• bundesliga takımlarından biri. yeşil-beyaz-siyah renklere sahiptir. alpen kupası finalinde galatasaray'ı penaltı atışları sonucu yenmeyi başarmışlardır.
  • 8 kasım 2006 da deplasmanda bayern münih i 1-0 yenmesi üzerine taraftarlarının bu maça özel kaşkol imal ettiği takım *
  • maçlarını 44.000 kisilik awd-arena stadın da oynayan futbol takımı.
    http://www.awd-arena.de/
  • 37 ya$indaki guzel insan michael tarnat, 2004 yilindan beri bu kulubun formasi altinda ter dokmekte; emekliligini beklemektedir.
  • web sitesine girildiğinde simsiyah bir sayfa var bugün başka da hiçbir şey yok . "wir trauern um robert enke" yazılmış yani "robert enke'nin yasını tutuyoruz."
    http://www.hannover96.de/
  • amblemindeki renklerde bulunmamasına karşın; yüz yılı aşkın süredir iç saha maçlarına kırmızı forma ile çıkmalarından mütevellit lakapları die roten yani kırmızılardır.
  • öncelikle (bkz: robert enke/#17295810)

    biraz olsun detaylandırmak istedim bu incelikli nüansı:

    geçtiğimiz hafta iş için hannover'e gideceğini söylemişti bir dost, ismi ifşaya lüzum yok şimdi... keratanın geçmişte milano'ya gidip bir gömleği, monte carlo'ya uğrayıp bir şans çipini, ukrayna'ya kaçıp bir şişe vodkayı esirgemişliği var kapıkule'nin ötesini hala görememiş olan bu garipten... ayrımız gayrımız da olmadığından:

    - al sana şans, temizle şu ayıbını

    diyorum açık açık... peki, sana enke'nin bir formasını kapıp geleyim diyor, hatıra. buruk bir sevinçle oluru veriyorum... gittiği ilk akşam alman iş arkadaşlarına bahsediyor durumdan:

    - arkadaş forma istedi, nerden alırız, nasıl ederiz?
    + yok maalesef, herkes satışı durdurmuş, müteveffanın üzerinden para kazanmak olmazmış...

    bu tip durumlara alışık olmadığı için şaşırmış tabi bizimkisi. ertesi akşam tekrar şansını denemiş, bu kez otel resepsiyonunda:

    - nerede bulabilirsem gidip almak istiyorum, yardımcı olsanız...
    + yok, alamazsın. hiç kimse satmaz ki. e-bay'de belki bulursun, onlar da fırsattan istifade çok para isterler. çakallar...

    yine de şansını denemiş, doğru awd arena'ya tabanvayla... hikayenin gerisini bizzat dinliyorum telefon bağlantısıyla:

    - ...oğlum ben geldim stadın oraya, burada her yerde mumlar var... fakat bir tane açık mağaza yok...
    + boşver, canın sağolsun... hazır gitmişken fotoğraf çek mutlaka, hatıra...

    daha birkaç ay önce işime doğru yol alırken şahit olduğum bir enstantane geliverdi birden aklıma, nedense: muhsin yazıcıoğlu'nun cenaze töreninin yapılacağı gün ankara'da, hem de türkiye büyük millet meclisi'nin parkında* sivasspor atkısı satan seyyar satıcılar...

    ertesi gün kulübün resmi internet sitesinden açıklama geldi, alınan karar ile enke'nin forma satışı ikinci bir karara dek durdurulmuş... bu ayrıntının kaynağı almanlar mıdır, hannover kenti midir bilemem ama ben aslan payını enke'nin kaptanı olduğu bu gemiye biçtim...

    helal olsun size kırmızılar, gerçekten bravo...
hesabın var mı? giriş yap