'ı satamıyorum, evladım gibi.

    diğerleri için
    (bkz: kennedy rda)
    (bkz: moonshot rdta)
    (bkz: gus phenomenon lite v2)
  • o modun sağından solundan oluk oluk süzülen canım likiti görünce insanı hayattan bezdiren atomizerdir.

    bundan daha vıcık vıcık bir şey varsa o da bir kevaşenin pıttığıdır.

    pamuklamasını skim! pamuğun çapını ölçüp de mi koyucaz?!?
  • griffin 25 top airflow versiyonunu uzun bir araştırmadan sonra aldım. hatta benim ilk atomizerim olur kendileri. yeni başladım :) ama dedim ya uzun bir araştırmadan sonra diye.. doğru düzgün araştırınca arkadaşlar -tabii heves de varsa- ürün elinize geldiğinde herşeyini öğrenmiş olarak direkt kullanıyorsunuz. çok ama çok memnunum.

    gelelim akıtma dedikleri kullanıcı hatasına.. pamuk ayarı çoooooook hassas filan değil.

    1.deckin üstündeki yüzüğü çıkarın.
    2.bobinin içinden pamuğu geçirin.(ne kadar kalınlıkta olacağını youtubeda bir çok videoda görebilirsiniz.)
    3. yüzüğün altına gelen 4 tane oyuk var(likit besleme kanalları oralar, pamuk likidi oradan emecek), her pamuk ucunu kendi atındaki oyuğa girecek ama yüzüğü taktığınızda da dibe kadar sarkmayacak şekilde kesin.
    4.sonra tam sıkmadan yüzüğü takın. haliyle yerinden biraz oynayan pamuğu, sivri uçlu birşey yardımıyla (kürdan, tel, cımbız vs.) az evvel yerleştirdiğiniz kanallara tekrar toparlayın. yüzüğü sıkın.
    5. şimdiiiiiiiiii en önemli kısmı bu. bobinlerin altında birer tane büyük hava deliği var. arkadaşlar sızdırma asıl burada oluyor.pamuğu likitlemeden önce ve özellikle likitledikten sonra sivri uçlu birşeyle hava kanalının kenarından yüzüğe doğru hafifçe itin. pamuk hava kanalına değmesin. bunu her pamuğa yapın. hava deliklerinin iki tarafına da yani.

    tankı taktınız likiti doldurdunuuzzz. tüm bunları yaparken alt-üst hava kanallarını ve besleme kanallarını kapatın. likit doldurma işlemi bitince önce alt hava kanalını sonra likit besleme kanalını sonra top air flow u açıp tankı 2 dk ters çevirin. sonra herşeyi kapatıp modunuza takın.

    son olarak hep düşülen hata: kurulumda herşeyi sıkı sıkıya kapattıktan sonra moda atomizeri taktınız. hava kanallarını açtınız. besleme kanalını açarken lütfen hava kanalıyla aynı yöne döndürerek açın. sonra içiminiz bitti. haliyle öncekinin ters yönüne doğru hava kanallarını kapattınız. sakın besleme kanalını öyle yapmayın, besleme kanalını yine açtığınız yönde çevirerek kapatın. çünkü ters yöne çevirdiğinizde likit doldurma haznesi ve deck arasındaki vida sistemi devreye girip gevşiyor ve bu da akıtmaya neden oluyor, zaten o yönü tankı çıkarıp likit doldurmak için kullanacaksınız.

    ne kadar iyi araştırmış olsam da ilk 3 gün ben de kendi hatalarımdan kaynaklı akıtmaya maruz kaldım :) ama sonra gelsin aroma, gitsin likit :d

    öf çok uzun oldu.. bilmiyorum anlatabildim mi..
  • 6 aydır kullandığım ve çok aşırı memnun kaldığım üründür. ayrıca sigara içimi için uygun drip tip'ler bulursanız başka atomizere ihtiyaç duymazsınız.
  • vaporstorm puma ile birleşince dehşet bir şey oluyor. alın.
hesabın var mı? giriş yap