• hemen hemen her gitar markasının (gibson, fender, ibanez, prs, carvìn, vs) kopyalarını üreten, almanya görünümlü, çin üretimli marka. kalite ve işçilik vasattır.
  • thomann'ın kendi markasıdır. logosu çok dandik.
  • thomann'in cin'den alip dunyaya pazarladigi gitar markasi. yorumlara gore amerikadan bile bir suru siparis veren var. son zamanlar kalite kontrolunu artirmislar galiba, zira pozitif yorumlar cogunlukta. bazi soylentilere gore kotu gitarlari direk thomann cope atiyor, musterilere gonderip geri donme islemleri, maliyeti cope atmaktan daha maliyetli oldugu icin.
    soyle bir bas gitarlari var mesela, baya guzel gozukuyor, fiyat da uygun:

    http://www.thomann.de/…04.htm?ref=prod_rel_285565_1

    cin demek zaten otomatikman kotu demek degil, sonucta cinli cok iyi bir luthierin elinden de cikabilir, veya orijinal gibson alirsin dandik bir amerikan luthierine denk gelirsin.
    30 day money back guarantee de var, denemeye deger bence.
  • gitarlarını bilmiyorum da birkaç modeli hariç pedalları oldukça başarısız olan firma.
  • çinden alıp satöaz. thomann çinde yaptırır.
  • 3 tane gitarina sahip oldugum marka, fiyati farketmeksizin hepsi lesh. luthier bile duzeltemedi. alip duvara asicam goruntu olsun derseniz tam size gore bir marka.
  • begenmeyen arkadaslar fender american veya lespaul ile kiyaslamis muhtemelen adamlar manyetik fiyatina satiyor gitari, burstbucker fiyatina gitar, begenmeyenler 1000tl ye alinabilecek gitar gosterebilirlerse butcesi olmayanlar onlari tercih edebilir, keske biz gencken de olsaydi yillarca maymun olmazdik.
  • manyetik fiyatına (bkz: dimarzio) (bkz: seymour duncan) elektro ve bas gitar satan markadır. dolayısıyla işçilikte ve malzemede pek bir kalite beklememek lazım. ''belki çok iyi bir luthier'e denk gelmesi'' gibi mucize arayışlarına girmek de pek akla yatkın bir durum değil. ''e napıcaz paramız yok abi'' diyenler olacaktır, haklısınız. ben de müzik hayatıma bir adet balta sapından bozma prince marka bas gitar ile başlamıştım vakt-i zamanında. size söyleceğim şudur ki; ikinci ele yönelin canım kardeşlerim. bütçenize uygun ortalama kalitede bir enstrüman illa ki bulursunuz. unutmayın ki kalitesiz bir enstrümanla müziğe başlamak sizi o enstrümandan soğutabilir.
  • manyetik fiyatına gitar satıyor oluşunun nedeni dimarzio ve seymour duncan'ın ayakta adam sikiyor oluşudur, harley benton'ın-en azından son 2 yıldır- dandik olması değil. gitar ve hatta genel olarak enstrümanlarla uzaktan da olsa ilgilenen herkes, giriş seviyesi ekipmanların son 7-8 yılda nasıl akılalmaz derecede geliştiğinin farkındadır diye düşünüyorum.

    ben ilk gitarımı aldığım zamanlar 200-250 euro'ya ancak akort tutmayan, sapı "kalk gidelim" gövdesi "yok biraz daha oturalım" diyen, pazardan düşme metal ve elektrik aksamı olan, boyası ağacın kesildiği marangozhanede yapılmış gibi duran gitar benzeri organizmalar bulabiliyordun; şimdi herif sana 500 euro'ya grover marka trim-lok burgulu, emg manyetikli, boya ve cila işçiliği kusursuza yakın, fretleri sanki lazerle hizalanmış gibi düzgün neck-thru gitar veriyor lan.
  • çinlilerin girdikleri her işte piyasayı fiyat/performans olarak mahvettiklerini gösteren thomann markası. bir başka örneği için (bkz: iem)

    93 euro'ya telecasterları falan var alıp komple modlamak istiyorum ama quality control nasıl olduğunu bilmediğimden bir türlü cesaret edip alamadım, youtube'daki reviewları iyi olsa da kutudan ne çıkacağını bilememek çok geriyor.

    fender blues jr kopyası lambalı bir amfi üretiyorlar ama, evde kullanmaya uygun 1 watt seçeneği de var. elime 200 euro geçer de bir delilik yapmaya karar verirsem bir ara alacağım. fazla iyi duruyor fiyatına göre.
hesabın var mı? giriş yap