• satış yöneticisi, satış ve pazarlama danışmanı, istanbul kültür üniversitesi i.i.b.f. öğretim görevlisi, satış, pazarlama uzmanı ve satış eğitimcisi; 15 temmuz 1967, istanbul doğumlu. 1990 yılında marmara üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü uluslararası işletmecilik, 1995 yılında marmara üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü üretim yönetimi ve pazarlama ana bilim dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.

    iş hayatına 1988 tarihinde etsu gıda sanayi ticaret a.ş.'de toplu tüketim satış sorumlusu olarak başladı. 1991'de turyap eğitim merkezi'nde, halkla ilişkiler danışmanı ve eğitimcilik görevlerinde bulundu. 1992 yılında pazarlama koordinatörü olarak erem uluslararası tanıtım hizmetleri ltd.şti., 1994'de araştırma & geliştirme sorumlusu olarak cnr uluslararası fuarcılık a.ş.'de çalışmıştır.

    tekrar erem uluslararası tanıtım hizmetleri ltd.şti.'nde 1995-1998 yılları arasında genel müdür yardımcısı-planlama ve koordinasyon ve genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak 13 farklı sektörel derginin sorumlusu,tüm personelin eğitimi konusunda hazırlanan bir çalışmanın başında eğitim danışmanı, yine aynı kuruluşta 15 kişilik bir kadronun başında, derginin içeriğinin hazırlanmasından basımına kadar geçen sürecin yönetim, organizasyon ve kontrolünde yayın koordinasyonunu yayın yönetmeni unvanı ile yapmıştır.

    2001 yılı ocak ayından haziran ayına kadar aynı grubun şirketlerinden olan nalbur birleşik zincir mağazalar a.ş. şirketine iletişim direktörü unvanı ile atanarak, şirketin tüm, reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler çalışmalarında görev almıştır. haziran 2001'den itibaren grubun bir diğer ortaklığından olan cnr uluslar arası fuarcılık a.ş. deki yeniden yapılanma çalışmaları için fuar destek hizmetleri satış yöneticisi olarak 12 kişilik bir satış ve müşteri ilişkileri departmanının kurulması ve sistemin hazırlanması görevine getirilmiştir.

    $ubat 2002 tarihinde hisar çatal kaşık ve bıçak a.ş.'ye satış ve pazarlama koordinatörü olarak geçerek 15 kişilik bir kadronun yönetimini üstlenmiştir.

    ağustos 2002 tarihinden itibaren de türkiye'nin ilk reel sektör televizyonu olan expo channel tv'de 12 kişilik bir satış ekibinin başında satış direktörü görevine getirilmiş, ekibin eğitimini gerçekleştirerek.

    20 aralık 2002 ile 15 aralık 2003 tarihleri arasında expoi$letme adında, iş dünyası ile akademik çevreyi bir araya getiren her gün yayınlanan bir sohbet programının yapımcısı ve sunucusu olarak görev yapmıştır.

    ayrıca istanbul kültür üniversitesi ve yıldız teknik üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesi işletme bölümü'nde öğretim görevlisi unvanı ile yarı zamanlı olarak lisans ve yüksek lisans sınıfı öğrencilerine satış yönetimi, tüketici davranışları ve perakendecilik yönetimi, müzakere ve mülakat teknikleri konularında dersler vermektedir.

    marmara üniversitesi mezunlar derneği üyesi ve istanbul ticaret odası fuarcılık komitesi”nde görev almaktadır.

    eserleri; kişisel satışta yaratıcı satışçılık ve satış itirazları, yüksek lisans tezi; pazarlama sohbetleri başlığı altında sürekli yazıları ve çeşitli sektörlere ve ürün gruplarına göre piyasa araştırma raporları mevcuttur.

    kargem kariyer geliştirme eğitim merkezi'nde perakendecilik ve mağazacılık konularında çeşitli eğitimler vermektedir. ocak 2004”den itibaren serbest eğitimcilik ve danışmanlık yapmaktadır.

    kosgeb eğitimcileri ve danışmanları havuzunda yer alıp, 2004'ün ikinci yarısından itibaren kosgeb bünyesinde eğitimcilik ve danışmanlık yapmaktadır.

    satış konusundaki deneyimlerini satışçının antrenman notları başlığı altında kitapta toplamıştır. haftalık yazma çalışmasına devam etmekte olup,satışta kariyer başlığı ile makaleler şeklinde düzenli olarak www.yenibiri$.com sitesinde yazmaktadır.

    kaynak: http://www.hakanomergider.com/

    ukteyi veren: pirilti (13.03.2007 11:26)
  • nasil satis? adli kitabini okuyup, acikcasi kitabi almadan onceki ve okuduktan sonraki beklentilerim arasinda dev bir ucurum oldugunu hissettigim yazardir. kitaptaki sayfalarin arkalarinin bos birakilmis olmasini esefle kiniyor, "kalin dursun daha iyi satar" diye dusunen yalanci tuccar zihniyete buradan sevgilerimi ve siradaki parcayi gonderiyorum.

    kitabin zaman kaybi olacagini adinin bir soru cumlesi olusundan anlamam gerekirdi.
  • istanbul işletme entitüsünde online satış ve pazarlama dersi veren değerli hocadır. dersi çok iyi anlatır, kafaya sokar. bol örnek kullanır. konuşmayı çok sever, ağzı iyi laf yapar ve siz daha da konuşsun istersiniz. samimi, fedakar, özverili ve anlayışlıdır. dürüst olan ender satış danışmanlarından biridir. sosyal medyayı iyi kullanır ve direk cevap yazar.
    samsungcu olduğu bilinmektedir.
    çok duygusal olduğunu da söylemekte fayda var. bilgisi ve kültürü çoktur, psikoloji ile sürekli bağlantı kurar, çünkü satış psikoloji işidir.
    satış=analiz yeteneği
    öğretmek için canla başla çabalar, öğretme aşkı ile yanıp tutuşur. boş konuşmaz, az geyik yapar. onun işi örnekler ve deneyimlerdir.
    deneyimlerden elde ettiği taktikleri paylaşır ki, bu çok verimlidir. kendisinin öğrencisi olarak, böyle birini tanıdığım için çok mutluyum.
    kitabını henüz okumadım, onun da zamanı gelecek. satış işi ile ilgilenmeseniz bile bu kişiyi bulun karşınıza alın, o anlatsın siz dinleyin.
    değere değer veren nadir insanlardan ne de olsa...
  • robin williams'ı fazla düşünmemesini tavsiye ettiğim eğitmen.

    anlatımlarında içten ve klasik tarzda olması kendisinin strenghts yönüne örnek verilebilir.
hesabın var mı? giriş yap