• yayinlanan 64. bolum ile biten harika anime...

    cok guzel bir sonla, yuzde ayni cizimlerinde ki gibi kocaman bir gulumseme birakti bana biterkende... daha ne ister insan...
  • mükemmel bir finalle bitmiştir.

    son bölümde, müziklerin kullanımıyla duygusallığın dibine dibine vurmuştur. 20 dakikanın tamamını salak bir sırıtma ile izledim ve gayet mutlu hissediyorum kendimi. bunu becerebilen bir animeyse fullmetal, olmuştur arkadaşım, daha kimse bunun üstüne şu eksikti ilk seriye göre bu fazlaydı demesin.

    yalnız bu çocuklar büyüyünce, özellike de edward (pardösüyle vs) tam bir van hohenheim olmuş(lar).
  • kapanışıda her bölümü gibi çok güzel yapmış anime. hele finalde winry' nin ed ve al' a doğru ağır ağır bir gidişi var ki çocukluk resimlerinin önünde tüylerimi diken diken etmeyi başardı. izlediğim anime serileri arasında açıkara bir numara artık brotherhood.

    --- spoiler ---

    selim' de tadından yenmez bir velet olup çıkmış sonunda

    --- spoiler ---

    (bkz: fin)
  • --- spoiler ---

    sonunda ed boy atmıştır

    --- spoiler ---
  • mükemmel bir şekilde biten mükemmel bir seri. ancak bitmesiyle arkasında bir burukluk bırakmıştır. arakawa sensei, heycanla bekliyoruz.
  • bitmesi tam bir depresyon sebebi olan seridir. gerçekten son derece güzel bir bölüm olmasına karşın son bölümü içim sızlayarak izledim. artık hagane no diye bişey olmayacak, düşüncesine bile katlanmak zor. ama bildiğim bişey var, death note başta olmak üzere bir çok güzel anime serisini seyretmiş biri olarak hagane no gibi bir seriyle artık kolay kolay karşılaşamayacağımdan emin gibiyim. gönlümün 1 numarasında her zaman hagane no kalacak.

    --- spoiler ---

    aslında bölüm için söylenecek fazla bişey yok

    bradley'i tuzağa düşürdükten sonra pis pis sırıtmasıyla meşhur olan ihtiyar generalin yeni führer olması gerçekten güzel olmuş. mustang'ın başa geçmesine daha vakit var.

    ed'in evlilik teklifi çok hoştu. simya yeteneğini kaybetmiş ama yüreği her zaman simyacı olarak kalacak birinden de içinde eşit takas olan bir evlilik teklifi beklenirdi.

    selim'inin geldiği noktadan da çok memnun kaldım. homunculus neslinden kalan tek kişi selim. tabi artık bir insan olarak...

    ishbal'ın imarındaki söz hakkı bunu en çok hakeden kişi olan scar'a veriliyor.

    sadece keşke bitiş jeneriğinin müziği eski bir kapanış müziği değil de başka bir müzik olsaymış diyorum. hatta geçen bölümlerdeki kapanış müziği olsa da fena olmazdı.

    bitiş jeneriğindeki fotoğraflar seriden sonra olacaklar konusunda ipuçları veriyor. kocaman sırıtan edward'ın kucağında yine kocaman sırıtan oğlunu görünce kocaman sırıtmadan edemiyorsunuz.

    ah be winry seni görebilmek için seriyi habire yeni baştan izlemek zorunda mı kalacağım...

    --- spoiler ---

    bitiş jeneriğinden sonra her hafta alıştığım üzere gelecek haftanın tanıtımını bekliyorum dalgınlıkla. fin yazısı gözlerimde büyüyor içim bir garip oluyor. buna dayanmak için çelik yürekli olmak gerekiyor...
  • --- spoiler ---
    harika tek kelimeyle harika bir finaldi. geçtiğimiz hafta iki bölüm birden yapıp bitirsenize diye çok söylenmiştim ama böyle 20 dakika konsantre vermeleri çok güzel olmuş. eksik bulduğum tek şey final müziği son 10 bölümdür (belki de daha uzun zamandır) çalan şarkı olmalıydı.

