• halloween 5: michael myers revenge olarak da geçen, halloween serisinin 5. filmi. bir önceki filmin gecesinde başlayan film, bizim görmediklerimizi gösterdikten sonra, asıl geçtiği zamana yani 1 yıl sonrasına atlar. 1 yıl komada kalan michael myers uyanır ve yeğeninin peşine düşer.

    --- spoiler ---

    bunu sezinleyen dr. loomis de kasabaya gelir. hatta ne gelmek, karşımıza ilk çıktığı sahne takdire şayandır. alakasız bir yerde insanların sırtından "noluyo lan burda" der gibi fırlaması süperdir. bir önceki filmle geçişi mükemmel yapan film, michael'ın kasabada gezinmesiyle devam eder. gündüz de farketmez, ben kafama göre takılırım diyen myers, arka planda sinsi sinsi gezerken ürpertme görevini layıkıyla yerine getirir. kanlı cinayetlerine devam eden michael myers'ın yeri geldiğinde ağladığını da görürüz, ki bu tarihi bir andır. aynı zamanda kasabada gizemli birisi dolaşmaktadır. bu adamın kimliğini bir sonraki filmde öğreniriz.
    filmin finali bazı soru işaretleri bırakır. tam herşey bitti derken karakolun silahla taranması, michael myers'ın kimliği belirsiz şahıs tarafından kaçırılması bir sonraki filme açık kapı bırakır.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    michael ölmemiş hanımlar beyler. düştüğü çukur hemen bombalanmış ancak o, o ana kadar kaçmayı başarmış. garibim loomis, polisler falan da sonunda öldürdük, cehenneme yolladık o piçi diyorlardı önceki filmin sonunda.

    bu bölümde jamie ile michael arasında kısa süreli duygusal bir yakınlaşma gerçekleşiyor.

    michael myers, tabuta yatmış olan yeğeni jamie'yi tam öldürecekken jamie dayısına yüzünü görebilir miyim? sorusunu yöneltiyor ve micheal myers izin veriyor kıza. burada ilk defa michael'ın ağladığını görüyoruz. jamie "yüzün bana benziyor" diyor ve birkaç damla yaş süzülüyor manyağımızın gözlerinden. birkaç saniye sonra ne olduğunu anlamıyoruz bizim deli yine celalleniyor ve kızcağızın üstüne sallamaya başlıyor pıçağını. jamie şans eseri kurtuluyor bu kez.

    sonunda film boyunca kasabada turladığını gördüğümüz yabancı, polisler tarafından tutuklanmış olan michael'ı kurtarıyor, polisleri kurşuna diziyor ve filmin devamı gelecek mesajı çakılıyor.

    --- spoiler ---
  • hikayenin kendisi de iyi değil, anlatılış biçimi de. özensiz, sırf devamı gelsin diye çekilmiş zorlama bir film.
    aynı zamanda serinin saçmalamaya başladığı ilk film de. zira bu filme dek belli bir ivme yakalamış olan seri, bu filmden sonra iyiden iyiye düşüşe geçiyor.
hesabın var mı? giriş yap