• allak bullak olan hormonların yol açtığı dayanılmaz ve hiç çekilmez durum. bir süre sanki hayat bu bulantıdan ibaretmiş gibi dolayısıyla kabus gibi gelir. bir süre sonra geçince anne adayı hayatının en büyük lezzetlerini almaya ve yemek eylemine garip bir şekilde şükran duymaya başlar.
  • yerlere paralel kocalarin karilarinda daha sik gorulen durum.
  • bulantıların başladığı an hayatın bir kabusa döndüğü andır efendim.
    karnındaki şımarık sıpiş yediğin hiçbir şeyden memnun olmaz. "anne çıkaaaaar anne çıkaaaar" diye bağırır durur. çok zaman yüz vermek istemesen de israr, israr bir yere kadar.

    yemek yemene gerek kalmaz bulantı edinmek için.
    tv seyrediyorsundur sakin sakin, eyvah bir yemek sofrası, imdaaaaaaat! dayanılmaz bulantı başlar. ağlağlağlağla... "kanalı değiştirsene hayatım manyak mısın".

    bazen görmeye bile gerek kalmaz yemekleri.
    aklından geçmeleri yeter kabusun başlaması için.
    hergün tahrik eden fırın önü sıcak ekmek kokuları artık baş düşman oluverir!
    ağlağlağlağla..kuskuskuskus....

    yaşasın çubuk kraker!
    yaşasın elma!
    yaşasın beyaz peynir!
    yaşasın domates salatalık!
    kahrolsun pişen bütün yemekler!
    kahrolsun mutfaklar ve buzdolapları!!!
  • mide bulantısı ve kusma: kusma olsa da olmasa da bulantı hamilelik belirtilerinden ilkidir. bulantılar günün her saatinde hissedilse de sabah bulantısı olarak adlandırılır. çoğunlukla günün erken bir saatinde başlar ve gün içinde de çoğalır. sabah bulantısı hamileliğin 5. haftasında başlayıp ve 13. haftanın sonuna kadar da artar. hamilelik süresince bir çok kadının yaşadığı bulantı ilaç tedavisini gerektirmez. ancak tıpta hyperemesis gravidarum olarak anılan şiddetli mide bulantısı ve kusma, besin kaybetmeye ve vücut ısısının düşmesine sebep olduğundan ilaçla tedaviyi gerektirir. hipnoz da bu sorunu tedavi etmekte kullanılan bir yöntemdir.

    kaynak: http://www.cicibebe.net/aylar/5678.htm
  • gebeliğin sonlandırılmasına sebep olabilecek bir çeşidi için:
    (bkz: hiperemezis gravidarum)
  • sabah bulantısı, tüm hamile kadınların yaklaşık yarısının gebeliğin ilk 12 haftası boyunca yaşadıkları mide bulantısı ya da kusmayı tanımlamak için kullanılan terimdir. sabah bulantısı sabahları daha kötü olma eğiliminde olduğu halde, bazı kadınlar gün boyu mide bulantısından şikayet etmektedirler.
    bazı kadınlarda neden mide bulantısı ve kusma olduğu anlaşılamamıştır. bunun sorumlusu hormonal değişiklikler olabilir. sabah bulantısı kuşkusuz hoş değildir, ama nadiren tehlikeli olur.
    sabah bulantınız varsa, hiç bir şey yüzde yüz etkili olmadığı halde, mide bulantısı ve kusmayı asgariye indirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. birçok kadın mide bulantısının mideleri boşken daha şiddetli olduğunu fark eder. bu nedenle, gün boyunca birçok kez az miktarda yemek yemeye çalışırlar. bazıları yataklarının baş ucunda krakerler bulundururlar ve sabah kalkmadan önce birkaç kraker atıştırmanın iyi geldiğini söylerler.
    bazı gıdaların kokusunun midenizi bulandırdığını fark edebilirsiniz. böyle bir durumda, o gıdadan kaçının. mide bulantısı hissediyorsanız, hafif bir diyeti benimseyin, baharatlı, yağlı ve kızartılmış yemeklerden kaçının.
    özellikle kusuyorsanız bol bol sıvı için. normal su midenizi rahatsız ediyorsa, meyva suyu ya da gazozları deneyin.
    bazı ilaçlar sorunu ortadan kaldırmada etkilidirler. ancak birçok doktor, sorun çok vahim değilse mide bulantısı için ilaç vermek istememektedir.
    ancak zaman zaman kusma, hamile bir kadının su kaybetmesine yol açacak kadar ciddi olabilir. bu durumda kadın genellikle hastaneye yatırılır, kusmaya karşı ilaçlar verilir ve kaybedilen vücut sıvısı damar yoluyla takviye edilmeye çalışılır.

    kaynak ve daha ayrıntılı bilgi için: http://www.hekimce.com/konu.php?konu=356
  • ingilizce morning sickness olarak adlandırılan şey.
  • ilginçtir ki sadece yemeklere ve kokulara karşı bir reaksiyon değildir bu. yemekle alakasız görüntüler, kişiler de etkili olur zaman zaman. mesela birisi, tv de ibrahim tatlıses'e denk geldiği an, "kanalı değiştiriiiiinn" diye bağırarak tuvalete koşardı.**
  • kokuya duyarlılık ve gaipten koku almanın bir uzantısıdır. tek kaynak kokular değildir ama.

    - bu ev, evde civciv besliyormuşuz gibi kokuyor.

    - bu süt sağıldığı ahır gibi kokuyor (süt pastorize).

    gibi yakınmalar, diyaloglar (yakınmaların arasına oha aşkım, yuh bitanem koyarsan diyalog da olur) duyulabilir.
  • bebeğin saçları uzunsa annenin midesi çok bulanırmış diye bir kocakarı rivayeti vardır.
hesabın var mı? giriş yap