    şimdiye kadar izlediğim kesinlikle en orjinal evlenme teklifi ve verilebilecek en güzel cevaptı.

    manyak japon animelerindeki buruk bir şekilde değil, gayet güzel, insanı tatmin eden, hoş bir finalle veda ettiler. açıkçası keşke diyorum, 64 değil de 100 bölüm olsaydı, karakterleri biraz daha derin işleselerdi, tadını daha çok çıkartabilseydik... ama artık ne desem boş tabi, bir bölümünü bile sıkılmadan izlediğim, müzikleri muhteşem olan fma'yı çok özleyeceğim. artık pazartesi akşamları eve koşturarak gelmek yok...

    64 bölümün giriş ve kapanış şarkılarını da buldum mu bir süre kafa dinlerim artık.

    winry'nin granny'sini de görseydik keşke son bir defa...

    --- spoiler ---

    sevgili okurlar, eğer bu dizinin adını duyduysanız, spoilerları okumadan genel fikir sahibi olmak istiyorsanız, mutlaka deneyin derim. ilk 10 15 bölümdeki yılışık çizimler dikkatinizi ve neşenizi kaçırmasın, sonra başından kalkamayacaksınız.
  • finali de toparladığı için, artık gururla "yapılmış en iyi anime" ödülünü veririm. üzgünüm death note, sen de efsanesin ama hagane başka çıktı işte.
  • son 10 bölümünde git gide çıtayı yükselten aksiyon açısından beklentileri kat kat aşan hatta son 4-5 bölümde duyguların sel olup akmasını sağlayan bir sanat eserine pek yakışmayacak şekilde final yapmış anime

    --- spoiler ---
    hayır sakın sanılmasın ki illa bok atacak bir şeyler arıyorum. kalbimde fma 1 en güzel anime ise 2. sırayı fma 2 kaplıyor, ama final bölümü oldu mu öyle ? tamam edward'ın heyecanlı ve eli ayağına dolaşmış evlilik teklifini anlıyoruz ama mustang'i suratında o hin ifade ile gülümserken, her ne kadar bir askeri için olsa bile, bırakmak yakıştı mı? tamam anladık anime sonrası bir film için açık kapı bırakmak isteniyor ama 63. bölümden sonra böyle bir final hele ki mustang ile ilgili konulardan sonra finali gözümde bitirmiştir. ova da ne izleyeceğiz? iktidar mücadelesi? winry ve edward'ın saadeti? chimera'ların iyileşmesi? beğenmediğim tüm noktalara rağmen beklentileri kat kat aşan bir anime yaptıkları için yapımcı ekibe teşekkür etsem azcık sövdürmüşlerdir kendilerine bunu bilmeliler...
    --- spoiler ---
  • ilk başlarda birincisinin gölgesinde kalır bu dediğim bok atmak için elimden geleni yaptığım hatta ulan çizimleri bile çok kötü ilkinde ne güzeldi dediğim fakat o güzel anlatımına tekrar kapıldığım ve sonunda helal olsun dediğim en güzel animeler arasında ilk 5 te yer alacak olan başyapıt.

    --- spoiler ---
    bir filmi gelicekse umarım al'ın abisinin eksik kalan bacağını bir şekilde doğu simyasıyla geri almasını konu alır. benden önce yazan arkadaşımızın dediği gibi yok kimeranın tekrar insan haline dönüşü yok mutlu mesut ed'i(gerçi winryle ed her zaman çok yakışıyolardı :) ) anlatıcaklarsa hiç bu güzel hikayeyi bozmasınlar lütfen. ama onlarda tabiki filmde unutlmasın küçük kesitler halinde verilsin. heyecanla beklemedeyiz filmi :)

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap