• oyun atölyesi'nin provalamaya başladığı 2014-2015 sezonu, yeni oyunu. neil labute'un kaleminden çıkan oyunun orjinal ismi in a forest, dark and deep.
  • mayıs ayı biletleri geçen hafta satışa çıkan oyun. 15-16-17 mayıs gösterimleri indirimli satılıyor biletler. 19 mayıs tatilinin hemen öncesi olduğu için bilet alıp giden çok olmaz diyordum, önlerde yer kalmamış.

    @ask minoru düzeltti, prömier 8 mayıs'taymış.
  • salih bademci ve ayça bingöl'ün rol aldığı bir oyun atölyesi oyunu.

    yerden yere vurmayacağım ancak "muhteşemdi" de demeyeceğim. oyun atölyesi'nde oynanan oyunların genelinde yaşanan daha da gösterişli oynama uğruna samimiyetsizleşen sahneler biraz rahatsız ediciydi mesela..
    ayça bingöl pek hoştu lakin bence bu oyunun asıl oyuncusu salih bademci idi bence.

    konu itibariyle tam da kardeşinizi ya da ablanızı alıp gideceğiniz türdendi. adından da anlaşılacağı gibi iki kardeşin trajik hikayesi var sahnede. birbirlerinden ne kadar uzak olsalar da bir araya geldiklerinde kedi-köpek gibi olsalar da bir türlü kopamayan kardeşlik bağı...

    bir de şu oyunları bize adapte ederken hakkaten adapte etseler bence oyunun içine daha çok gireriz, kendimizi daha çok kaptırırz da neden bu kısım atlanıyor anlamıyorum.
  • bir potansiyeli olan metni al sen öyle yorumla...
    yönetmenine de ayrıca, en çok sövüyorum.

    ayça bingöl'e "yahu kadın sen ayça bingölsün. niye böyle oynuyorsun?" demek istedim.

    salih bademci ise evet daha ne yapsın da yine de "tesir"den sonra çok da memnun etmedi burada.

    lakin dekorda bir barış dinçel imzası vardır ki, bin şükür onu yaradana.
  • oyun guclu degildi kesinlikle. ayca bingol oylesine gelmis oynuyormus gibiydi, salih bademci guzel oynadi, karakterini hissettirdi.
    izleyenlerin cogu muhtemelen ceviriden sikayet edecektir. turkceye cevirmisler fakat turk kulturune cevirememisler. kufurler yigit ozgur`un karikaturundeki ceviri gibiydi bkz: fuck you motherfucker.
    amerika kulturunu yansittiklarini soyleyebilirim. ızlerken kesinlikle bu acidan izlemenizi tavsiye ederim, oyunun cevirisinin bizim kulturle alakasi yok.
    son olarak ayca bingol`e sesleniyorum: lutfen biraz ses tonunu yukselt, aglama sahnelerine daha cok calis.
  • ön yargilarimla gittiğim ancak büyük bir keyifle çıktığım oyunun ta kendisi. hakkında yapılmış çözüm üretmeyen, şöyle olsaydı daha iyi olurdu demeyen eleştiriye eleştiri denmez. video tasarımı ve müzikler tam benlikti. yağmurlu bir günde gitmiş olmam oyunun inandırıcılığını bende biraz daha arttırdı. dekor şahananeydi ve en önemlisi inandırıcılık. diyaloglarla birlikte yüze ve bedene oturan hissiyat gerçekçiydi değil gerçekti. ayça bingöl ve salih bademci'nin beni gülümsetmekten öte kahkaha attıracakları hiç aklıma gelmezdi. genel olarak öyle bir geçer zamandan hüzünlü imajıyla hatırladığım kadından zamanlaması manidar laflarıyla oyunda gülümsetmesi süperdi.bunlar şahsi fikirlerim. eğlendim mi eğlendim. yeni bir oyun tanidim mi tanidim. hala etkisi sürüyor mu sürüyor. yağmur sesi aklimda mi aklimda. oyuncuların ifadeleri aklimda mi aklimda. bundan ötesi teferruattır. oyun oynanmıştır.
  • gidilesi izlenesi bir hikaye.
  • hala gitmediğiniz hikaye.
  • oyun atölyesi'nin mayıs 2015'te prömiyer yapan oyununun adı. oyun hakkında: http://kultursanat.halkbank.com.tr/…i-hikayesi/3892
  • 29 ekim akşamı indirimli izlediğim oyun.

    metin olarak kendi icinde tutarli bir kurgusu var. 1,5 saat tek perde akiyor. ıki oyuncusunu da ben basarili buldum. ayca bingol ikiz anne adayi olmasinin magazinsel boyutu nedeniyle her yaptiginda daha bir dikkatli gozlerin hedefindeydi.
    oyunun dekorunu yapan baris dincel ise bence bu oyunun 3. karakteri olmayi basaran bir ev yaratmis. o kadar ayrintili bir ev cikmis ki ortaya, insanin girip sallanan koltukta oturası, kitaplardan birini alıp okuyası geliyor. evin oyunda nasil etken oldugunu gormek sahne tasariminin bir oyuna neler katabilecegini de cok guzel gosteriyor.

    --- spoiler ---
    oyunun sonlarına doğru sahnede küçük bir kaza atlatıldı mı oyunun bir parçası mıydı hala emin değilim. başka bir gün izleyenler beni aydınlatırsa sevinirim
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap