• "they crowned the sun" küresel ısınmaya bir gönderme olduğu açık.

    diğer yandan o yanık sesiyle yine serj'in hissettiklerini iliklerimize kadar hissetmemizi sağlayan şarkı. anadoludan çıkan sesler böyle oluyor demek ki.
  • japonlara özgü, onurunu korumak ya da sevilen birinin ölümü durumunda başvurulan, karnını bıçakla yatay olarak deşerek kendini öldürme biçimi.
  • işin kültürel ve tarihsel boyutunu bir kenara bırakırsak mükemmel bir bubituzak şarkısı olarak tanımlayabiliriz harakiri'yi. enerjik ve western filmleri çağrıştıran bir yanı var.

    şarkıya baştan sona eşlik etmek zaten çok zevkliyken şarkının ikinci yarıda belirginleşen geri vokallerine yoğunlaşarak agş*ile bir düet yapıyormuş havalarına girmenin ayrı bir muazzam yanı var.
  • canka’nın tekli çalışması.

    söz: canka
    beat: chris rich beats

    mix & mastering: goko!

    şarkının video klibini buradan izlemek mümkün.
  • samurayların onursal intihar ritüeli seppukunun eylemsel ve nihai aşamasıdır. harakiri yöntemiyle özkıyım bin yıllık bir japon geleneğidir. harakiri eylemi sırasında kullanılan araç mutlaka kılıçtır. harakiri yapan kişi karnına sapladıktan sonra kılıçla karın bölgesinde bir haç çizer. saplanan kılıçla haç çizmenin gerekçesi ise bu teknikle daha fazla acı çekilmesi ve işlemin neticesinde ölümün kesin garanti olmasıdır.

    1966 yapımı patriotism (orijinali yukoku) adlı kısa filmde kurgu içinde gerçekçi bir şekilde verilir.
  • (bkz: rashomon)
  • hakkında şöyle acıklı bir hikayenin olduğu asil intihar olayı:

    https://9gag.com/gag/adx58kw?ref=android
  • filmlerde bunu görünce, harakiri yapan kişinin arkasından tam o anda birilerinin geçmesinden korkuyorum. genelde çok dar alanlarda yapıyorlar. uygulanmasını problemlere gebe bulduğum, müşkülpesent bir hareket.

    acaba tarihte hiç böyle bir olay olmuş mudur? ya da "bu benim yaptığım onursuzluğu temizlemek için kendimle birlikte birini daha götürsem iyi olur şimdi belli olmaz" düşüncesiyle bilinçli bir şekilde tam arkasında birisi varken harakiri yapan var mıdır acaba? ya da harakirisini bir suikast planına denk getirip, iş ve hazzı birbirine karıştıran yenilikçi bir samuray?
  • samurayların onurunu korumak için yapmış olduğu intihardır. katana ( samuray kılıcı ) yı karınlarına sokarlar ve organlarını dışarı çıkartırlar. harakiri yaparken çok can çekişen samuray, bir diğer samuraydan kendi kafasını kesmesini isteyebilir.

    harakiri argo anlamda karın deşmek anlamına gelir. samuraylar arasında en yaygın olarak kullanımı seppuku dur. seppuku ile harakiri aynı anlamı taşır, fakat ifade olarak harakiri biraz daha kabadır.
  • bubituzak'ın sevdiğim bir parçasıdır.

    bubituzak - harakiri * spotify
hesabın var mı? giriş yap