• çok güzel bir film, 2 yıldan fazla zamandır harddiskimin içinde melun melun duran ama izlemediğim filmlerden biriydi.. taa ki geçen güne kadar. komedi filmi diye sınıflandırmak bence haksızlık olur. ben de izlerken güldüm bazı sahnelerinde ama bu gülüş bir maymunluğa değil, tam tersi hepimizin aynı tepkiyi verebileceği o anormal dünyadaki olayların doğal komikliğinden geliyor. film aslen macera/duygusal tarzında bence.

    ilk cümlemde söylediğim gibi "çok güzel bir film", herkes izlemeli.
  • (bkz: time loop)
  • "keşke başıma gelse" diye iç geçirdiğim ender filmlerden biri.

    --- spoiler ---
    hakkını vererek yaşamadığımız bir günü hayat hep geri sarsa, tekrar uyandığımızda aynı fırsatlar yine karşımıza çıksa ne de güzel olmaz mıydı? aynı oyun oynarken bölüm atlamak için yeterli puanı toplamaya çalışmak gibi, toplayana kadar aynı bölümü defalarca oynamak, her seferinde puanı artırmak için farklı stratejiler denemek gibi. mükemmel olurdu...
    --- spoiler ---
  • filmdeki olay keşke benim de başıma gelse diye iç geçiremiyorum çünkü ortalama bir şehirlinin her günü zaten aynı geçiyor. aynı saatte kalk, banyoya gir, aynı kahvaltıyı et, aynı trafikle boğuş, aynı işyerine git, aynı insanlara günaydın de, alışverişe - eğlenmeye - yemek yemeye benzer yerlere git (bkz: istiklal caddesi'nden nefret etmek), aynı insanla(rla) yat - kalk - seviş, aynı faturaları tekrar tekrar öde, zaten böyle karbon kopya gibi geçiyor milyonların hayatı. o avm'ye değil de şu avm'ye gittiğinde, işe bu sefer bilmemhangi kestirmeyi kullanarak vardığında hiçbir şey değişmiyor.

    horace konuyla ilgili gerekenleri zaten zamanında söylemiş, onda da değişen bir şey yok amına koyim: quid rides? de te fabula narratur.

    groundhog day'i ilk seyredişimde işte bu yüzden içim kararmıştı.
  • izleyip çok begendigim güzel film. ama hakkında okudugum bir yazı açıkçası biraz garip hissettirdi kendimi.

    --- spoiler ---

    “doug, ya her sabah aynı güne uyansaydın nasıl olurdu hayat?” dedi phil.

    “yaptıklarımızın hiç birinin sonuçları olmazdı.” dedi doug. izleyen sarhoş doug’a hak verdi. ” her istediğimizi yapabilirdik.”

    her sabah aynı güne uyanmanın nasıl bir şey olacağını hayal etmeye çalıştı izleyen. hayal gücü yetersiz kaldı bu çabasında. o da daha kolay bir şey yaptı. hatırladı. sabahı hatırladı. dün sabahı hatırladı. önceki sabahı hatırladı. geçen haftayı hatırladı. önceki haftayı hatırladı. hiç ilginç olmayan bir şekilde hepsi aynıydı.
    --- spoiler ---
  • supernatural dizisinin de belki de en iyi bölümlerinden olan mystery spot bölümüyle göz kırptığı klasik ve hatta bence kült derecede muhteşem bir filmdir. ara sıra dönüp dönüp yeniden izlenesi...

    edit:
    çok düz yazmışım, gazlıyım aslında. utandım düzelttim.
  • zaman kavramı ortadan kalktığında bile kaderin değişmediğini gösteren film.

    --- spoiler ---

    film boyunca beklenen tek cümle; "today is tomorrow."

    --- spoiler ---
  • bu filmin ana soundtracki , telefon zil sesimdir.
  • terapi niyetine izletilmesi gereken filmdir.
hesabın var mı? giriş yap