• "hakkında hakaret davası açarım" diye kullanılan bir tehdit etme şeklidir.
  • aslında yanlış kullanılan hukuki kavramların başında gelir. çünkü literatürde hakaret davası diye bir dava yoktur. eğer, biri size hakeret ettiyse ve bunun karşılığında siz manevi tazminat talep ediyorsanız bu takdirde açılan dava "tazminat davası" olarak adlandırılır. yok eğer bu adam için bir de suç duyurusunda bulunursanız ve ilgili kişi yargılanmaya başlarsa bu da bir "ceza davası"dır.
  • kompleksli insanların açtığı türden bir dava. hem it olacaksın, hem de ite it denmesine tahammül edemeyeceksin. muazzam.
  • kisilik haklarinin hakaret sucu nedeniyle ihlal edilerek dogan maddi ve manevi zararin tazmin edilmesi talebi ile tutarina gore asliye hukuk mahkemesinde acilan tazminat davasidir.
    hakaret sucu subut bulmus ise ayrica sulh ceza mahkemesinde gorulebilir ya da asliye cezada.
  • gerçekten hakarete uğrayanlar hariç, hayatta bir yere gelemediğinden bütün gün sanal ortamda dikkat çekmeye çalışan sosyal medya ünlümsülerinin hobi olarak açtığı türden tazminat davalarıdır bunlar. bütün gün hesabına sizi pis fakirler, statüsü düşük insanlar tarzı şeyler yazıp ardından maymundan beş dakika önce doğmuş fotolarını paylaşınca bir yerden sonra takipçinin de devreleri yanıyor, bunu söyleme ihtiyacı duyuyor. sonra vay efendim tazminat davası açarım. sen bütün gün insanları maddi durumları üzerinden aşağıla, sonra biri yorum yazınca cırla, var mı böyle bir dünya? sosyal medya hesabına kilidi vurmadıkça o yorumlara katlanacaksın arkadaş, dava açmak da nesi?
  • söylenildiği gibi etraftan temin edilen tanıklarla herkese ceza aldırılabilen bir suç değildir. ceza hukuku uzmanlık gerektiren bir hukuk dalıdır. hukuk kuralları uygulanırken, vicdani kanı ile birlikte adalet ve hakkaniyet duygusuyla hareket eden bir yargı mekanizması içinde soruşturuluyor ya da kovuşturuluyorsa suçsuzluğu elbet ispat edebileceksinizdir. (var mı böylesi be ütopik olma diyorsanız, elbet var bir yerlerde.) böylesi bir mekanizma yoksa söylediklerim laf-ı güzaftır.

    belirtmek gerekir ki, insanlar ceza kanunlarını bilse evden dışarıya adımını atmaz, denilebilir. hatta evde de durmaz. izole bir dünyada yaşarsa belki ayrıksı olabilir. hakaret konusuna gelince, kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur.

    imza: hümanist doktrin bir gün galip gelecek.
  • ınsanin ifade ozgurlugunu kisitlamaya yonelik tehditere de alet olur.

    birde bunun " sen benim kim oldugumu biliyor musun" soz obegiyle birlestirileni vardir ki, insana sabir dilettirir. ve genelde bu cumleyle birlestirenlerden bir cacik olmaz. kompleksli, daha neye dava acilir neye acilmaz bilmeyen tiplerdir.
  • bence bugüne kadar adana'da hakaret davası görülmemiştir. ruhumuza ters.

    "lan sen tam bir orospu çocuğusun ama senı cok seviyorum be gardaş" diyen bir milletiz.
hesabın var mı? giriş yap