• sözlük camiası tarafından ya keşfedilememiş yada önemsenmemiş kişi. ha gayret sözlük bi kritik edin bakalım
  • gerçek mi değil mi bilmiyorum ama şöyle hoş bir videosu olan adam (bir sürü var da bu hoş). http://www.youtube.com/watch?v=pzj5uy2m-3m

    edit:
    bu da ilginç lan http://www.youtube.com/watch?v=o-icoaak8lk

    daha var yeni keşfediyoruz sanırım.. hayırlısı bakalım..
  • bilinçaltı üzerine uzman isimlerden. bireysel eğitim, koçluk, nlp vb gibi alanlarda da öne çıkıyor.
    çok sempatik aynı zamanda fakat bir kaç mailime açık, ayrıntılı kısaca açıklayıcı cevaplar vermeyip bendeki tüm karizmasını yitirdi.

    konuda veya kişi'de seçicilik yapıyor sanırım :)
  • çakma derren brown.
  • "imkansiz olan her sey birisi onu yapana kadar imkansizdir."
    hakan mengüc

    hey yavrum hey. bir de kapak fotografi yapmis. https://www.facebook.com/hakanmenguconline

    diger yandan paylastigi videolarda kendince psikoanalizler yapmis tam akla zarar. egitmen, terapist, yazar, psikoloji falan yazmis uzmanlik alanlarina ama bu uyaniklikla türkiye'de istese atom mühendisi oldugunu da iddaa edebilir. kolay gelsin.
  • kendisini yakinen tanimiyorum ama yaptigi isin ne oldugunu ve ne tip konusmalar yaptigini hakkindaki entryler sayesinde ogrendigim kisi. acikcasi ben bu tip "baska hic bisey yapmayan ama sadece gaz konusmalar yapan" insanlara zerre saygi duymuyorum. eskiden bu tip konusmalari hayatta biseyler basarmis insanlar yapardi, hitabeti iyi olan insanlar degil. demiski imkansiz olan hersey birisi onu yapana kadar imkansizdir. geyigi birak da elle tutulur bisey yap, hadi kocum. hem amerikalilarin hem de turklerin benzer bir yonu varsa, o da konusularak ciddi manada gaza getirilmesidir. yani "ama ben amerikada da konustum" demesi zerre bir basari oykusu degildir.
  • hani balon derler ya bildigin balondur. anlattığı şeylerin iç yüzünü bilmeden, ezbere konuşan iyi bir ezberci. tarık mengüç'ün biraz daha fazla okumuşu.
  • insanları kandırdığına inanıyorum. eğitimiyle ilgili sitesinden aldığım kısım:

    "uludağ üniversitesi sosyal bilimler fakültesi’nde öğrenim gördü, ardından psikoterapi eğitimini tamamladı."

    öncelikle "sosyal bilimler faküktesinde öğrenim görmek" ne demek? yüksek ihtimal muhasebe filan okumuştur, sosyal bilimler fakültesine bağlı olduğu için öyle yazmıştır.

    türkiye'de ve dünyada psikoterapi eğitimi diye bir eğitim yok. belli disiplinler için bu eğitimi alırsın ama tamamlanan, öyle herkese verilen bir eğitim değil. türkiye'de ise böyle bir şey yok.

    siz gidip kaptırın paranızı bu adama daha.
  • ağzına kürekle vurmak istediğim insan.

    son zamanlarda facebook'ta kendisinden birçok alıntı paylaşılıyor. görmüşlüğünüz olabilir. nerde boş-beleş, "osur osur ipe diz" kabilinden laf paylaşılıyor ise, altında bu arkadaşın adı var.

    anladığım kadarıyla kişisel gelişim uzmanı. eğer konuya dair vizyonu facebook paylaşımları noktasında ise, keşke kimseyi geliştirmese demekten kendimi alamıyorum.

    sizlere birkaç paylaşımını örneklemek isterim;

    link

    "sizdeki üç şeyi görebilen insana güvenin; gülüşünüzün ardındaki kederi, öfkenizin ardındaki sevgiyi, sessizliğinizin ardındaki nedeni"

    şimdi allahınızı severseniz bu lafın "sessizliğim asaletimdendir" lafından içerik olarak ne farkı var? bu nasıl bir yüzeyselliktir. sessizliğimin ardındaki nedeni görebilen insana güvenecekmişim. yooo dostum yoo, bunları yapabilen insan şerefsiz olamaz, malı mülkü sorgulamadan üstüne yapabilirsin.

    link

    "çok sabırlıyımdır, hatalar karşısında bekler, bolca şans verir, her zorluğu göğüsler, öyle hemen kaçmam. ancak sabrım taşarsa; hoşçakalımın bir merhabası yoktur..."

    (bkz: tutmayın küçük enişteyi)

    link

    "adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir"

    bence hakan mengüç önce lafa bakıyordur laf mı diye, sonra söyleyene bakıyordur, adam mı diye.

    link

    "aceleye gerek yok, bir şeyin olacağı varsa olur. doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişiyle"

    buna yorum bile yapmak istemiyorum. kaderci bir kişisel gelişim uzmanı. kendi içinde bir paradox.

    ve daha niceleri. sanki bana oscar wilde.

    şu an niye bu kadar ateş püskürdüm ben de bilmiyorum aslında. yüksek dozda paylaşımına maruz kaldım sanırım.
hesabın var mı? giriş yap