• fazla iyimser olma durumu.
  • 51 dakikada 26 entry giren yazarın bokumtrak başlığı.
  • idealist işidir, siyasal boyunduruğa kenetlenmişlere gelmez...

    sosyal toplum saatli nükleer bomba gibidir, bireyleri arasındaki engeller eriyip, bağlar güçlendiği zaman, siyasal otorite onun karşısında hiç bir şekilde duramaz ve duramamiştır da... onu dağıtır ve yeni düzeni kurar...

    insan ve toplum var oldukça bu potansiyel de vardır ve asla yok edilemez...

    inanmayan dönüp tarihe baksın... hıristiyanlık devrimine, ıslam devrimine, fransız devrimine, anti emperyalist zaferlere vs. vs... bunların altında hep toplumculuk yatar...

    bombanın artık hiç patlamayacağını düşünmek, tarihi inkar etmektir !...
  • buyuk bi cahilliktir. kurtlere karsi olan da kurt olan da bu fars halkini irk addeder.
    ulan ne cahilsiniz dunya da bi kac irk cesidi var senin irk sandiklarin ya millettir ya halk. nasil bu kadar cahil olunur anlamiyorum. git ogren sonra gel yaz. kurtler irki gectim millet dahi degil. bi farisi halkidir kurtleri sevmeyenlerin bile onlardan irkmis gibi bahsetmesi akla hayale sigmiyo gercekten.
    her neyse israiliyata gore uc irk var biliyosunuz biri.de turkler. nuhun ogullari deyu hami sami yafes.bazi kaynaklarda ari irktan da bahsedilir. bi kac irk vardir yani. ogrenin lan bu kadar cahil olmayin.
  • türkiye'de olacak iş değildir
  • hayalperest işidir, hayatı ve insanı tanımışlara masal anlatamazsınız çünkü.

    onun ötesinde birikimli insan işi değildir. okumuş etmiş, kendini geliştirmiş insan, sadece tarihi okuyarak bile insanlığın önünde bir komünizm tehlikesi olmadığını anlar çünkü.

    ve bilhassa çok boş vakti olan, aylak ülke insanlarının işidir. çünkü insan medeniyetinin deneme yanılma yöntemi ile tecrübe ettiği bu tip deneyimleri göz ardı edip, bunun hayalini kurmak için cahil olmanız gerek.

    sosyalizmin dünyaya elbette verdiği bir iki iyi fikir oldu. zaten kapitalizm tarafından hüsrana uğratılmasının sebebi, bu bir iki iyi noktanın, daha da geliştirilerek kapitalizm tarafından sahiplenilmesidir.

    insan medeniyetinin artık komünizmden ne öğreneceği şey vardır, ne de onunla kaybedecek vakti.
  • komünizm geri dönmeyecek.
    ancak küresel emperyalizmin insanlığın başına gelmiş en büyük bela ve bugün yaşadığımız problemlerin en önemli nedeni olduğunu, bununla başa çıkmadan hiçbir şeyin düzelmeyeceğini anlamak zorundayız.
  • peki ya gelirse?
  • (bkz: beyinsizlik)
  • komünizm gelmez.

    komünizm devrimle olur.

    onun ne zaman olacağı da toplum ve halk tarafından belirlenir. (devrim süreklidir. sadece iktidarı almak her zaman olmaz. bazen sadece sosyal devlet politikası güden bir parti yaratırsın, komünizm korkusuyla)

    seçimle komünizm gelecek sanan gerizekalı başlığı.
hesabın var mı? giriş yap